Špagety Pomodoro (s paradajkovou omáčkou)
Foto: rimm
Sú to naše najobľúbenejšie špagety, rýchlo a jednoducho hotové za pár minút.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 porcie |
|
3-5 PL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
6 ks lúpané (čerstvé alebo z konzervy) |
|
|
|
|
|
2-3 PL (podľa chuti) |
|
|
Postup
-
1
Špagety uvaríme v osolenej vode bežným spôsobom. Scedené ich polejeme pár kvapkami oleja.
-
2
Šupku na čerstvých paradajkách narežeme, paradajky vložíme na minútku do vriacej vody a následne ošúpeme. Ak požívate konzervu, paradajky by mali už byť ošúpané. Paradajky nakrájame na kocky. Nie moc veľké, ale ani veľmi veľmi drobné, aby ich bolo cítiť, inak sa rozvaria na kašu.
- 3
Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji domäkka (restovanie je osmaženie na malom množstve oleja, za stáleho miešania). Potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak, aby nezhorkol, pridávame ho až pred dokončením. Pridáme nakrájané paradajky a varíme cca 20-30 minút.
- 4
Podľa chuti osladíme, aby sme zmiernili kyslosť paradajok. Mierne osolíme a okoreníme.
- 5
Po dovarení, zložíme z ohňa a pridáme nasekanú čerstvú bazalku. Ak uvaríte väčšie množstvo, môžete paradajkovú omáčku sterilizovať na zimu. Podávame s uvarenými špagetami.
Tiež Špagety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
S cukrem vám to sní i děti odchované na špagetách se sladkým kečupem. Skleníkové paradajky nemají zralou sladkost a konzervované bývají obvykle stabilizované kyselinou citronovou.
kupujem takéto cuker netreba .
Cukor je na zredukovanie kyslosti rajčín, ale nemusi byť, ak su rajčiny dosť zrele.
To je super, my standardne mame rajciny vlastne a niekedy staci cukru len za pol lyzicky.
A uvedomujes si, ze 3,8% je 3.8g na 100g
Ja davam 1pl je cca 10-12g
Cize 20- 30g na 1 kg zmesi
Kolko je to %?
Giana je cista chemia.
Ale ten výrobok,čo vy používate,je hustá rajčinová šťava. V recepte sú použité nasekané paradajky čerstvé,alebo konzervované. Aj po udusení má omáčka úplne inú štruktúru.