Foto: zuzuu10
Rýchle a výborné :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
Marináda: | |
3 PL |
|
3 PL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL, (bez vegety 2) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme prísady:
-
2
Kuracie mäso nakrájame na kúsky a premiešame s pretlakom (odoberieme z konzervy s krájanými paradajkami), sójovou omáčkou, gyros zmäsou, soľou, vegetou a 1 PL oleja. Pridala som zvyšok domáceho kečupu (rajčiny, paprika, cibuľa, zeler, jablko - fajn zmes, recept pridám v lete, keď sa bude variť:), nahradiť sa dá pretlakom s trochou korenia a chilli.
-
3
Naložené mäso necháme odstáť v chladničke aspoň hodinu.
-
4
Na panvici/woku/v hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom mäsko.
-
5
Pridáme krájané paradajky aj s pretlakom, v ktorom sú naložené, kukuricu a fazuľu. Pridala som ešte malú konzervu - 70g - hustého pretlaku.
-
6
Premiešame, podlejeme trochou vody a prikryjeme. Dusíme 20 minút alebo kým mäso nezmäkne :)
-
7
Ak máme tortilly ako polotovar (ako ja:), ohrejeme ich podľa návodu (naše bolo treba mierne pokropiť vodou - len pár kvapiek - a dať na minútu do mikrovlnky). Naplníme kuracou zmesou, dozdobíme a podávame. Dobrú chuť! Poznámka: Mäsovú zmes môžeme podávať aj s ryžou, vznikne výborné soté:)
Diskusia k receptu