Foto: mesiar50
Recept spočíva v jednoduchosti.Kto nerád melie mäso mlynčekom,alebo má tupé nože v ňom recept iste privíta.
Suroviny
Hlavné suroviny: | |
63 g |
|
150 g |
|
87 g |
|
5 g |
|
2 PL |
|
100 g |
|
Koreniny: | |
3 - 4 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Paradajková omáčka: | |
750 ml |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
|
Postup
-
1
Kuracie stehno a prsia si odkostíme.
-
2
cca.87 g kuracích pŕs odoberieme a pokrájame na menšie kocky.Kocky odložíme nabok aby sme si suroviny nezmenili.
-
3
Ostatné zostaté mäso si pokrájame na mänšie kusy.Na mäso aplikujeme koreniny a dve lyžice ladovej vody (ale môže byť aj studená) a vyhnietime mäso tyčovým mixérom.
-
4
K vyhnietenému mäsu pridáme tie malé kocky čo sme si predošle odložili nevadí keď tam budú zo dve väčšie ako na obrázku. Ďalej si uvaríme ryžu.Tak si zatiaĽ mäso odložíme do chladničky.
-
5
Ryžu si uvaríme v gáze ktorú mi moja polovička kúpila v zdravotníckom obchode. A to ta, že viackrát umytú ryžu nasypeme do stredu gázy.Je to super pomôcka pri varení ryže.
-
6
Následne chytíme za rohy a uviažeme.Potom uviažeme aj druhé dva rohy ako vidíte na obrázku.
-
7
Privedieme vodu do varu a vložíme uzlíček z ryžou do hrnca na cca.10 min. Ale vy ju nemusíte toľko variť.Rozhrčkaním uzlu môžete ľahko zistiť v akom stave sa nachádza ryža.Preto doporučujem tie uzle nedoťahovať na Full.
-
8
Na obrázku č 8 vidíte už uvarenú ryžu.
-
9
Pokračujeme pridaním ryže a hrášku k mäsu.Trochu zamiešame.
-
10
Papriku si pripravíme na plnenie.
-
11
Na obrázku vidíte prosím už naplnené papriky.Plnil som ich kávovou lyžičkou prípadne pomohol som si aj rukou resp,prstom.Zvýšilo mi trochu diela tak som z neho spravil takú guľu.
-
12
Do vriacej vody poukladáme už naplnené papriky.Varil som ich na miernom ohni 45 minút.Hrniec som mal prikrytý pokrievkovu.
-
13
Ďalší a konečný bod programu je uvarenie rajčinovej omáčky.Milo som sa prekvapil,že nám naša susedka dala ešte vlani rajčinovú šťavu domácej výroby.Zlatá žena.
-
14
Tak a ide sa na tú omáčku.Vývar z paprík privedieme do varu.Prilejeme rajčinovú šťavu. Spravíme si z múky a studenej vody zátrepku.Vidličkou ju dobre vymiešame aby tam neboli hrčky.Keď nám šťava zovrie pomaly vmiešame do šťavy tú zátrepku.Varíme pri dôkladnom miešaní asi 15 minút. Po uvarení dochucujeme soľou,škoricou bez cukru a kryštálovým cukrom
-
15
Na obrázku č.15 vidíte už hotové jedlo.Manželke to chutilo.Dúfam bude aj vám. Ďakujem za vašu milú pozornosť a prajem vám dobrú chuť priatelia.
Dakujem ti pekne Ariela.Som rad ze sa ti recept paci
Pekne ta pozdravujem zo Siah
Potesla si ma.Dakujem Ti
Short-cut. To je jednoduchý recept nato, aby si si odfajkol prst?
3sandra3
ahoj Sandra rad ta,,vidim'.Som rad ze som ti spravil chutky.Dakujem za pochvalu a aj za peknu animaciu.Ano odfukujem,ale teraz skor od tepla
ako od jedla.Myslim samozrejme na pocasie.Vdaka.PA PA
Ďakujem ti velmi pekne.Vyskúšam nabudúce aj z morčaciny.Iste je to chutné.Bol to odomňa vlastne,len
taký pokus,že či tá hmota resp.ryža ostane pokope aj
bez aplikovania vajec.Prajem ti všetko dobré
Aj u nás doma je tiež v oblube skorej hydinové meso rozneho typu ako bravčové.Samozrejme,že chuťovo
a konzistencou je odlišné od bravčovej verzii.Ďakujem
Ty si správny borec @kimlo .Hneď na ráno si mi spravil
dobrú náladu.Máš pravdu.Kto má obavy z varenia a nedostane sa k tej gáze dá sa aj v záclone.Ďakujem priatelu
Som potešený,že táto netradičná verzia robenia plnenej
papriky sa ti pozdáva.No musíš rátať s tým,že je to celkom iná konzistencia a jemnejšia nie tak výrazná chuť ako pri bravčovom mese.Tá gramáž mesa a koreniny sa dajú samozrejme lubovolne upravovať.Kto aké má rád.Ako som písal bol to vlastne test.Škoda že som tam nedal viac hrachu.Ďakujem ti pekne a prajem ti pekný deň
Posudzujem podla nicku,že si asi rybár.Všetka česť,ten kapor je úžasný.Syn bol dva dni v maďarsku na rybách.Ďakujem,a pozdravujem ťa.
Tvoj komentár ma zaujal.Aj my máme niekedy problém s tou kyselinou.Vlastne to mlieko nám zneutralizuje tú kyselinu.Ok.Ďakujem ti pekne za pozitívny postoj a aj za dobrý tip.Prajem ti pekný deň.
Ja robievam omáčky dosť často.Tvoj dobrý tip mi príde
v budúcnu určite vhod.Ďakujem a prajem ti krásny deň.
Máte naozaj pravdu.Do plnenej papriky pasuje hlavne bravčové meso.No pri tomto recepte som myslel
hlavne na tých čo takéto meso nemožu a vajcia, tiež nie.Váš názor je napísaný solídne a nemám s ním žiadny problém.Rešpektujem ho.Ďakujem
@frezia68
Ďakujem za link.Zaujal ma.pa pa
Plním bravčovým mletým mäsom / to by nebol problém,vymeniť za kuracinku/ a plnené paprika vkladám rovno do vopred pripravenej paradajkovej redšej ochutenej omáčky.
Tvoj recept ma veľmi zaujal.Tiež ma prekvapilo varenie ryže.
S tou kuracinkou sú papriky určite ľahúčke,chutné.
Recept je dobre spracovaný a stoji za to ho vyskúšať.
Nie milá Martuška.Ty to robíš správne.No máš pravdu aj v tom,že takto pripravené meso je lahšie strávitelné keďže bolo hnietené a jedná sa o kuracie meso.Keď si odmyslíme tú ryžu, tak som vám vlastne predstavil ako sa v mesovýrobách robý hydinová šunková saláma.Samozrejne ten pomer kocíek mesa a prátu je iná.Takto variť ryžu ma naučili naše žienky ,na domácich zabýjačkách.Zabudol som tam v rcp poznačiť že pri začiatočných fázách varenia musíme tým uzlíkom sem-tam pomykať ,aby zlepená ryža nebola po kope.Potom už v pohode.Moja polovička ju kúpila v zdravotníckych potrebách stojí to 5 eur celé balenie.Je to zrolované.Odstrihneme si len kus čo potrebujeme.Martuška ďakujem ti za pekné ohodnotenie.Prajem ti pekný zvyšok večera.
Predtým som papriku robieval aj ja ako ty.Toto bol len taký test.Ale poviem ti,že mojej rodine to.pasovalo.Nemajú radi masné mesá.Ďakujem ti za pekný komentár.
Ten segedínsky mohol byť tiež dobrý.Raz som robil gulášovú z vykostených kuracich stehien.Ďakujem evička63.Prajem ti pekný večer.
Nenahnevám sa milá evanaaa.Rád sa učím nové veci.A komentáre sú velakrát práve tým zdrojom mojich nových poznatkov.Ja som recept čítal z jednej starej kuchárskej knihy.Sám som sa čudoval,že prečo sa tie papriky varia zvlášť.Vela smeroch som ten recept zmenil tak tento postup nakoniec ostal.Tvoje dobré rady som si skopíroval.Ďakujem a prajem ti pokojnú dobrú noc.
Nemáš čo ďakovať.Tvoj postup prípravy omáčky sa mi zdá zaujimavý ...uložil som si ho.Inšpirácia dobrá.Vďaka @evanaaa .Prajem ti pekný večer.
Ahoj Janka.Máš pravdu.V holandsku som sa s paprikou zelenou PCR stretol asi dvakrát a to tuším v Helmonde na trhu..V obchodoch jej niet vobec.Sú tam len kalifornské papriky.Neskúšal som,ele si myslím,že by sa dalo plniť aj do takej.Chlapci v NL ju neraz
používajú do gulášov a do perkeltu.Ďakujem ti za pekný komentár a prajem ti krásny večer.
Ďakujem kamarát...spravil si mi radosť.Príjemný večer aj tebe.