
Šalát zo zeleniny a z quinoy
Quinou preberieme, dáme do sitka a niekoľkokrát prelejeme horúcou vodou. Necháme odkvapkať. Potom ju...

Mliečna zemiaková polievka
Ďalšia z polievok, ktoré sú pomerne lacné, ale dokážu zasýtiť hladný žalúdok. Táto polievka...

Záhorák
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji ho opečieme z oboch strán. Do...

Cheesecake s 5 spices
5 spices je zmes korenia obľúbená v čínskej kuchyni. Dostať ju hotovú, ale dá sa pripraviť aj doma....

Čierne špagety so sardelami a sušenými paradajkami
Dostala som od kamarátky čierne špagety, tak som uvažovala, čo s nimi a vyšlo mi...

Makové rožteky bez lepku
Vianoce sú za dverami a my vypekáme o stošesť. Dnes sme si vyskúšali jednu klasiku v novom šate. Z vanilkových rožtekov sme urobili makové....

Losos ala ja
Chcela som niečo jednoduché, rýchle a z toho čo bolo v chladničke. Nefotila som nakoľko...

Čokoládový mousse zo sladkých zemiakov
Sladký zemiak uvaríme v parnom hrnci (20 minút bude stačiť).

Brokolicová krémová so šalviou
Recept mám od starkého Ivka z nejakej brožúrky o cholesterole. Údajne znižuje cholesterol :-) deti ju...

Pikantné krídelká a šalát s cuketou
Najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Krídelká. Avšak o nič horšie v tejto marináde nie sú ani...

Roštenka s nakladanými hubami
Ďalší recept pre labužníkov húb, hubárov a tých čo ich majú radi.

Ľahké a rýchle ovocné pokušenie
Lístkové cesto si vyvaľkáme na tenkú hrúbku 3 mm a rozkrájame na rovnaké štvorce v rozmeroch...

Jahňacie kotletky s cibuľovou omáčkou
Jahňacie kotletky zbavíme kostí a napichneme na ihlu. Osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán a dáme do rúry...

Kuracie prsia so sambal manis pastou
Nakoľko Sambal-Manis pasta je pikantnejšia, trošku som ju zriedila paradajkovou šťavou, , ,

Bravčové s pečenou cibuľou
Bravčové mäso pokrájame na plátky, posolíme a okoreníme. Necháme odležať 15 minút na chladnom mieste. Potom mäso...

Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...

Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé
Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky,...

Plnená paprika
Paradajky uvaríme. Očistíme pekné, okrúhle papriky, obaríme ich vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a...

Sójové rezance v pivovom cestíčku
toto je obdoba kuracích raráškov alebo lyžičkových rezňov

Zemiakové rezne plnené kelom
Umyté zemiaky uvaríme, ošúpeme popučíme, pridáme múku soľ vajce a spracujeme na cesto. Rozdelíme ho na osem...

Vyprážané korbáčiky
Vyprážané korbáčiky - chuťovka k pivu a vínu. Perfektná chuťovka, ktorá spríjemní večer. Môžte...

Paštéta z kurčacích a morčacích pečení po mojom
Veľa času ubehlo, odkedy nám naša babička i mamička, čoby „kotňakom smarkatým“, spravodlivo nadeľovali pečeň domácej pernatej „hadziny“ a králikov či zajacov, chutne urestovanú na domácom „šmaľci“ a cibuľke...