Mäso Twist

fiby - fotkafiby, 26. októbra 2011

Toto mäso je mäkké a chuťovo dobré. Moji vnuci ho majú radi.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

6 plátkov bez kosti
2 ks
 (olej)
3 vajcia




Postup

  1. 1

    Plátky mäsa si osolíme, okoreníme čiernym korením, mierne posypeme červenou paprikou, rascou, pomúčime a obalíme v strúhanke. Každý plátok vyklepeme z oboch strán (vklepeme strúhanku do mäsa).

  2. 2

    V miske vajíčka rozšľaháme, osolíme a jednotlivo namáčame vyklepané plátky mäsa. Potom dáme do horúceho oleja a rýchlo opečieme z oboch strán.

  3. 3

    V ďalšej nádobe si rozpustíme masť alebo olej speníme cibuľky a opečené mäso poukladáme na ne. Nádobu uzavrieme. Mäso pustí dostatočné množstvo šťavy, nie je potrebné ho podlievať (ale odporúčam sledovať). Nemiešame, len potriasame hrncom. Po zmäknutí je možné do šťavy pridať sójovú (worčestrovú) omáčku. Toto mäso je možné takýmto spôsobom dusiť aj v rúre. Podávame so zemiakovou kašou, alebo ryžou.

Diskusia k receptu

tetrisss
Ano, volaju sa vselijako, dokonca je mozne ich robit aj z hovadziny, dodat leco, alebo cibulu, alebo hriby, ale podstata je, ze su makke a vyborne. Mam ich velmi rada.
viedra
velmi dobre my tomu hovorome kutlovske rezne alebo rezne naopak




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia