Jablkový koláč zo 4 ingrediencií
Vyšľaháme bielky na sneh a vymiešame žĺtky s cukrom. Do žĺtok pridáme šťavu z citróna...
Pudingáč s broskyňami
Neviem prečo, ale pri zaváraní ovocia vždy upečiem aj koláč z tohoto ovocia. Dnes som...
Šampiňónové rizoto
Do panvice si dáme rozpustiť a zohriať maslo s olivovým olejom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ...
Zdravé a chutné
Pochúťka takzvaná hliva ústricová zdravá a chutná na obed či ľahku večeru
Ovocná tortička
Ovocnú tortu zvládne aj začiatočníčka, preto ju odporúčam. Ale treba ju čo najskôr skonzumovať, ...
Fresh Italia di Andrea
Mňam, toto jedlo milujem. Desiata, olovrant, ľahká večera. Absolútna rýchlovka, tento...
Farebné papriky s plnkou
Kuracie mäso pokrájané na menšie kúsky osolíme, ochutíme čiernym aj grilovacím korením, pokvapkáme olivovým olejom,...
Vanilkovo–orechové rožteky
Zo surovín vypracujeme cesto, dáme ho do fólie a na hodinu odložíme do chladničky. Potom...
Nočky z polenty
Minule sme tu písali o polente a bolo mi vysvetlené že ked sa jej zje málo, takže...
Fazuľový koláč so zemiakmi
Je to rýchla večera, recept som videla na nejakom televíznom kanáli.
Zemiaky s párkami a kyslým mliekom
Jedla som to už ani neviem u koho... je to jednoduché a rýchle jedlo...
Pirohy so strúhaným perníkom a tvarohovým krémom
Inšpiráciou mi bola návšteva v českých Beskydách, kde som si okrem tradičnej kyselice a frgálu pochutnala aj...
Plnené zemiakové rezne
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a roztlačíme. Spolu s múkou, vajcom a soľou vypracujeme hladké...
Makový koláč
Keď vymeníme mak za orechy alebo kokos, dostaneme výborný orechový alebo kokosový koláč
Zapečené fusilli s tuniakovým šalátom
Tak toto nie je ktovie aký kulinársky zázrak, ale zase večera za 30 minút a k...
Polievka z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak je veľmi zdravá bylinka. Má priaznivý vplyv na srdce, priaznivo pôsobí na vysoký...
Dánske narodeninové dievča
V Dánsku sú narodeniny oslavované vo veľkom štýle a spájajú sa s rôznymi tradíciami. Tradične sa...
Jahodové raw košíčky a poháriky
Tento recept je tak dobrý, tak ľahký a zdravý, že stojí za vyskúšanie. Dostala...
Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou
Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit...
Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...
Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...
Zabudnutý puding
Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty...
Kokteilové acidko Ríbezliatko
Na schladenie horúcich letných chvíľ je ideálne toto vychladené kyslé mlieko kyslastosvieže a vonné od medu...
Jogurtovo-ovocný dezert
Tieto suroviny zvyknem aj len tak pomiešať v miske. Úprava do pohárov zafungovala, keď ma...