Ľadové banánovo-melónové smoothie

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 20. júla 2014

Zasýti aj osvieži v letnej horúčave

3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

0,5 ks
1 ks
2 čl (nemusí byť)
2 pl (drvený)
1,5 dcl




Postup

  1. 1

    Namiesto nedeľného múčnika sme si v tejto horúčave dopriali smoothie plné vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. Žltý melón obsahuje antioxidant lykopén(má protirakovinové účinky), enzým superoxid dusmutázu(odstraňuje stres), má diuretické účinky, zabraňuje nafukovaniu a pomáha rozpúšťať kyslé soli, čím bráni usadzovaniu ľadvinových aj žlčových kameňov. Spolu s banánom obsahuje veľa draslíka, ktorý udržuje dobrý krvný tlak a pravidelný tep. Banán stimuluje aj tvorbu serotonínu na podporu dobrej nálady, odstraňuje kyselinu močovú a znižuje cholesterol. Takže spojiť príjemné s užitočným bolo otázkou pár minút: do mixéra som pokrájala polovicu očisteného melóna a jeden banán. Keďže sa jedná o ovocie s pre mňa nie veľmi výraznou chuťou, prisypala som aj 2 lyžičky domáceho vanilkového cukru, pridala som ľadové kocky, asi 1,5dcl vody kvôli lepšej konzistencii a poriadne som zmes zmixovala. Vyšli mi 3 poháre plné vynikajúcej chuti. Vyskúšajte, budete milo prekvapení:-)

Diskusia k receptu

douglas
Ach, kiež by to s tými protirakovinovými účinkami to bolo tak jednoznačné ... kiež by ...
frezia
Pekne si urobila. Ja robim smoothie kazdy den, stale z ineho ovocia, pridam chia semienka, niekedy skoricu, ked je malo sladke steviu, cerstve bylinky... Je to velmi variabilne.
kukulienka71
@douglas , máš pravdu, ale v súčasnosti hlavne vo výžive a medicíne je ťažko stanoviť jednoznačnosť. V prevencii sa ten lykopén zíde, som si istá;-) @frezia , chia semienka mám v pláne vyskúšať, vo variabilnosti smoothies vidím tú výhodu, že sa nezunujú. Koľkokrát hľadím na čerstvé jablká a nešli by mi už dole krkom, urobím z nich smoothie a je to:-) @lovemuffin , potom prosím odozvu:-) Ďakujem vám za pristavenie sa
helenore
ako alternatíva nedelného koláčika, super nápad, ale nezabúdať chrúmať normálne ovocie, hlavne naše slivky, hrušky, marhule a pod.
1x hanak
ingova
To by už milionári boli dávno vyliečený z chorob keby to bolo tak s tými potravinami . Povedal nám minule onkolog.
pusta
perfektné, čo dodať?
zdravé, vynikajúce, osviežujúce.
*****
pusta
zvlášť oceňujem popis účinkov pre zdravie, veľmi užitočné pre každého.
amata
banan sladky,melon sladky zbytocne nepresladzat!!
lilu212
Ja by som sa rada podelila s dobrou radou a sice, do mixeru mozete k zltemu melonu pridat bud cerstvy alebo i zmrazeny banan; Alebo si skuste vymixovat iba 2-3 zmrazene banany, “hotova zmrzlina" …pozor: mixovat az tesne pred podavanim.
namiesto cukru by som pridala radsej trosku medu.
mitzy
Super skvelé mňam, dala som "púpavový med" :)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia