Bábovka

dorisa - fotkadorisa, 6. novembra 2017
Bábovka
Foto: dorisa

Rýchlovka, keď vás (aj nás) prepadne chuť na sladké. Je to hrnčekový recept, mierka je 250 ml hrnček. Bábovka je vláčna a vlhká.

12
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka (+ kokosový olej)
2 ks
1 bal
2 PL
Na vrch:
1 bal (Dr.Oetker)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame mlieko, olej, kokosový olej (mala som málo oleja), múku a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej časti primiešame kakao. Vytvoríme tmavé cesto.

  2. 2

    Svetlé cesto vylejeme do bábovkovej otváracej formy, ktorú sme vymazali tukom a posypali múkou, neskôr vylejeme aj tmavé.

  3. 3

    Pečieme na 180 st. cca 40 minút. Pri pečení sa cestá mierne premiešajú a vytvoria farebný efekt.

  4. 4

    Po miernom vychladnutí otvoríme formu. Z balíčka pripravíme čokoládovú polevu, polejeme ňou vrch bábovky. Nakoniec ju ešte posypeme cukríkovým zdobením. Nech vám chutí, ako chutila aj nám.

    Bábovka  - obrázok 4

Diskusia k receptu

finczi
Mám taký istý recept a piekla som bábovku v nedeľu, len bez polevy a o 10 minút dlhšie. Chutná, aj na raňajky a desiatu do školy. Vaša je pekná s polevou a zdobením.
haji
Receptů na bábovku není nikdy dost, tento receptík je rychlý a vděčný. Mramorové mám moc ráda. Díky za sdílení!
dorisa
@Haji , presne tak, ja najradšej pečiem takto nenáročné koláčiky , Ďakujem.
1x haji
izabella929
@dorisa , bábovka nepatrí medzi moje obľúbené koláče..hoci formy na bábovky mám aj 4..iba raz som v jednej piekla..inak sa mi páčia tie vzorkované v kombinácii s kakaovým cestom..no super..šikovná si...
dorisa
@Izabella929 (8.11.2017 11:14)

Ahoj Izka, ďakujem za komentár, vieš, ja nemám veľmi komu piecť, a keď príde chuť na sladké, tak pečiem jednoduché koláče , rýchle a nenáročné. Ja obdivujem tvoje a robíš neskutočné chute.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia