Foto: dorisa
Rýchlovka, keď vás (aj nás) prepadne chuť na sladké. Je to hrnčekový recept, mierka je 250 ml hrnček. Bábovka je vláčna a vlhká.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka (+ kokosový olej) |
|
2 ks |
|
1 bal |
|
2 PL |
|
Na vrch: | |
1 bal (Dr.Oetker) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame mlieko, olej, kokosový olej (mala som málo oleja), múku a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej časti primiešame kakao. Vytvoríme tmavé cesto.
- 2
Svetlé cesto vylejeme do bábovkovej otváracej formy, ktorú sme vymazali tukom a posypali múkou, neskôr vylejeme aj tmavé.
- 3
Pečieme na 180 st. cca 40 minút. Pri pečení sa cestá mierne premiešajú a vytvoria farebný efekt.
- 4
Po miernom vychladnutí otvoríme formu. Z balíčka pripravíme čokoládovú polevu, polejeme ňou vrch bábovky. Nakoniec ju ešte posypeme cukríkovým zdobením. Nech vám chutí, ako chutila aj nám.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ahoj Izka, ďakujem za komentár, vieš, ja nemám veľmi komu piecť, a keď príde chuť na sladké, tak pečiem jednoduché koláče , rýchle a nenáročné. Ja obdivujem tvoje a robíš neskutočné chute.