
12-hodinové kačacie stehienká s celerovo-zemiakovou kašou
Toto jedlo nepotrebuje veľa námahy, ani dlhé státie pri sporáku. Jednoducho len čas a trpezlivosť....

Pečená koreňová zelenina so závitkami z lososa
Rcp som zostavil tak na rýchlo až „živelne“ a nafotografoval som iba jeho druhú, jednoduchšiu, ...

Tvarôžkový kompót
Chuť olomouckých tvarôžkov doplnená arómou piva je navinulá, pikantná a vyvážená. Tento recept mal...

Bazalková polévka
Dost dlouho mi trvalo než jsem si na chuť a vůni bazalky zvykla. Nakonec jsem si...

Likér - sladký pár ( fotorecept)
... zaujímavá chuť kávy s pomarančom a citrónom. Vonia sviežo po pomaranči a citróne, ...

Koláč s jablkami a pudingom
Koláč je malý, hneď sa zje, lebo je výborný. Inšpiráciou mi bol koláč od...

Polievka z póru, zeleru a z nakladanej zelenej fazuľky
Tato polievka dnes mala premieru :-) napadlo ma skombinovat por, zeler a nakladanu sladkokyslu zelenu...

Semienková kanapka, špenátové pesto a pečená karotka
Recept od Martiny Grňovej (www. foodlover. sk)

Fašiangové šišky s pridaním sušeného mlieka
Výborná pochúťka na tieto fašiangové dni, nadýchané šišky plnené malinovým lekvárom....

Plnená roštenka
Odležanú roštenku nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Pripravené plátky...

Nátierka á la Daniela
Keďže nátierok nie je nikdy dosť a teraz na Silvestra je príležitosť ako stvorená na prípravu slaných...

Zapečený hrach s kapustou
Hrach uvaríme na hustú kašu. Pridáme kečup, kyslú kapustu, morskú soľ, korenie a...

Tvaroháčiky
Je to veľmi jednoduché, čo zvládne naozaj každý. Keď ich urobím, zmiznú ihneď z taniera.

Carpaccio z Tafelspitzu
Hovädzie mäso uvaríme spolu s koreňovou zeleninou a korením, necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a nakrájame...

Lotus cheesecake s Baileys a ganache
Našla som doma fľašu Baileys a ihneď mi napadlo, že tento úžasný likér musím zakomponovať do nejakého chutného koláčika....

Kapustnica orlovákov s nočkami
Název je můj, recept mé tchýně. Ve Strečně se vařívala vždy o zabíječce, když...

Snabb middag
V preklade , , rychla vecera´´. Jednoducha a rychla cestovinova variacia. Velmi chutna :) Ak mate moznost, namiesto...

Základný recept na prípravu cestovín
V Taliansku sa zvyčajne hovorí čerstvým cestovinám "vaječné". Čerstvé cestoviny sa uvaria oveľa rýchlejšie ako sušené,...

Zeleninové rizoto z pohánky a pšena
Dame varit pohanku . Po minute varenia dame z ohna a nehame dojst 20-30 minut...

Baklažánový tatarák Moniky Hilmerovej a Jara Bekra
V domácnosti obľúbenej herečky Moniky Hilmerovej nie je kuchyňa len jej doménou, za sporák sa bez...

Miešaný šalát s nakladanou zeleninou a bagetou
Zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kúsky, aby sa dala ľahko jesť. Všetky ostatné ingrediencie uvedieme...

Kapustnica podľa mňa
Kyslú kapustu si premyjeme v studenej vode. Ak je domáca aj viackrát, lebo je potom...