Karamelový tunel so sušenými slivkami
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 9. decembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
80 g |
|
80 g |
|
40 g mleté |
|
Krém: | |
200 ml |
|
200 ml |
|
150 g |
|
50 g |
|
40 g |
|
20 g |
|
3 plátky |
|
Okrem toho: | |
60 g |
|
40 ml |
|
Postup
-
1
Sušené slivky nakrájame a marinujeme v rume. Vajcia rozdelíme. Bielky vyšľaháme s cukrom, postupne vmiešame žĺtky, múku a mleté orechy. Cesto natrieme na papier na pečenie a pečieme na 170 stupňoch 5 až 10 minút.
- 2
Želatínové plátky dáme do studenej vody. Cukor skaramelizujeme, pridáme vlažnú vodu (ale opatrne) a smotanu. Varíme, kým sa skaramelizovaný cukor úplne rozpustí.
- 3
Studené mlieko vymiešame so žĺtkom, krémovým práškom a vlejeme do karamelovej smotany. Varíme, kým nezhustne. Nakoniec pridáme vyžmýkanú želatínu, miešame do jej rozpustenia.
- 4
Z upečeného cesta odkrojíme pás podľa voľného vrchu formy. Zvyšným cestom vystelieme formu, nalejeme karamelový krém, posypeme marinovanými sušenými slivkami a prikryjeme odkrojeným pásom cesta. Necháme v chladničke stuhnúť. Potom vyberieme z formy a ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu