Foto: salinka
Chutný, osviežujúci koláč.
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
40 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Z pripravených surovín vypracujeme cesto, dáme na hodinu odpočinúť do chladničky. Medzitým si uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Rebarboru si ošúpeme a nakrájame na kúsky.
-
2
Odležané cesto vyvaľkáme a prenesieme do vymastenej a vysypanej koláčovej formy s priemerom 27 cm. Nasypeme nakrájanú rebarboru a zalejeme vanilkovým pudingom. Mne ešte ostala rebarbora, tak som ju elegantne rozhodila na puding. Koláč pečieme pri 190 stupňoch asi 40 minút. Nedočkavci jedli ešte horúci (lávový:-), ostatní vydržali, kým vychladol. Dobrú chuť.
* * * * *
ku tejto tvojej dobrotke si dovolím pridať krem pochvaly info o rebarbore..tiež teraz vylamujem..nadstavujem jahodový džem..chutí nám rebarborové želé-voda+cukor+rebarbora+zlatý klas-buď na piškotu..alebo narýchlo k tomu piškoty..:-)
zelovoc.nazdravie.sk/sk/zelenina/rebarbora/33/...