Gaštanové cake pops s višňami fotorecept

dzejsik - fotkadzejsik, 11. marca 2014
Gaštanové cake pops s višňami (fotorecept)
Foto: dzejsik

"Narodeninová" pre inšpiráciu. Oslávenkyňa vyhlásila, že aj škoda zjesť :)

30-40
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
150 g
100 g
1 ks
3 PL
1 ks
od oka
od oka
Poleva:
80 g
80 g
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z gaštanového pyré, masla, pomletých piškót (rozsekala som ich v mixéri), čokoládového pudingu (nevareného), cukru, rumu a kompótovej šťavy vypracujeme zmes na guličky.

    Gaštanové cake pops s višňami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyformujeme guličky, do ktorých stredu balíme višne bez kôstok.

    Gaštanové cake pops s višňami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým si vyrobíme ceduľky na špajdlách, guličky necháme stuhnúť. Na špajdle miesto štítkov možno napr. naviazať mašličky zo stužky, ponapichovať gumené srdiečka, nastokať gorálkové perličky, ... podľa fantázie :)

  4. 4

    Do stuhnutých guličiek napicháme štítky na špajdlách.

    Gaštanové cake pops s višňami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si čokoládovú polevu. Poliate ukladáme na mriežku a ozdobíme.

    Gaštanové cake pops s višňami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové už stačí len preložiť na tortový podnos alebo tácku a efektné cukrovinky sú na svete :)

    Gaštanové cake pops s višňami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Aj mňa by to potešilo, ak by to urobila moja dvanásťročná dcéra. Zaujímavé s tými prianiami, asi trvalo dlhšie vyrobiť ich ako guličky.
strašne sa mi páčia cake pops, ale vždy sa mi zdali hrozne pracné. Neviem prečo, ale tvoj recept mi príde zjednodušený a tak sa určite inšpirujem. Je to krásne originálne, aj s tými ceduľkami. Perfekt, 5*! :)
@teniska práveže cake pops samé o sebe ťažké nie sú, už tu mám jednu variantu prerobenú z kávových zŕn ... ako základ môžeš použiť akékoľvek guličky ... potom pracnejšie to môže byť ozdobiť, pretože sa robia aj obalované v marcipáne prípadne aj modelované troška ... prípadne dlhšie trvá dať čoko polevu keď ich napichuješ ako lízatká, vtedy ich treba zapichávať do polystyrénu, aby poleva uschla rovnomerne a pekne .... no a špajdličky narobiť tiež závisí od toho aké si vymyslíš :) ak to napicháš ako lízatká, tak na ne netreba nič a viac sa treba pohrať so samotnou guličkou
ja kvitujem ten napad, milujem kreativne darceky, aj ja ich rada vymyslam a samozrejme dostavam. Najviac obdarovaneho potesi, ze si niekto kvoli nemu dal namahu vymysliet a zrealizovat nieco napadite a netradicne. Perfektne @dzejsik
@jamarlen áno, vysypala som tam jeden balíček, čo sa priplietol pod ruku, vôbec tam ísť nemusí ... mám rada BB puding v guličkách a nemala som kúpený, tak šiel klasický od Oetkera

Pridaj komentár k receptu: