Paprika plnená kuracím mäsom fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 8. júla 2013
Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept)
Foto: mesiar50

Recept spočíva v jednoduchosti.Kto nerád melie mäso mlynčekom,alebo má tupé nože v ňom recept iste privíta.

Suroviny

Hlavné suroviny:
63 g
150 g
87 g
5 g
2 PL
100 g
Koreniny:
3 - 4 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby
Paradajková omáčka:
750 ml
500 ml
100 ml
3 PL
1 PL
1/2 ČL

Postup

  1. 1

    Kuracie stehno a prsia si odkostíme.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cca.87 g kuracích pŕs odoberieme a pokrájame na menšie kocky.Kocky odložíme nabok aby sme si suroviny nezmenili.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ostatné zostaté mäso si pokrájame na mänšie kusy.Na mäso aplikujeme koreniny a dve lyžice ladovej vody (ale môže byť aj studená) a vyhnietime mäso tyčovým mixérom.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K vyhnietenému mäsu pridáme tie malé kocky čo sme si predošle odložili nevadí keď tam budú zo dve väčšie ako na obrázku. Ďalej si uvaríme ryžu.Tak si zatiaĽ mäso odložíme do chladničky.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ryžu si uvaríme v gáze ktorú mi moja polovička kúpila v zdravotníckom obchode. A to ta, že viackrát umytú ryžu nasypeme do stredu gázy.Je to super pomôcka pri varení ryže.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Následne chytíme za rohy a uviažeme.Potom uviažeme aj druhé dva rohy ako vidíte na obrázku.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Privedieme vodu do varu a vložíme uzlíček z ryžou do hrnca na cca.10 min. Ale vy ju nemusíte toľko variť.Rozhrčkaním uzlu môžete ľahko zistiť v akom stave sa nachádza ryža.Preto doporučujem tie uzle nedoťahovať na Full.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na obrázku č 8 vidíte už uvarenú ryžu.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pokračujeme pridaním ryže a hrášku k mäsu.Trochu zamiešame.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Papriku si pripravíme na plnenie.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na obrázku vidíte prosím už naplnené papriky.Plnil som ich kávovou lyžičkou prípadne pomohol som si aj rukou resp,prstom.Zvýšilo mi trochu diela tak som z neho spravil takú guľu.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Do vriacej vody poukladáme už naplnené papriky.Varil som ich na miernom ohni 45 minút.Hrniec som mal prikrytý pokrievkovu.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ďalší a konečný bod programu je uvarenie rajčinovej omáčky.Milo som sa prekvapil,že nám naša susedka dala ešte vlani rajčinovú šťavu domácej výroby.Zlatá žena.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Tak a ide sa na tú omáčku.Vývar z paprík privedieme do varu.Prilejeme rajčinovú šťavu. Spravíme si z múky a studenej vody zátrepku.Vidličkou ju dobre vymiešame aby tam neboli hrčky.Keď nám šťava zovrie pomaly vmiešame do šťavy tú zátrepku.Varíme pri dôkladnom miešaní asi 15 minút. Po uvarení dochucujeme soľou,škoricou bez cukru a kryštálovým cukrom

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na obrázku č.15 vidíte už hotové jedlo.Manželke to chutilo.Dúfam bude aj vám. Ďakujem za vašu milú pozornosť a prajem vám dobrú chuť priatelia.

    Paprika plnená kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

izabella929
veľmi pekný recept, veľmi šikovný kuchár a veľmi výborná plnená paprika.-))))
ariela6
vitaj doma mesiar maš novu fotku s konikmi to sa mi pači kone mam rada a k receptu dobre si to vymyslel zjednodušit plnene papriky pači sa mi to ukladam
njdevil
tak toto je super short-cut, nabuduci budem postupovat podla tvojho receptu, usetrim si tym vela prace, dakujem za paradny recept!
3sandra3
joooj,,, robíš mi chúťky... toto milujem... perfektne si navaril... tiež si sa po večeri cítil ako toto odfukujúce zvieratko? :-)


mesiar50

3sandra3
ahoj Sandra rad ta,,vidim'.Som rad ze som ti spravil chutky.Dakujem za pochvalu a aj za peknu animaciu.Ano odfukujem,ale teraz skor od tepla
ako od jedla.Myslim samozrejme na pocasie.Vdaka.PA PA
kecemis
Pekny recept. Ja som to skusal podobne z mletej morcaciny.
johaninka
Joj ako fajne, nemám rada plnenú papriku s bravčovým mäsom ale pozerám že nie je problém aj kuracie či dokonca morčacie....dik za inšpiráciu.
grandma
Milujem plnenú papriku, ale prepáčte s kuracím mäsom by som to nikdy nerobila. Dnes sa všade pchá kuracie mäso. Podľa mňa sa to sem nehod, ale každý si robí ako mu chutí. Nekritizujem len konštatujem.í
kimlo
Dobrý recept, plnenú papriku mám rád! Ešte by som dodal že v prípade núdze, alebo keď bude predajňa zdravotníckych potrieb zatvorená, možno namiesto gázy použiť kúsok šikovne odstrihnutej záclony, len si to polovička nesmie všimnúť... :-)
mracik9
mesiar50,pozerám čo to za novoty nám tu predvádzaš,žeby som sa začala učiť variť po novom,máš to krásne prepracované a ten recept určite vyskúšam,super :))
mesiar50
@kecemis
Ďakujem ti velmi pekne.Vyskúšam nabudúce aj z morčaciny.Iste je to chutné.Bol to odomňa vlastne,len
taký pokus,že či tá hmota resp.ryža ostane pokope aj
bez aplikovania vajec.Prajem ti všetko dobré
mesiar50
@johaninka
Aj u nás doma je tiež v oblube skorej hydinové meso rozneho typu ako bravčové.Samozrejme,že chuťovo
a konzistencou je odlišné od bravčovej verzii.Ďakujem
mesiar50
@kimlo
Ty si správny borec @kimlo .Hneď na ráno si mi spravil
dobrú náladu.Máš pravdu.Kto má obavy z varenia a nedostane sa k tej gáze dá sa aj v záclone.Ďakujem priatelu
mesiar50
@mracik
Som potešený,že táto netradičná verzia robenia plnenej
papriky sa ti pozdáva.No musíš rátať s tým,že je to celkom iná konzistencia a jemnejšia nie tak výrazná chuť ako pri bravčovom mese.Tá gramáž mesa a koreniny sa dajú samozrejme lubovolne upravovať.Kto aké má rád.Ako som písal bol to vlastne test.Škoda že som tam nedal viac hrachu.Ďakujem ti pekne a prajem ti pekný deň
afataga
ja moc plnenu papriku nemusim, ale chcem ti dat jednu radu k tej zatrepke, ked chces, aby nemala hrcky a nezrazila sa ti, ked ju vylejes do hrnca, tak do misky s pripravenou zatrepkou odober zo dve naberacky vriacej tekutiny z hrnca, dobre premiesaj nejakou metlickou a potom vlej do omacky, alebo polievky, zatrepka neutrpi taky sok a nezrazi sa
frezia68
Práve máme dnes na obed.Len s tým rozdielom,že zátrepku zalejem studeným mliekom,lebo potom nepáli záha.To som sa naučila na Vareche a inak už nerobím,lebo kyselina občas robí šarapatu v žalúdku.Ale mám z bravčového,takže vyskúšam Tvoju verziu,lebo dobre vymýšľaš :-) a ten hrach zaujímavý :-)
mesiar50
@rybarkuchar
Posudzujem podla nicku,že si asi rybár.Všetka česť,ten kapor je úžasný.Syn bol dva dni v maďarsku na rybách.Ďakujem,a pozdravujem ťa.
mesiar50
@frezia68
Tvoj komentár ma zaujal.Aj my máme niekedy problém s tou kyselinou.Vlastne to mlieko nám zneutralizuje tú kyselinu.Ok.Ďakujem ti pekne za pozitívny postoj a aj za dobrý tip.Prajem ti pekný deň.
frezia68
Neviem pridať link :-(,ale @verka1 pridala ten recept dňa 25.4.2010 " plnená paprika bez pálenia záhy" a bola tam zaujímavá diskusia,možná Ťa zaujme? Pekný deň aj Tebe :-)
mesiar50
@afataga
Ja robievam omáčky dosť často.Tvoj dobrý tip mi príde
v budúcnu určite vhod.Ďakujem a prajem ti krásny deň.
mesiar50
@grandma
Máte naozaj pravdu.Do plnenej papriky pasuje hlavne bravčové meso.No pri tomto recepte som myslel
hlavne na tých čo takéto meso nemožu a vajcia, tiež nie.Váš názor je napísaný solídne a nemám s ním žiadny problém.Rešpektujem ho.Ďakujem







afataga
nemas za co, to nie je z mojej hlavy, raz som videla v tv, robil to nejaky kuchar, ja to tak robim uz par rokov a funguje to
tatranka
@mesiar50 , teda po prečítaní receptu k tvojej plnenej paprike,som prišla na to,že celý život varím plnenú papriku nejako naopak.
Plním bravčovým mletým mäsom / to by nebol problém,vymeniť za kuracinku/ a plnené paprika vkladám rovno do vopred pripravenej paradajkovej redšej ochutenej omáčky.
Tvoj recept ma veľmi zaujal.Tiež ma prekvapilo varenie ryže.
S tou kuracinkou sú papriky určite ľahúčke,chutné.
Recept je dobre spracovaný a stoji za to ho vyskúšať.
havino
si ty gazda snaživý, dobre si navaril, ja osobne som už z kuraciny jedla plnenú papriku, ponúkla suseda, prečo nie, je to iná chuť,ale normálne dobrá bola, ja aj schvalujem, dietnejšia a s týmto tvojím postupom najprv vo vode a potom ten kvázy vývar použiť na omáčku tiež poznám, dalšia suseda len tak varí doteraz, hovorí, že nič jej neprihára, nemusí pri tom stáť a miešať, že uvarí, urobí omáčku, dá ich do nej a má . Ja som dnes tiež varila svojim spôsobom od mamy, ako som sa naučila v omáčke,ale ak nezabudnem, skúsim podla teba. Omáčku tiež len z čistého paradajkového pyré robím.
mesiar50
@tatranka
Nie milá Martuška.Ty to robíš správne.No máš pravdu aj v tom,že takto pripravené meso je lahšie strávitelné keďže bolo hnietené a jedná sa o kuracie meso.Keď si odmyslíme tú ryžu, tak som vám vlastne predstavil ako sa v mesovýrobách robý hydinová šunková saláma.Samozrejne ten pomer kocíek mesa a prátu je iná.Takto variť ryžu ma naučili naše žienky ,na domácich zabýjačkách.Zabudol som tam v rcp poznačiť že pri začiatočných fázách varenia musíme tým uzlíkom sem-tam pomykať ,aby zlepená ryža nebola po kope.Potom už v pohode.Moja polovička ju kúpila v zdravotníckych potrebách stojí to 5 eur celé balenie.Je to zrolované.Odstrihneme si len kus čo potrebujeme.Martuška ďakujem ti za pekné ohodnotenie.Prajem ti pekný zvyšok večera.
mesiar50
@havino
Predtým som papriku robieval aj ja ako ty.Toto bol len taký test.Ale poviem ti,že mojej rodine to.pasovalo.Nemajú radi masné mesá.Ďakujem ti za pekný komentár.
evicka63
fajn nápad, je to také trochu dietnejšie ale je to treba vyskúšať, človek vymyslí veľa nových receptov tak sám od seba. Ja som už napríklad robila aj segedínsky guláš z kuracích prsíčiek a bol dobrý.... :)

mesiar50
@evicka63
Ten segedínsky mohol byť tiež dobrý.Raz som robil gulášovú z vykostených kuracich stehien.Ďakujem evička63.Prajem ti pekný večer.
evanaaa
Veru, každý nápad a spôsob je prijateľný, nemusíme vždy variť len ako sme zvyknutí, klasiku, treba vyskúšať aj zmenu. @m äsiar, ty si teda skúsil a dobre. Len jedno by som zmenila, ak sa nehneváš, tú papriku by som varila priamo v omáčke, prečo zvlášť? Nech navzájom nasiakne jedno s tým druhým, nech sa chute spoja. Ja robievam do omáčiek väčšinou len zátrepky ale v tomto prípade - paradajkovej omáčky, tam robím základ zásmažku a pokračujem......
mesiar50
@evanaaa
Nenahnevám sa milá evanaaa.Rád sa učím nové veci.A komentáre sú velakrát práve tým zdrojom mojich nových poznatkov.Ja som recept čítal z jednej starej kuchárskej knihy.Sám som sa čudoval,že prečo sa tie papriky varia zvlášť.Vela smeroch som ten recept zmenil tak tento postup nakoniec ostal.Tvoje dobré rady som si skopíroval.Ďakujem a prajem ti pokojnú dobrú noc.
janger
@mesiar , Laci, paprika na trosku nezvycajny sposob, ale bezpochybne vyborna :-). Ved od teba sme zvyknuti len na dobre veci. Mam plnenu papriku moc rada. Ale tato tenka, bledozelena tu bezne v obchode nie je. Kupila som uz davnejsie na trhu, v tureckom stanku ju mali. Teda aspon podobna bola tej nasej. Pozdravujem :-).
evanaaa
Vďaka, @mesiar50 , tak sa mi to páči, prijať rady , poznámky a pod. s pokojom, ono sa už niekedy človek aj bojí niečo navrhnúť iné, než je v recepte. A málo je takých, čo si dá poradiť, ani mne by kritika a rada nevadila. Ináč, ja do tej zásmažky dám červ. papriku a štipku škorice, zalejem studenou vodou , ochutím a hneď dávam pretlak ale aj paprikovú pastu a nakoniec, lebo pri paradajkách sa to žiada, osladím. To je ale môj spôsob.......
mesiar50
@evanaaa
Nemáš čo ďakovať.Tvoj postup prípravy omáčky sa mi zdá zaujimavý ...uložil som si ho.Inšpirácia dobrá.Vďaka @evanaaa .Prajem ti pekný večer.
gordonko
@mesiar50 ....Laci boduješ ..... surer nafotené a ešte lepšie napísané .... skladám klobúk .....nachvilku ....pekný večer
mesiar50
@janger
Ahoj Janka.Máš pravdu.V holandsku som sa s paprikou zelenou PCR stretol asi dvakrát a to tuším v Helmonde na trhu..V obchodoch jej niet vobec.Sú tam len kalifornské papriky.Neskúšal som,ele si myslím,že by sa dalo plniť aj do takej.Chlapci v NL ju neraz
používajú do gulášov a do perkeltu.Ďakujem ti za pekný komentár a prajem ti krásny večer.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha