porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 20 g |
|
| Plnka: | |
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 600 ml |
|
| 200 g |
|
| 4 PL |
|
| Poťah: | |
| cca 600 g |
|
| 2 PL |
|
| 180 g |
|
| 0,5 cm |
|
| 1 PL |
|
| 50 g |
|
| Medzi korpusy: | |
| 1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Čokoládu rozpustíme nad parou, odstavíme a postupne pridávame maslo a žĺtka. Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a úplne na koniec sneh z bielkov.Dáme upiecť.
- 2
Po upečení z rúry vyberieme a rozrežeme na 3 časti.
- 3
PLNKA: Z mlieka, pudingov a 2PL cukru si uvaríme hustý puding.Necháme vychladnúť.
- 4
Maslo s cukrom vymiešame do hladka a postupne zašľaháme vychladnutý puding až nám vznikne hladký krém bez hrudiek.
- 5
Upečené a vychladnuté korpusy potrieme rumom zriedeným s vodou. Natrieme salkom a naň dávame plnku.Takto isto urobíme aj druhý korpus.
- 6
Na vrchný korpus natrieme trochu plnky,aby sme mohli dávať poťah.
- 7
POŤAH: Vo vodnom kúpeli si stopíme cukríky,pridáme ceru,kys.citronóvú,vodu a čokoládu.Keď sa masa roztopí pridáme práškový cukor,aby sa spevnila. Práškového cukru dáme toľko,aby sa masa nelepila.
- 8
Keď máme poťah hotový,vyvaľkáme ho a opatrne dáme na tortu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu