Foto: gercakova
Tieto prasiatkove hlavičky som vydela v damskym časopise ale boly z listkoveho cesta.Ja som si ich trošku upravyla a zrobila to s kysnuteho cesto Zobraziť celý popis Tieto prasiatkove hlavičky som vydela v damskym časopise ale boly z listkoveho cesta.Ja som si ich trošku upravyla a zrobila to s kysnuteho cesto ktore sa mi osvečilo.Tieto hlavičky som upiekla na dceryn školskarskykarneval a mali velky uspech.Plnia sa lubovolnou plnkou ,ja som mala makovu.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z droždia, trošku cukru a1 dcl tepleho mlieka urobime kvasok.Muku preosejeme,pridame,2pl cukru,2kl soli, kvasok , zbytok tepleho mlieka a oleja.Vypracujeme cesto a nechame ho vykysnut.
- 2
Vykysnute cesto si vyvalkame. Na jednu hlavičku potrebujeme 2 kolieska ktore si vykrojime s poharom ,alebo si zaimprovyzujte a vykrojte si z niečim čo ma podobny priemer. Tie dve vykrojene kolieska spojime a medzi ne dame plnku aku chceme.Potom vykrojime 2 male kolieska priemerom 2cm . 1 koliesko ide do stredu ako ratafak a dve dierky urobime z hrozienok. A to,druhe si prekrojime na poli a zrobime s nich uši.Na oči použijeme hrozienko na poliprekrojene a dame na miesto medzi ušami a ratafakom do cesta.Potrieme hlavu žltkom a dame upiect.
- 3
Pečieme na 180 stupnou asi 20 minut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu