Marmeládový zákusok v marcipáne

Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 13. októbra 2015
Marmeládový zákusok v marcipáne
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 220 °C

Suroviny

6 ks
150 g
80 g
200 g
1 ks na kôru nastrúhanú
0,5 kg
120 g
150 g
5 ks
120 g




Postup

  1. 1

    Zo žĺtkov, z polovice cukru, marcipánovej hmoty a citrónovej kôry vymiešame penu. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a spojíme s marcipánovou zmesou. Nakoniec pridáme preosiatu múku a zľahka zamiešame.

  2. 2

    Piškótové cesto rozotrieme na dva plechy vyložené papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 220 °C 8–10 minút.

  3. 3

    Oba pláty spojíme ovocnou marmeládou, potom ich rozkrojíme na dve časti a tie takisto spojíme marmeládou, tak vzniknú štyri vrstvy. Povrch jemne potrieme marmeládou, vyvaľkáme marcipán na veľkosť korpusu a položíme naň.

  4. 4

    Na povrch dáme papier na pečenie a zaťažíme, necháme 24 hodín odležať. Potom z piškótového korpusu nakrájame kocky a poťahujeme ich v čokoláde. Povrch môžeme rôzne dozdobiť perličkami či posýpkou.

Diskusia k receptu

jarca
Páči sa mi, aj bude isto dobrý, ale neviem aký je rozdiel medzi marcipánom a marcipánovou hmotou, nie je to to isté ?
cesminaz
Pekny zakusok a urcite chuti vyborne s lekvarom a marcipanom :-)
kalera
toto ma pobavilo asi pre 30 rokmi to predávali v cukrárni a volala sa to MARCIPÁNOVÁ KOCKA.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia