
Pečená koncoročná kačka
Je to už asi 20 rokov, čo sme s mojou nebohou Evelínkou vymysleli túto úpravu pečenia...

Zemiakové placky pečené na plechu - haruľa
Moje dievčatá najnovšie nemajú radi mastné veci. Vymyslel som toto. Jedlo je robené skoro ako koláč....

Smažené houby
Všechny srdečně zdravíme. Jen se chci podělit o něco z nového domova. Jsme zase blízko...

Domáci chlieb s cmarom
Mám ráda vůni a chuť čerstvého chleba, křupavá vypečená kůrka, měkký nadýchaný vnitřek... není nijak...

Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou
Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

Kuracie rizoto na víne
Môj manžel nemá rád ryžu, ale keďže som mala už týždeň chuť na rizoto, tak...

Hranolky z kvaky a vajko z mikrovlnky
Dnes bola taká jednoduchá večera. Mala som jednu veľkú kvaku. Tak reku spravím z nej,...

Mangové čatní - dip ku grilovačke
Nátierka z manga či chutný dip ku grilovanému mäsku.

Maďarský závin
Recept na závin s takýmto názvom mám odložený z časopisu Rytmus života. S cestom som bola...

Jahodový piškótový koláč
Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov....

Šampiňónový paprikáš so špenátovými haluškami
Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a orestujeme. Pridáme mletú papriku, zalejeme vývarom a...

Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska
Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď...

Guľky z burizónov
Takúto sladkosť máme na Vianoce, keďže som nemala čas písať recept , píšem teraz je to vhodné...

Krehké pagáčiky
Najprv si pripravíme kvások. Pridáme múku, soľ a vajcia. Všetko spolu dobre vymiesime a...

Žĺtkové rezy
Cesto: Bielky vyšlaháme. Postupne primiešame cukor, múku, orechy a rozpustené maslo. Cesto vylejeme na...

Karamelové hrudky
Podobných receptov som už vyskúšala viac. Keďže ja uprednostňujem verzie s čo najnižším obsahom tukov a...

Pečená plnka s kapustou
Tento recept je vlastne spojenie dvoch receptov a to Stratené kura /50739/ a Ďurova kapusta /61673/...

Kuracie pečienky a široké rezance
Keď sa na obed pripravujú kuracie pečienky tak vždy s ryžou, alebo zemiakmi a čo takto s...

Ružičkové jednohubky
Vdaka našej vareške sa dám na recepty, ktoré som nikdy nerobila. tieto ruže som dnes zočila na...

Glazovaný bôčik
Je veľa príprav na tento úžasný kus mäsa. Ja Vám ho ponúkam pomaly pečený, chrumkavý so silnou...

Bánovecký cheesecake - jemný a výborný
Raz som dostala "tajný" tip, že mám výskúšať do cheesecaku použiť namiesto Philadelphie alebo mascarpone našu...

Jemná šafránová omáčka na těstoviny
Už jste vyzkoušeli šafrán? Můžete začít třeba touto omáčkou . Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot....

Zemiaky plnené bryndzou
Toto jedlo je veľmi rýchle a sýte. Môžete ho použiť aj ako predjedlo, či hlavné...

Slonie žrádlo
Túto jednoduchú salámovú pomazánku pripravujem na rodinné oslavy, namiesto chlebíčkov alebo očiek.

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...