
Ovsené placky s pestom
Ovsené placky sú v poslednej dobe populárnym jedlom a dajú sa robiť na viacero spôsoboch. Ja...

Svieži zemiakový šalát s mladými listami hrozna a púpavy
Zemiakový šalát plný jarných vitamínov ;-)

Sójové plátky s bazalkovo - syrovou omáčkou
Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky, cesnak ošúpeme a prichystáme si ostatné suroviny na omáčku....

Vyprážané syrové guľky
Na masle opražíme hladkú múku dozlata, zalejeme mliekom a pripravíme hustejšiu zápražku, ktorú ochutíme korením,...

Tuniakový šalát
Tento šalátik robil cez týždeň Tibor Mattyašovský pod názvom "Ensalada rusa" v relácii Bez servítky. My...

Odpaľované knedličky ako príloha
Sú veľmi jemné. Recept som si kedysi vystrihla z dajakého časopisu.

Tabouleh s karfiolom
S pojmom a s rcp tabbouleh (tabúle) som sa stretol už dávno v TV pri programoch o...

Domáca Ľjutenica
"Nátierku" Ľjutenica som prvýkrát jedla na Urban markete v BA, kde ju predávali MoshiMoshi. Podávali...

Vegetariansky burger so zrejúcim syrom a portobello
Ukazka ze burger nemusi znamenat len Mcbordel so znameho retazca, ze sa to da spravit aj...

Hash browns z kvaky
Hash browns su vlastne nastruhane a osmazene zemiaky. @2010 ich uz popisal na vareche podrobnejsie....

Varena špargľa so zemiakmi
Ide o klasicky recept na prípravu špargle , pretože tá zelenina je u nás relatívne nová...

Omáčka k rybe, k mäsu ...
Dosť často nemám chuť príliš kreovať pri varení a tak pripravím lososový steak bez ničoho a pre...

Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo
Brokolica a karfiol nemusia byť iba hlavným jedlom. Môžeme ich použiť aj ako chutnú a zdravú...

Červená paprika v oleji
Papriku vyčistíme a pokrájame na hrubé rezance. Vložíme ju do pohára. Prisypeme všetky ostatné suroviny...

Paradajková nátierka bez sterilizovania
V období, keď paradajky dozrievajú a nestíhame ich konzumovať, prichádza na rad ich zaváranie....

Bieloruská bravčovinka
Bravčové stehno alebo karé naklepeme, osolíme, okoreníme, z jednej strany posypeme paprikou a poprášime...

Tekvicová pasta DRAGUL LIVIU
Hlavnou zložkou tohto môjho druhého "maglajzu" je tekvica. Ešte jej je dosť, tak využite, ...

Nadstavované nočky
Ďalší z mojich receptov, ktorý som zrealizoval raz, keď som musel "kľačať na suchom hrachu...

Ochutený jablkový ocot
V ten rok, keď sa nám urodia Ontáriá (kyslé jablká), robievam prírodný jablkový ocot...

Zemiakový krém s dubákmi v údenom vývare
Túto polievku robievam obyčajne po Vianociach alebo Veľkej noci, ale aj inokedy ked mám vývar z...

Hrach s paradajkou ako príloha
V hrnci zohrejeme olej (alebo ghí), pridáme tmavé horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Potom...

Zelené fazuľky na oleji
Tento jednoduchý letný recept pochádza z Grécka. Zvládnu ho aj úplní...

Rukolovo-bazalkové pesto s pečenými zemiakmi
Tak toto je kombinácia, ktorá ma hneď od začiaktu očarila. Pesto na pečených zemiakoch v...

Pečené cuketové hranolčeky so syrovými bochníčkami
Je na vás koľko syra máte práve v chladničke, nastrúhame, pridáme vajíčka podľa potreby, ...

3-farebná ryža
Dávam Vám môj obľúbený recept na prípravu ryže s hrozienkami – ako samotné jedlo má priveľa sacharidov...

Zemiakový šalát s pažítkou
Tento šalát sme si prvýkrát spravili s kamarátkou z vlastnoručne vypestovaných zemiakov. Odvtedy ho pripravujem vždy,...