Torta pre hubára fotorecept

jack - fotkaJack, 21. apríla 2018 11:43
Ďalšie recepty »

Torta pre hubára (fotorecept)Foto: jack

Presne dnes má môj manžel narodeninky, tak sme sa rozhodli s dcérou, že ho prekvapíme a upečieme mu tortu. No, a akú tortu by ste urobili pre vášnivého hubára? No predsa hubársku.

Suroviny

Tmavý korpus:
6 ks
6 PL
5 PL
1 PL
1 ks
Svetlý korpus:
Malinový krém:
1 ks
1/2 l
2 PL
2 PL
150 g
Čokoládový krém:
2 ks
8 dcl
1 PL
3 PL
2 ks
200 g
Iné:
Falošný marcipán:
250 g
500 g
6,5 PL
pár kvapiek

Postup prípravy

  1. 1

    Upečieme si korpusy. Priemer formy je 24 cm. Každý môže podľa seba svoj overený. Ja robím takto: Celé vajcia vyšļahám s cukrom do penista. Potom už len ručne zamiešam múku s práškom do pečiva a kakaom. Dáme.piecť. Každý nech si odsleduje zápalkou, či je korpus upečený.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Svetlý korpus si urobíme tak isto .Nefotila som od začiatku, takže tu sú už prerezané na druhý deň, keď som išla plniť. Prerežeme cez stred.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    MALINOVÝ KRÉM: Puding si uvaríme podľa návodu. Maslo s cukrom vyšľaháme a po kúskoch pridávame vychladnutý puding a malinový džem. Vyšľaháme.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: Postupujeme ako pri malinovom. Podľa chuti si môžme pridať aj kakao, no nemusí byť.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ideme plniť: Najprv zoberieme tmavý korpus, potrieme džemom, dáme naň malinový krém. Uhladíme.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Priložíme naň svetlý korpus, tiež natrieme džemom, dáme čokoládový krém.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Znova dáme tmavý korpus, potrieme džemom, malinovým krémom. Posledný je svetlý korpus. Ten už džemom nenatierame. Celú tortu potrieme čokoládovým krémom. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť. Ja zvyknem nechať do druhého dňa.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyrobíme si marcipán. Všetky suroviny spolu zmiešame. POZOR: Vodu prilievame opatrne.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď chceme poťahovať celú tortu, tak k surovinám pridáme ešte 2,5 PL roztopeného medu. Potom je krásne elastický. No na figúrky je lepší bez medu.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ja som si vyrobila takéto huby, slimáčiky, lístky, šípky. To už je na vašej fantázii.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pár dubáčikov som si urobila aj s čokoládovej hmoty. Piškóty, mlieko, kakao, cukor vymiešame. Piškóty musia byť celkom mäkké. Množstvo dávam od oka. Vrch potom polejem čokoládou.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pôvodne som mala na pláne urobiť hubársky košík s marcipánu, ale keďže manžel nie je jeho veľkým fanúšikom, tak s toho vzniklo niečo takéto. Preto som mala predpripravený už aj hnedý marcipán. No nič to. Vrch torty polejeme roztopenou čokoládou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A takto vyzerá v reze.

    Torta pre hubára (fotorecept) - obrázok 13
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist