Prasiatkove hlavičky z kysnutého cesta

gercakova - bez fotkygercakova, 14. februára 2012
Prasiatkove hlavičky z kysnutého cesta
Foto: gercakova

Tieto prasiatkove hlavičky som vydela v damskym časopise ale boly z listkoveho cesta.Ja som si ich trošku upravyla a zrobila to s kysnuteho cesto Zobraziť celý popis Tieto prasiatkove hlavičky som vydela v damskym časopise ale boly z listkoveho cesta.Ja som si ich trošku upravyla a zrobila to s kysnuteho cesto ktore sa mi osvečilo.Tieto hlavičky som upiekla na dceryn školskarskykarneval a mali velky uspech.Plnia sa lubovolnou plnkou ,ja som mala makovu.

90minut minút
príprava
20min. minút
na 180 °C

Suroviny

1kg
2PL
2kl
2DCL
650ml
1ks čerstvé
 ľubovoľná




Postup

  1. 1

    Z droždia, trošku cukru a1 dcl tepleho mlieka urobime kvasok.Muku preosejeme,pridame,2pl cukru,2kl soli, kvasok , zbytok tepleho mlieka a oleja.Vypracujeme cesto a nechame ho vykysnut.

  2. 2

    Vykysnute cesto si vyvalkame. Na jednu hlavičku potrebujeme 2 kolieska ktore si vykrojime s poharom ,alebo si zaimprovyzujte a vykrojte si z niečim čo ma podobny priemer. Tie dve vykrojene kolieska spojime a medzi ne dame plnku aku chceme.Potom vykrojime 2 male kolieska priemerom 2cm . 1 koliesko ide do stredu ako ratafak a dve dierky urobime z hrozienok. A to,druhe si prekrojime na poli a zrobime s nich uši.Na oči použijeme hrozienko na poliprekrojene a dame na miesto medzi ušami a ratafakom do cesta.Potrieme hlavu žltkom a dame upiect.

  3. 3

    Pečieme na 180 stupnou asi 20 minut.

Diskusia k receptu

sonulienka
Paráda práve na víkend by sme mali ísť na zabíjačku tak ich upečiem. Ďakujem za recept.
sovka62
Robievam ich na Silvestra z medovníkového cesta plneného marcipánom a rozdávam na Nový rok pre šťastie. Sú utešené.
evanaaa
Škoda, že si jeden kus nenafotila zblízka, aby sme to lešie videli. Viem si predstaviť že z kysnutého cesta, ale ako sa tvarovali z lístkového, nie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia