Tekvicová roláda s černicovo-malinovou náplňou
Foto: evadeva
Osviežujúca ovocná roláda vhodná ako dezert po výdatnom obede.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 kusy |
|
50 g (alebo obyčajný) |
|
3 lyžice |
|
300 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
1 balenie |
|
Plnka: | |
200 g |
|
1 hrnček |
|
1 balíček |
|
50 ml |
|
4 lyžice |
|
3 lyžice |
|
Postup
-
1
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme steviu, tekvicu, múku, otruby a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°.
-
2
Z mlieka a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku. Zmiešame ju s tvarohom, ovocím, medom a dochutíme steviou. Necháme stuhnúť hodinu v chladničke.
- 3
Plnku natrieme na upečenú piškótu a stočíme do rolády. Nakrájame na plátky, ozdobíme ovocím a podávame.
- 3
Diskusia k receptu