Jemné palacinky

adeja - fotkaadeja, 15. júla 2013
Jemné palacinky
Foto: adeja

Kedysi som sa robenia palaciniek obávala, ale teraz je to radosť :) Nelepia sa a navyše sú ako vata :))

18
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

350 ml
220 ml
100 ml
3
štipka
1 PL
250 g




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky tekuté ingrediencie a pridáme soľ, cukor a múku. Vymiešame na hladké cesto a pečieme :)

  2. 2

    Ja som robila na teflónovej panvici tak som olej použila len 1x. Dobrú chuť. Z tejto dávky mi vyšlo 18 kusov a viac by som už zrejme ani nevydržala stáť pri sporáku ;)

Diskusia k receptu

sovka62
Veru sa vydarili. S minerálkou som ešte neskúšala, dávam obyčajnú vodu, ale určite skúsim aspoň z dvoch dávok, to nám bude akurát. A ke´D vravíš o státí pri panvici, máš len jednu? Ja pečiem najmenej na dvoch, ak potrebujem veľa, aj na troch a je to hneď.
mariamka
tento recept funguje, mineralka robi divy, oleja tolko nedavam, radsej cvrknem pod kazdu za lyzicku, stara skola :) a vajko staci jedno, ale to su iba moje skusenosti, trosku vanilky a medzi prsty skorice ich pekne prevonia, tusim urobim :)
lidia3
už roky robim len tieto palacinky ,recept mam z radia len namiesto mineralky davam vodu,ale vyskušam tu mineralku budu ešte nadychanejšie a to je dobre že nemusim potierať zakaždym panvicu
kika1212
mám podobný recept, podobný preto, že nie je s minerálkou, nabudúce vyskúšam, pridám minerálku a na vylepšenie chuti podľa mariamky pridám škoricu. S olejom do cesta sa mi to osvedčilo.
2010
@sovka62 , skus ako ich robia v azii maju iny technologicky postup.
Prve vymiesaju vajicka s cukrom a solou do hladka, tak ako u nas na piskotove cesto potom postupne vmiesaju mlieko, tuto mliekovo vajickovu zmes postupne vmiesavaju do muky ziadny - olej , a tajomstvo ich chrumkavych palaciniek nie je voda ale odlozit cesto do ladnicky najmenej na hodinu si odpocinut ( oni davaju cez noc ) premiesat a robit na teflonovej panvici uvidis ten rozdiel :-)
boxik
Nie su náhodou tri vajcia na 250 gramov múky veľa ?
evanaaa
Aj ja som niekedy dávala minerálku, ono to trochu skyprí a cesto je ozaj kyprejšie ako keby tam bol PDP. Olej mám v mištičke, v ňom mám pierko a tým občas pretriem panvicu, tú mám plytkú, palacinkáreň na to určenú. Ale páči sa mi aj ten postup pečenia, aký sem dal @2010. Iný technologický postup = iná chuť. Bolo by dobré dať sem presnejší recept, aj s dávkovaním.
skye
Aj mne kamaratka poradila pridat mineralku ale iba 1 vajce a vanilku, takto ich robim uz roky a su velmi vyborne, lahulinke a nadychane ... :-) Inak vsetko ostatne davam ako ty :-) Ale asi kazdy ma ten svoj osvedceny receptik. Urcite aj tieto tvoje chutili vyborne ! :-)
jerica
Máš ich krásne, určite sa lan tak za nimi zaprášilo, ja robím presne ako píše @2010 , pre mňa je to stará osvedčená klasika , tak robila moja mamka a tak to robím ako ma moja mamka naučila,je to perfektný postup a tiež sa len tak za nimi zapráši. Len je na každom aký spôsob a suroviny si zvolí, nič nedá za to keď sa vyskúša aj z tvojho receptíku:-)
boxik
Ak dá človek do toho viac vajec , ako je nutné nerobí palacinky, ale vaječnú omeletu.
adeja
@boxik spravila som palacinky, nie omeletu.....keď dá človek menej vajec ako je potrebné, cesto sa trhá....
princessen12
konecne som nasla ten spravny recept na palacinky! odskusane su jemne, perfektne a hlavne sa mi pri peceni netrhali ;)
fazia
tá * vata * má nadchla.....určite vyskúšam....
duridk
sú naozaj perfektné .ja som dal len dve vajíčka a minerálku som nemal tak som dal za štvrtku čajovej lyžice sódu bikarbónu.
hankavyboch
NAJHORŠÍ PALAC. RECEPT, AKÝ SOM VYSKÚŠALA. KAŽDÁ JEDNA SA ROZTRHLA. VYHODENÉ SUROVINY :(
veronikazc
,,dakujem za receptik,,,dala som iba jedno velke vajicko a ani jedna sa mi neroztrhla,,s cestom sa pracuje vyborne su ozaj ,,fajne,, recept si ukadam:-)
popaa
Su vynikajuce... skusala som neskutocne mnozstvo receptov a konecne som nasla recept, ktory je uzasny a nemusim dalej hladat... palacinky su jemne, netrhaju sa... ❤️... dakujem moc




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia