Foto: mojack
...komu by sa chcelo zapínať rúru v takejto horúčave? Mne veru nie a preto som vyskúšala takýto spôsob prípravy obeda. Jednoducho..:-)) a bez Zobraziť celý popis...komu by sa chcelo zapínať rúru v takejto horúčave? Mne veru nie a preto som vyskúšala takýto spôsob prípravy obeda. Jednoducho..:-)) a bez zašpineného riadu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dno pekárničky si vyložíme ang. slaninou. Surový karfiol si rozdelíme a umyjeme na menšie kúsky- ružičky.. Najskôr použijeme polovicu karfiolu - položíme ho na slaninu.
-
2
Ďalej nasleduje hrášok a kukurica.
-
3
Druhou polovicou karfiolu zakryjeme hrášok s kukuricou.
-
4
Ochutíme soľou a korením.
-
5
3 vajíčka vylejeme bez miešania do pekárničky,aby ostali aspoň trochu celé žĺtka.
-
6
Múku, 2 vajíčka a mlieko rozmiešame v nádobe. Túto zmes dolejeme mliekom na 1 liter. Všetko vylejeme do pekárničky. Nastavím pekáreň na pečenie - 1 hod. a je to hotové. :-)))))
-
7
Po upečení vyberiem s nádobou a nechám trochu vychladiť 10 min., vyklopím a už len priložiť k zemiakom, šalátu a trochu slaninky...
-
8
Samozrejme dá sa použiť aj iná kombinácia a nie len hrášok a kukurica... ale požiadavka mojich stravníkov je skromná :-)))))))
@modr ýkameň, u nás sa vždy kydal hnoj a nie potraviny. Trochu úcty k tomu, čo jeme, nezaškodí.