Poťahovaná pistáciová torta

niks - fotkaniks, 2. júla 2014
Poťahovaná pistáciová torta
Foto: niks
8
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
200 g
100 g
100 g
100 g
1 ks
20 g
Plnka:
2 ks
2 PL
600 ml
200 g
4 PL
Poťah:
cca 600 g
2 PL
180 g
0,5 cm
1 PL
50 g
Medzi korpusy:
1 ks




Postup

  1. 1

    Korpus: z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Čokoládu rozpustíme nad parou, odstavíme a postupne pridávame maslo a žĺtka. Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a úplne na koniec sneh z bielkov.Dáme upiecť.

  2. 2

    Po upečení z rúry vyberieme a rozrežeme na 3 časti.

  3. 3

    PLNKA: Z mlieka, pudingov a 2PL cukru si uvaríme hustý puding.Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Maslo s cukrom vymiešame do hladka a postupne zašľaháme vychladnutý puding až nám vznikne hladký krém bez hrudiek.

  5. 5

    Upečené a vychladnuté korpusy potrieme rumom zriedeným s vodou. Natrieme salkom a naň dávame plnku.Takto isto urobíme aj druhý korpus.

  6. 6

    Na vrchný korpus natrieme trochu plnky,aby sme mohli dávať poťah.

  7. 7

    POŤAH: Vo vodnom kúpeli si stopíme cukríky,pridáme ceru,kys.citronóvú,vodu a čokoládu.Keď sa masa roztopí pridáme práškový cukor,aby sa spevnila. Práškového cukru dáme toľko,aby sa masa nelepila.

  8. 8

    Keď máme poťah hotový,vyvaľkáme ho a opatrne dáme na tortu.

Diskusia k receptu

daguska
Je to naozaj vynikajúca torta.Paciem ju presne tak isto,podla @Evusik , a vzdy som s ñou zatial zozala velky úspech.Akurát bez tej potahovej hmoty.A upeciem zas tento víkend.
lianka
To salko je uvarené? Netreba ho zmiešať s maslom?
niks
@lianka ... To salko sa dáva na korpus a nan plnka. Žiadne maslo! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia