Jemné palacinky

adeja - fotkaadeja, 15. júla 2013
Jemné palacinky
Foto: adeja

Kedysi som sa robenia palaciniek obávala, ale teraz je to radosť :) Nelepia sa a navyše sú ako vata :))

18
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

350 ml
220 ml
100 ml
3
štipka
1 PL
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky tekuté ingrediencie a pridáme soľ, cukor a múku. Vymiešame na hladké cesto a pečieme :)

  2. 2

    Ja som robila na teflónovej panvici tak som olej použila len 1x. Dobrú chuť. Z tejto dávky mi vyšlo 18 kusov a viac by som už zrejme ani nevydržala stáť pri sporáku ;)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@sovka62 , skus ako ich robia v azii maju iny technologicky postup.
Prve vymiesaju vajicka s cukrom a solou do hladka, tak ako u nas na piskotove cesto potom postupne vmiesaju mlieko, tuto mliekovo vajickovu zmes postupne vmiesavaju do muky ziadny - olej , a tajomstvo ich chrumkavych palaciniek nie je voda ale odlozit cesto do ladnicky najmenej na hodinu si odpocinut ( oni davaju cez noc ) premiesat a robit na teflonovej panvici uvidis ten rozdiel :-)
sú naozaj perfektné .ja som dal len dve vajíčka a minerálku som nemal tak som dal za štvrtku čajovej lyžice sódu bikarbónu.