Tekvicová roláda s černicovo-malinovou náplňou

evadeva - bez fotkyevadeva, 7. septembra 2014
Tekvicová roláda s černicovo-malinovou náplňou
Foto: evadeva

Osviežujúca ovocná roláda vhodná ako dezert po výdatnom obede.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
3  kusy
50 g (alebo obyčajný)
3 lyžice
300 g
100 g
20 g
1 balenie
Plnka:
200 g
1 hrnček
1 balíček
50 ml
4 lyžice
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme steviu, tekvicu, múku, otruby a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°.

    Tekvicová roláda s černicovo-malinovou náplňou - obrázok 1
  2. 2

    Z mlieka a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku. Zmiešame ju s tvarohom, ovocím, medom a dochutíme steviou. Necháme stuhnúť hodinu v chladničke.

  3. 3

    Plnku natrieme na upečenú piškótu a stočíme do rolády. Nakrájame na plátky, ozdobíme ovocím a podávame.

    Tekvicová roláda s černicovo-malinovou náplňou - obrázok 3

Diskusia k receptu

aleana
Z mlieka a stužovača sa dá vyšľahať šľahačka?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia