Karfiol z pekárničky fotorecept

mojack - fotkamojack, 14. augusta 2013
Karfiol z pekárničky (fotorecept)
Foto: mojack

...komu by sa chcelo zapínať rúru v takejto horúčave? Mne veru nie a preto som vyskúšala takýto spôsob prípravy obeda. Jednoducho..:-)) a bez Zobraziť celý popis...komu by sa chcelo zapínať rúru v takejto horúčave? Mne veru nie a preto som vyskúšala takýto spôsob prípravy obeda. Jednoducho..:-)) a bez zašpineného riadu.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
100 g
100 g
5 plátkov
5 PL
podľa potreby
5 ks




Postup

  1. 1

    Dno pekárničky si vyložíme ang. slaninou. Surový karfiol si rozdelíme a umyjeme na menšie kúsky- ružičky.. Najskôr použijeme polovicu karfiolu - položíme ho na slaninu.

    Karfiol z pekárničky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej nasleduje hrášok a kukurica.

    Karfiol z pekárničky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Druhou polovicou karfiolu zakryjeme hrášok s kukuricou.

    Karfiol z pekárničky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ochutíme soľou a korením.

    Karfiol z pekárničky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    3 vajíčka vylejeme bez miešania do pekárničky,aby ostali aspoň trochu celé žĺtka.

    Karfiol z pekárničky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Múku, 2 vajíčka a mlieko rozmiešame v nádobe. Túto zmes dolejeme mliekom na 1 liter. Všetko vylejeme do pekárničky. Nastavím pekáreň na pečenie - 1 hod. a je to hotové. :-)))))

    Karfiol z pekárničky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení vyberiem s nádobou a nechám trochu vychladiť 10 min., vyklopím a už len priložiť k zemiakom, šalátu a trochu slaninky...

    Karfiol z pekárničky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Samozrejme dá sa použiť aj iná kombinácia a nie len hrášok a kukurica... ale požiadavka mojich stravníkov je skromná :-)))))))

Diskusia k receptu

kika1212
výborný nápad, skvelý recept, krásna zeleninová torta, páči sa mi šikovná príprava, musím aj tú moju oživiť, tak dávno som v nej nerobila:)
modrykamen
Keď už pod Tatrami je veľmi teplo, tak čo potom tu na juhu. Ale takéto využitie DP je FAMÓZNE. Ja v kuchyni až tak nezvyknem premýšľať čo a ako. Ale toto ma položilo na kolená. Žiadne varenie karfiolu, scedenie z horúcej vody, či pečenie v rúre. Naozaj, na toto je DP! ako ja hovorím- nakydať, zapnúť, bez kontroly po hodine vybrať a papať.
sovka62
Tak to už áno. Vyskúšam hneď ako stretnem pekný karfiol.
ilusa
a zabudla som pochvalit,vyzera dobre a urcite je to chutne
frona
Ľudia moji, čo vy ešte nevymyslíte????? Supeeeer nápad. Určite to vyskúšam ale s inou kombináciou ku karfiolu. U nás (môj chlap) nejde moc kukurica.Už sa teším na tú papanicu!!!!!
palokuchki
Ty vzdy vymyslis nieco nove v tej pekarnicke. Aj toto jedlo vyzera velmi dobre.
fialka49
recept výborný!!!
@modr ýkameň, u nás sa vždy kydal hnoj a nie potraviny. Trochu úcty k tomu, čo jeme, nezaškodí.
mojack
Dakujem , ako som už písala naozaj kombinovať zeleninu si môžete podľa svojej chuti. Chuť karfiolu je ozaj vyborná ...

kuchticka
@mojack , tento recept- napad sa mi velmi paci. Urcite skusim a vyuzijem moju pekarnu este viacej. Raz za tyzden v nej zarobim na chleb a zemlicky na cely tyzden a dost. Zamiesene cesto vyberiem a peciem v rure tvar aky potrebujem. Tentoraz si upeciem karfiolovy obed. Vdaka za recept, si napadita. :-))
mojack
...kuchticka- ja pekárničku využivam veľmi často , mam recepty na vareche nie len na cesto ale aj rozne moje "pokusy".
heny44
Super receptík,niečo podobné som tu už skúšala /pizzu z pekárničky/,ale dnes som použila rúru,už sa pečie,trocha som si rcptík upravila,dala som medzi tavený syr,aj vrch som posypala syrom a mlieko som nahradila smotanou .....super tuková bomba,ale my to tak radi :P Dík za inšpiráciu :)
mojack
heny44- som rada že sa receptík využil , samozrejme každý si prida podľa svojej chuti. :-))))
ketty3811
super nápad,ja tam možno pridám pre mojích chlapov aj šunku...A asi aj hneď zajtra vyskúšam.:-)
mojack
jasné...chlapi musia mať aj šunku :-)))
ketty3811
Tak som to dnes vyskúšala,ale výsledok nič moc..:-( Pustilo to nejak veľa vody a vôbec to nedržalo tvar ako u teba.Ten vrch by ešte ušiel,ale spodok sa úplne rozpadol.:-( Kde som urobila chybu?
mojack
S mukou, mliekom a vajíčkami to drží všetko spolu. A ešte navyše aj 3 vajíčka v karfiole to držia aby sa to nerozpadlo. Nechala si to trochu vychladiť v nádobe asi 10 minút? Rozpadnúť sa to mohlo aj keď sa to vyklopilo z nádoby hneď? - mne sa to už stalo (ryžový nákyp)a preto keď hocičo pečiem tak to neprevrátim hneď. Mliekom by mal byť zakrytý karfiol nie celkom, cca 2-3 cm pod povrchom. Ak po upečení necháš postáť tak, tekutiny by mal stiahnuť karfiol.
ketty3811
Mlieko s vajíčkom bolo až nad povrch karfiolu...a to som ani všetko nenaliala,lebo sa mi zdalo veľa...Možno máš inú nádobu v pekárničke,alebo bol väčší karfiol.Tak asi tam bola chyba.Nechala som to aj trochu vychladiť.Vrchná časť držala,lebo tam boli tie 3 vajíčka.Nevadí,nabudúce budem mudrejšia.:-)
mojack
..alebo pridaj viac muky.Ja som dala naspodok slaninu a bolo to pripečené...možno aj to držalo. Držim palce a som rada, že to nevzdávaš :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia