prazdny

Rezne so sardelami

Bravčové mäso

Inšpiroval ma recept v knihe "Recepty zo Života č. 9", str. 37 , ktorý som si...

prazdny

Smotanové placky

Hlavné jedlá

Dnes som skúsila tento recept. Upravila som ho trošičku. Je výborný, taká mňamková...

prazdny

Pirôžky s mäsom

Hovädzie mäso

... a ešte jeden zo starkinho zošita... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych...

prazdny

Kurča s implantátmi

Kuracie mäso

Ideálny recept pre rodinu, kde všetci milujú plnku z kurčaťa a bijú sa, len o...

prazdny

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré

Hlavné jedlá

Pripravte si bielu rybu pečenú v papierovom vrecúšku, ktoré pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej...

prazdny

Colcannon

Bezmäsité jedlá

Velice jednoduché, lahodné jídlo Irů. Příloha i samostatné jídlo.

prazdny

Grilovaný hermelín s orechmi, ríbezľami a rozmarínom

Večera

V lete sa mi veľmi nechce stáť pri sporáku, tak robievam zväčša iba jednoduché a rýchle jedlá....

prazdny

„Turistický“ krevetový paprikáš

Hlavné jedlá

Zjednodušený recept na prípravu parikášu v prírode.

prazdny

Zeleninová ryža na kokosovom oleji

Bezmäsité jedlá

Dnes bola chuť na ľahký a zdravý obed, keď už sa pomaly blížia tie chladné zimné...

prazdny

Zemiakové knedličky s kapustou

Bravčové mäso

Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme ju. Uvarené...

prazdny

Plnené šampiňóny

Bravčové mäso

Šampiňóny očistíme, klobúčiky oddelíme a urobíme do nich priehlbinku. Namočíme ich na 10 minút do...

prazdny

Omeleta s brokolicou a kuracím mäsom

Kuracie mäso

Omeleta je rýchlo pripravené a chutné jedlo. Na večeru ako stvorené. Ak ju naplníme vhodnou...

prazdny

Kapor s pomarančom

Hlavné jedlá

Porcie kapra umyjeme v octovej vode, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme korením a rascou...

prazdny

Zapekané šampiňóny so sójovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Babičky vedeli, aký poklad sa skrýva v nenápadnom struku. Guľôčky plné bielkovín dokázali pripraviť na sto spôsobov. Dobrá gastronómia sa...

prazdny

Kolienka so šampiňónmi, s hráškom a červeným pestom

Cestoviny

Zeleninu nakrájame na malé kúsky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku a mrkvu...

prazdny

Makaróny na ázijský spôsob

Kuracie mäso

Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť...

prazdny

Špíz z troch druhov mäsa s grilovanou kukuricou

Hovädzie mäso

Špíz podávame s grilovanou zeleninou, pečeným zemiakom, kyslou smotanou a čerstvou pažítkou.

prazdny

Pikantné bažantie prsia

Hlavné jedlá

Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...

prazdny

Kura na koreňoch

Kuracie mäso

Trochu som zasa experimentovala s jedným často používaným receptom a aj zmenou len dvoch ingrediencií mi vyšlo...

prazdny

Biele mäso na zelenine

Kuracie mäso

Tento recep je rýchly, a je výborný. Je aj diétný. Robievam ho často.

prazdny

Plnená pečená tekvica

Hlavné jedlá

Tekvicu umyjeme, prekrojíme napoly a zbavíme jadierok. Osušíme.

prazdny

Bravčové závitky s hubami

Bravčové mäso

Ďalší recept nielen pre hubárov a tých čo ich majú radi.

prazdny

Makaróny s petržlenovým pestom

Cestoviny

Pripravíme si suroviny na pesto.

prazdny

Bravčová krkovička na kalerábe

Bravčové mäso

Krkovičku nakrájame na pláty, naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na oleji. Potom ich...

prazdny

Miešané udené mäso

Bravčové mäso

Udeninu variť 20 minút, potom ju pokrájame na rezančeky. Z oleja a cukru urobíme karamel do toho...

prazdny

Oranžové rizoto

Bezmäsité jedlá

Rizoto zmiešané s uvarenou tekvicou preliate vínom podávajte s nastrúhaným syrom a granátovým jablkom a vychutnávajte si...

prazdny

Tofuburgery

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá vegan verzia sekanej do hamburgerov =)

prazdny

Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme

Hlavné jedlá

Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1, 5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť....

prazdny

Žďárske jahniatko

Hlavné jedlá

Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...