Marmeládový zákusok v marcipáne
Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 13. októbra 2015
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 13. októbra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
8 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Zo žĺtkov, z polovice cukru, marcipánovej hmoty a citrónovej kôry vymiešame penu. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a spojíme s marcipánovou zmesou. Nakoniec pridáme preosiatu múku a zľahka zamiešame.
- 2
Piškótové cesto rozotrieme na dva plechy vyložené papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 220 °C 8–10 minút.
- 3
Oba pláty spojíme ovocnou marmeládou, potom ich rozkrojíme na dve časti a tie takisto spojíme marmeládou, tak vzniknú štyri vrstvy. Povrch jemne potrieme marmeládou, vyvaľkáme marcipán na veľkosť korpusu a položíme naň.
- 4
Na povrch dáme papier na pečenie a zaťažíme, necháme 24 hodín odležať. Potom z piškótového korpusu nakrájame kocky a poťahujeme ich v čokoláde. Povrch môžeme rôzne dozdobiť perličkami či posýpkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu