
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.

Krehký koláč v okrúhlej forme
Recept som vymyslela sama, krehké cesto vie asi každá gazdinka, len väčšinou sú v kuchárskych...

Gaštanové cake pops s višňami
"Narodeninová" pre inšpiráciu. Oslávenkyňa vyhlásila, že aj škoda zjesť :)

Hovädzina na panvici
Narežeme si na plátky hovädzie maso z obidvoch strán ho okoreníme a na masle a panvici pomaly...

Pečená hliva ustricová
Hlivu očistíme nakrájame na drobno, pridáme cesnak ošúpaný a prekrojený na polku, na krúžky nakrájanú cibulu,...

Kuracia pečienka s ryžou Basmati
Po 5tich rokoch som sa konečne odhodlala opäť zjesť pečienku. Ako dieťa som ju nemala v...

Termix ako za starých čias
Tento recept som našla v časopise, mierne upravila a vyskúšala. A verte, ani tí...

Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko
Vyskúšajte klasický biely chlieb trochu inak.

Ovocný rez s panna cottou
Pre všetkých čo milujú jednoduché, rýchle, svieže a ovocné koláčiky :-)))

Pudingovo-šľahačková BB kocka
Tento zákusok som si včera vymyslela... nenašla som taký podobný aj keď určite tu niekde je :)...

Zapekané cannelloni so špenátom
Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový...

Praženica s rybacím mäsom
Na masle speníme cibuľu, pridáme kúsky vykosteného uvareného rybacieho mäsa a okoreníme podľa chuti.

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...

Šťavnatý ovocno-pudingový zákusok :)
Tento receptík mám od kamarátky ... teda od nej mám tú myšlienku spojenia piškótového...

Ľadové rezy
Na tento víkend som sa rozhodla pre tieto vcelku jednoduché rezy. A prečo ľadové? Tak asi...

Perkelt z vykosteného morčacieho stehna s červeným vínom
Dnes som mala skvelú príležitosť urobiť pekný farebný obed. robila som vykostené morčacie stehno s červeným...

Burizony v srnčom chrbáte
Tento recept mám od svojej mamminky, tak dúfam že bude chutit aj vám. nakolko sa nerada hrám...

Pečené zemiaky s cuketou a dip z cukety a syru
Chutný letný obed, príloha, či ľahká večera...

Minibábovky z nadýchaného cesta
Pripravte si kuchynský robot so šľahacou metlou. Do misy dajte bielky a vyšľahajte tuhý sneh...

Kuracie prsia v jogurte
Jogurt, čierne korenie, nastrúhaný zázvor, olivový olej, nastrúhaný cesnak, chilli premiešať v...

Slaný koláč so špenátom a fetou
Tento koláč je na slano a je veľmi obľúbený v Grécku, v krajinách Stredomoria, Blízkeho...

Grilované krídielka s hokaido
Mala som naložené krídla, že ich dám do rúry ugrilovať. Chvíľu predtým sme boli...

Zázvorníky
Dlho som piekla zazvorniky ktore sa mi roztekali , až raz som bludila po nete a ani...

Komárňanské grilované karé
Cesnak roztlačíme, mäso umyjeme a osušíme. Cesnak premiešame s pomarančovou šťavou, paradajkovým pretlakom, ...

Čalamáda s chrenom
Kapustu a cibuľu nakrájame, pridáme nastrúhaný chren a nadrobno nakrájané feferonky. Zamiešame, natisneme do pohárov.

Porcovanie ANANÁSU
Samozrejme keď som pridala recept na vyprážaný ananás ponúkam môj postup porcovanie ananásu, pre mňa je...

Mascarpone s jahodovým coulis
Do mascarpone pridáme dužinu z vanilkového struku a trstinový cukor. Zmes dôkladne vymiešame.