Toto mäso je mäkké a chuťovo dobré. Moji vnuci ho majú radi.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Plátky mäsa si osolíme, okoreníme čiernym korením, mierne posypeme červenou paprikou, rascou, pomúčime a obalíme v strúhanke. Každý plátok vyklepeme z oboch strán (vklepeme strúhanku do mäsa).
- 2
V miske vajíčka rozšľaháme, osolíme a jednotlivo namáčame vyklepané plátky mäsa. Potom dáme do horúceho oleja a rýchlo opečieme z oboch strán.
- 3
V ďalšej nádobe si rozpustíme masť alebo olej speníme cibuľky a opečené mäso poukladáme na ne. Nádobu uzavrieme. Mäso pustí dostatočné množstvo šťavy, nie je potrebné ho podlievať (ale odporúčam sledovať). Nemiešame, len potriasame hrncom. Po zmäknutí je možné do šťavy pridať sójovú (worčestrovú) omáčku. Toto mäso je možné takýmto spôsobom dusiť aj v rúre. Podávame so zemiakovou kašou, alebo ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu