Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
stefanm
„Čo dnes varíte? Júl 2023”
@mijaita (5.7.2023 18:53)

... práve naopak
...trochu plnky som mal v mrazničke a v pivnici domáci paprikovy pretlak s fazuľou, takže som len orestoval nakrájané nožičky s naplnenými hlavičkami, pridal pretlak, vývar, krátko povaril a mierne dochutil...k tomu dva-tri uvarené, omastene zemiaky a hotovo

... väčší problém mám dnes..."Leť myšlienka na krídlach zaltých"... (alebo tak nejako) začína Solerovo libreto k najznámejšej opere Verdiho, ale mne dnes nejak"neprilieta "!...asi budú zase halušky 😄
... úspešný deň prajem
bugout
„Steak z tuniaka s opečenými zemiakmi a zeleninou”
@ferno Dík za info. Doma zbožňujeme steak z tuniaka a robím ho zo stopkami a aj tak mi niekedy mierne utečie... Fakt je, že nemám grilovaciu panvicu. Tým, že na nej nieje plný kontakt mäsa s plochou panvice to možno potrebuje trochu viac času. A môj drobný tip. Nesol ani nekoreň. Keď bude steak von z panvice vypni zdroj hoď na panvicu maslo zasyp čerstvým kôprom, mletým korením a soľou... Len kým sa maslo rozpustí a nalej na steak.
bugout
„Čo dnes varíte? Júl 2023”
Hádajte čo som zasa varil... 😂😂 Aby som sa nespreneveril týždňom Japonskej kuchyne, nerobil som Sečuanskú verziu ako posledne roky, ale skúsil som prvý krát japonskú. Je tiež veľmi dobrá. Nám doma chutí keď je trochu viac omáčky tak ho tak aj pripravujem. Japonská verzia je menej pikantná a s chuťovým profilom od Misa a nie hovädzieho vývaru. A k vyprážaniu. V rúre to skrátka nie je vyprážanie a nikdy to nebude tak dobré ako vyprážané. V žiadnom prípade nehovorím, že zlé. Skrátka iné, je to pečenie a nie vyprážanie. "Vyprážanie" v rúre je ako nealkoholické pivo, víno, borovička 😂


adkacola
„Lievance bez droždia”
Lievance sú výborné,na oleji sú chutnejšie,ale mastnejsie,tak som kupila kôli detom teflónovú panvicu na lienvce a panvicu len zakaždým potriem olejom.recept odporúčam 👍s džemom a so šľahačkou jedna báseň alebo nutelove👍raz za týždeň musia byť 🤗
stefanm
„Snídání v červenci 2023 (7)”
... veď tam je veľa chrenu!...mierne slaná šľahačka a v nej nastrúhaný fajny, pajedne štipľavý chren zarolovany v kvalitnej šunke 😋

...a z Českých slovných spojení sa mi páči, ako zaznel v dávnej scénke v zábavnej slovenskej relácii "Uragán", preklad slovenského:..."manželka svokra, ktorý pracuje ako kurič v kotolni"....to je u vás "choť topiče"!😄

 youtu.be/19yarhIvU1o...
mijaita
„Snídání v červenci 2023 (7)”
@stefanm (4.7.2023 13:28)

To bylo na svatbách po celém Československu!! Když už, tak ješte s křenem.
Batůžek je celkem hezké, malebné slovo, stejně jako batôžok, ale tak malebná je pro mě slovenština jako taková i když češtinu, hezkou češtinu, mám také ráda. Ovšem ta pražská, darmo mluvit.