Foto: izabella929
V predvianočnej dobe sme si vzykli dať na stôl pokrmy našich starých rodičov a takto si zaspomínať na časy, keď tu bolo veselo s Zobraziť celý popisV predvianočnej dobe sme si vzykli dať na stôl pokrmy našich starých rodičov a takto si zaspomínať na časy, keď tu bolo veselo s nimi...Chcem ponúknuť maškrtu, ktorú som ako dieťa mala rada.
tepelná úprava
Postup
-
1
Kukuričný klas som vymrvila, namočila večer tak ako fazuľu do studenej vody a nechala som namočenú do druhého dňa.Kukuricu som dala do hrnca s vodou a varila som ju 2 hodiny do mäkka.Hotovú uvarenú som poliala roztopeným maslom ,posypala makom a zmiešala. Potom som ju poliala medom a posypala práškovým cukrom. Dobrú chuť.
@hubat á, kedysi mama varievala jednu odrodu kukurice, volala ju sedliacka a tá mala také širšie a ploché zrná. Pestovala ju zvlášť oddelenú od ostatnej a varievala ju v osladenej vode. Dnes máme na výber kukuricu lahôdkovú, sladkú, supersladkú, tak už vodu sladiť netreba. Pozrela som kde žijú prispievatelia do diskusie, ktorí toto jedlo poznajú. @laurisia je výnimka, inak sa potvrdila moja domnienka, že toto jedlo sa varilo na Gemeri a v Honte. A možno je @laurisia na tom tak, ako ja, mama pochádza z Hontu, ale zvyky si doniesla do Bratislavy, kde som sa ja narodila a vyrástla.
@izabella929 - odkladaj prosím ťa kukuričné klásky, lebo táto odroda čo sa dá v zime uvariť je už na vymretie. A až by sa mi podarila tá záhrada, tak ťa poprosím o zopár zrniečok. Vďaka dievčatá. A idem už tĺcť tie orechy, čo sa mi celý deň nechcú.
varecha.pravda.sk/recepty/kukurica-s-makom-od-starkej-mar...
našej starkej z Revúcej...
)