Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci
Je sezóna cukiet a mne sa ich tento rok urodilo požehnane. Cuketu som už robila na...
Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa
Štandardne sa vraj obrátené rezne majú robiť z hovädziny. Skúšala som, ale viac nám chutí táto bravčová verzia....
Hubové rizoto
Výborné hubové rizoto, veľmi jednoduchý recept, na ktorom si pochutnajú všetci fajnšmekri. Robím ho...
Kapor na rýchlo
Takto pripraveného kapra máme najradšej. Nepripravujem ho ja, ale manžel, ktorý je rybár a...
Cuketové kolieska v chrumkavom cestíčku
Toto je môj tohtoročný najobľúbenejší recept z cukety.
Cesto na bezlepkovú pizzu
Tento recept mám z knihy Varíme zdravě bez lepku. Odkedy som ho vyskúšala, už nerobím...
Domáce zavárané lečo
Jednoduchý a overený návod ako pripraviť domáce zavárané lečo. V zime je to výborná lahôdka, ...
Bravčové na prírodno
Jeden večer som nevedela čo na večeru a kedže u nás sa preferuje mäsko tak som urobila...
Lahodné bravčové kúsky na šampiňónoch
Na dnešný obed som pripravila lahodné bravčové mäsko na šampiňonoch. Mäsko som pokrájala na malé prúžky,...
Holubky – gazdovská plnená kapusta
Mäso zomelieme, pridáme vajce, čierne korenie, soľ, opraženú cibuľu, premytú ryžu, ...
Domáce pirohy plnené zemiakmi a slivkovým lekvárom
Pirohy sa dajú robiť na mnoho spôsobov a každý z vás ich určite pozná. Veď ako...
Pečené morčacie stehná
Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska. No jedlo sviatočné.
Moja kôprová omáčka
Skúste raz pre zmenu túto omáčku (aj keď vo Vareche už je niekoľko kôprových), ja ...
Opekané čínske rezance s kuracím mäsom
Ide o recept na obľúbené čínske rezance z ľahko dostupných surovín, čiže taká slovenská verzia...
Plnené pečené kura v mojej úprave
Ohlásila sa mi viacpočetná návšteva. Pripravila som pre ňu môj obľúbený recept. Je veľa možností,...
Fašírky z ovsených vločiek
Toto sú moje najobľúbenejšie fašírky, keďže ja nie som veľký milovník mäsa. Ale veľmi chutia...
Pravé maďarské kurča na paprike
Jednoduché, úžasné, chutné a pravé maďarské jedlo! Náhodou som pozeral TV papriku a tam pravý maďarský...
Krémové tekvicové risotto
Jeseň je už v plnom prúde a v tento prvý októbrový deň si ju môžete spríjemniť typicky jesenným receptom....
Bravčové pliecko v hamburgskej omáčke
Osolené mäso zo všetkých strán opečieme, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme speniť...
Špenátové rizoto
Výborné špenátové rizoto pripravené tak trochu na taliansky spôsob, t. j. šmrncnuté troškou bieleho vína...
Losos s citrónovou omáčkou
Nafiletujeme si lososa na 4 porcie, okoreníme, osolíme, opečieme na panvičke z oboch strán a...
Hummus a arabský chlieb Pita
Cícer si deň vopred namočíme do vody. Potom ho uvaríme do mäkka. Uvarený cícer dáme...
Spaghetti Carbonara
Relatívne jednoduché a rýchle jedlo. Aby ste ho urobili dobre, potrebujete mať všetko vopred pripravené...
Dukátové buchtičky
Tento receptík je taktiež podla receptu ešte dávno vytlačeného z internetu. Myslím že tiež každý pozná...
Špecialita z Jaštera
Jašter, tak sa volala vináreň pri ceste z Hlohovca do Piešťan, ktorá patrila ŠM, ...
Špenátové halušky
K dobrému mäsku a tam kde patria halušky. Pridávam tento recept, ktorý som si postupne sama z...
Penne all´Arrabbiata
Toto jedlo som si obľúbil hneď pri prvej ceste do Talianska. Podáva sa tam v každej...
Pomaly pečená kačka s kapustou na červenom víne a karamele so zemiakovými lokšami
Mäsko upečenej kačky je krásne mäkké a kožička chrumkavá, to docielime vďaka dlhému a pomalému pečeniu....
Zamatová roláda
Jemná nie tak sladká a určite veľmi známa a obľubená:) Pre dnešok pre mojich gratulantov:))