Ryžové plnené fašírky fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 25. júna 2011
Ryžové plnené fašírky  (fotorecept)
Foto: tatranka

Tento recept som získala od priateľky asi pred 5 rokmi.Robievam ho rada a je to niečo iné,na čo sme zvyknutý.

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
1 väčšia
3 strúčiky
2 ks
na ochutenie
na ochutenie
1 lyžička
na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchnem v studenej vode.Zalejem ju vodou,aby nad ňou bola asi dva centimetre.Ryža po uvarení musí vychladnúť.Varím ju v osolenej vode. Cibuľku si pokrájam na drobné kúsky a osmažím na panvici s olejom.

    Ryžové plnené fašírky  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mäsa pridám soľ,korenie,cesnak premiešam masu a takto spracovanú masu pridám na cibuľku.Spolu dusím,kým mäsko nie je udusené. Do horúceho mäska,ale už odstaveného vmiešam vajíčko.Stále miešam,aby sa mi z vajíčka neutvorila praženica,ale len mäsko vajíčko zahustilo.

    Ryžové plnené fašírky  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do odstavenej zmesi pridám mletú červenú papriku. Schladená ryža sa musí spracovať na kašu.Robím to tyčovým mixerom,ale dá sa aj pomlieť na mäsovom mlynčeku.No je stým viac roboty.

    Ryžové plnené fašírky  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z ryžovej zmesi si mokrými rukami tvarujem malé placky.Ukladám ich tiež na mokrý podklad,aby sa ryža nelepila.Placky musia byť v pároch. Na placku ukladám studenú zmes z mäska a druhou plackou zakryjem,pritlačím.Takto mi vznikne malá fašírka.

    Ryžové plnené fašírky  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V miske si rozľahám celé vajíčka,v ktorých fašírku namočím a prenesiem do rozohriateho oleja na vysmážanie.Po vysmažení fašírky uložím na papierové utierky a odsajem prebytočný tuk.Robím to so všetkými vysmážanými jedlami.

    Ryžové plnené fašírky  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávam s paradajkovou omáčkou a zemiačkami,pre manžela.

    Ryžové plnené fašírky  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja mám rada fašírky len so zeleninovým šalátom,keďže obal fašírky tvorí ryža,je to pre mňa príloha. Chutné a ľahké jedlo,ktoré vám obzvláštni jedálniček.

    Ryžové plnené fašírky  (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evusik
tak toto sa mi páči, ešte som nič také nejedla.... takáto kombinácia by mala u nás určite úspech, takže vyskúšam :-)
vavan
vyzerá to suprovo aj ja rada vyskúšam
sovka62
Manžel má rád fašírky, má rád aj ryžu, miluje paradajkovú omáčku, toto by sa mu iste páčilo. Nikdy som o takom ani nepočula, budem musieť skúsiť.
tatranka
Veľmi sa teším,keď je recept ktorý ponúkam pre vás novinkou.Aj ja mám rada také recepty,ktoré ma obohatia.Už sa mi tu pár krát podarilo taký recept získať.Ja viem,že ten istý recept,keď ho varia viacerý,je vždy vlastne iný.
No získať do svojho jedálnička recept,ktorý by vyhovel môjmu fortieľu,nie je veru ľahké.A myslím si,že je to tak u každého.
Takže @sovka62 tvoj manžel presne také ľúbi ako môj.Pre neho je tá paradajková omáčka.Hoci ani ja ňou nepohrdnem.
babav
@tatranka ,to je recept hodny profesionala.Ukladam si ho,
nepoznam ,vyskusam;-) . Vdaka za inspiraciu!
anina43
milá tatranka, od začiatku ako som sa oboznámila s PC, som si prehliadala zaujímavú stránku Varecha a recepty, ktoré si zverejnila, sú vynikajúce, obdivujem tvoja albumy, tvoju tvorivosť, fantáziu, vkus a za všetkých ti srdečne ďakujem, že si ochotná sa s nami podeliť o všetky tvoje dobroty. dnesný recept je pre mňa neznámy a určite ho rada vyskúšam, ďakujem i za pekné foto, človek si vie lepšie predstaviť ako jedlo vyzerá
tatranka
@anina43 teším sa z tvojich riadkov.Som len dlhoročná domáca pani.Nikdy som sa variť ani piecť neučila.Vydala som sa mladá.Všetko som sa naučila v priebehu svojho manželstva.Vieš čo bolo dôležité?Manžel vždy chválil,čo som mu prestrela.Ostalo mu to do dnes,no dnes už viem,že jedlo ktoré mu prestieram je už naozaj chutné ,školou života. Ešte ráz ďakujem za pekné slová.Tešia ma.
vierik
Veľmi zaujímavý a pre mňa lákavý receptík,všetko čo tam je veľmi ľúbim,najmä omáčku,ďakujem za inšpiráciu a foto nemá chybu...
kata50
Ako vždy- výborné, chutné, tvorivé a jasný fotopostup.
cica2
krásny a zaujimavý receptík, to musí byť dobrôtka!:))
diabambulka
úžasné ty si riadna vymyselníčka, určite veľmi chutné a krásne spracovaný recept...
babi
Naozaj nezvyčajný recept, ale určite veľmi dobrý a hodný vyskúšania. Potešia ma takéto nové recepty, no a foto krásne, @tatranka nikdy nesklame - je to proste "pani kuchárka"
tatranka
Vierka tieto fašírky sa dajú robiť aj ako ryžové guľky s ovocím.Len v sladkej podobe.Ináč postup je ten istý.Tiež sa dá použiť aj hustý lekvár.A veľmi pekne @babi ďakujem za tú "pani kuchárku".Vážim si to,ale nie je to tak.
coldbery
Martuška už nemám čo by som napísala,lebo tu odznelo už všetko....recept sa mi veľmi pozdáva....ukladám...:-))))
jerica
to si vtlačím aby som mala poruke , pripájam sa "pani kuchárka" :-)))
hubarka35
milá @tatranka aj pre mna je v tomto recepte niečo nové-ten nápad z ryžou...zajtra pozajtra pracujem.ale potom budem robit skvelé menu podla teba,máš super receptiky-aj to foto sa mi páči-vidiš to ja neviem zo štyroch urobit jednu.....
tatranka
@hub árka35 nie je to zložité,len musíš mať na to program,robím to na Picasovi.Je to program na úpravu a ukladanie fotografii.Je to veľká úspora miesta pre fotografie.
hubarka35
dakujem tatranka picasa asi máme skúsim sa na to pozriet....ja som antitalent-snád až budem mat 80rokov budem počitačový expert,ked sa dožijem.a zitra robim tieto tvoje super faširky...hodia sa je to také super k nejakej udalosti-a práve dva dni do zadu došiel synátor zo škotska...na týžden domov tak vyváram......vracia sa tam,šiel tak narýchlo za prácou...a že strava nič moc schudol 10kil....len sendviče tousty...ani poriadny chleba tam neje,salámy žiadne...tak bere si bryndzu,klobásky,salámy,slaninku,pijatiku našu-to je hlavné hehe no prežil...a vracia sa.....
tatranka
@hubarka neviem či moje fašírky zasýtia tvojho syna.Ja ich robím,keď chcem trochu dietovať.Toho mäska je tam málinko.A ostatok tvorí ryža.
A na Picasovi ti poradím.Fotky s ktorými chceš pracovať daj si tam do zásobníka.Najlepšie štyri a stlač dole koláž a fotočky sú na svete.Sama budeš prekvapená,aké je to jednoduché.Želám ti úspech.
luliana
tak toto urcite vyskusam vyzera to super a myslim ze s tymto receptom prekvapim celu rodinu
rybarkuchar
Mleté mesá patria k mojim slabostiam - či už so to čufty, pleskavice, čevapčiči, sekaná, fašírky ... to je jedno, ale s takýmto postupom spracovania mletého mäsa som sa ešte nestretol. Určite to vyskúšam.
tatranka
Robievam to raz -dvakrát v roku.Je s tým trochu roboty.Prípravu robím deň do predu.Nachutím si mäsko a uvarím ryžu.Na druhý deň už potom len spracúvam na chutné fašírky.Prajem ti,nech sa ti recept vydarí.
jasmin178
Tak to idem hned urobiť na obed.Mam dvoch synov a nie nie jesť mäso,ale aj ked je troch určite to zjedia.Paradajkovú omačku a zemiaky zjedia aspon to trochu oživím.
marrry
mnaaam hned zajtra idem na to dufam ze sa mi to pordari :) juchu ryzu milujem na vsetky sposoby ale toto som vazne este nevidela :) dakujem za inspiraciu :)
eviana
Martuška, toto sa mi veľmi páči, ešte som také ani nevidela, nieto že jedla... ukladám a isto vyskúšam, ďakujem za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia