Foto: marteenka
keďže sa blíži "valentínsky čas", chcela som sa s vami podeliť o môj recept na pralinky. Určite nie sú také dokonalé a premakané, aké Zobraziť celý popiskeďže sa blíži "valentínsky čas", chcela som sa s vami podeliť o môj recept na pralinky. Určite nie sú také dokonalé a premakané, aké som tu už videla. Ale pre tých, korí chcú urobiť radosť nechce sa im s nimi veľmi "babrať", ponúkam tento recept.
príprava
Postup
-
1
Formu na pralinky dáme na cca 10 min schladiť do chladničky. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme kvapku oleja, aby bola pekná lesklá. Rozpustenú čokoládu nalievame do formy, asi tak do menšej polovice. Formu otočíme (nad misku s čokoládou) a prebytočnú čokoládu necháme odtiecť. Tak, aby nám čokoláda zostala po stranách formy (napr. srdiečok). Formou pobúchame, aby sa nevytvorili bublinky (treba poriadne, mne sa trošku vytvorili). Pridáme oriešok (mandľu, kandizované ovocie alebo nutellu, prípadne ich kombinácie - každému podľa chuti), zalejeme zvyšnou čokoládou. Opäť pobúchame formou, prípadne aj zatrasieme, opäť kvôli bublinkám. Ak sa čokoláda vyliala pomedzi jednotlivé formičky vo forme, ešte pred vychladením formu poutierame.
- 2
Ja som robila z horkej ale aj z bielej čokolády. Farebnú (ružovú a žltú) som dosiahla tak, že do 0,5 dcl vody som pridala potravinárske farbivo, rozmiešala a vmiešala do bielej čokolády. Zaujímavé sú aj pralinky, ktoré majú vonkajšiu stranu hnedú a vnútornú bielu alebo ružovú. Vtedy treba dať formu chladiť viackrát. Po prvom naliatí čokolády (tmavej), po naliatí vnútornej čokolády, a po naliatí vrchnej vrstvy tmavej čokolády.
- 3
Pralinky sa vo forme chladia aspoň 2 hodiny, najlepšie je, aby boli položené na mriežke. Následne z formy vyklopíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:-))))