Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
michal81
„Dusené kuracie stehná s cibuľou”
Mozem len potvrdit. Cibula k dusenym kuracim noham (stehnam, stvrtiam, to je jedno)... je skvela vec. Dava kuracine lepsiu - sladkastu chut. Mam pocit, akoby po duseni bolo to kuracie maso viac stavnatejsie. Ja osobne, ale dusim kuracie stvrte / stehna, uz hodinu vopred "napalcovane", s korenim "kurca pecene" + posypane dodatocne este s granulovanym cesnakom. Ak nie je v zmienovanom komercnom koreni pridana sol, tak pochopitelne dosolujem kazdy kus masa osobitne. Je treba na obsah soli v koreni pozerat, kedze nie kazde "kurca pecene" ju obsahuje. Potom maso z vrchu "zapeciem" v oleji, po dobu cca 5 minut - na zvysenej teplote. Neda sa samozrejme presne napisat cas, tak ako sa pise tiez v tomto recepte - takze jednoducho povedane, az sa maso "zatiahne" - jednoducho to zalezi od velkosti masa. Potom kuracie stvrte / stehna otocim na opacnu stranu, zdroj tepla (plyn) stiahnem na minimum, pridam nakrajane kusy cibule (rozrezane na asi 1 cm hrube kusy celistvej cibule), zakryjem s pokryvkou... a uz len dusim po dobu cca 60 minut.
stefanm
„Snídání v červenci 2023 (7)”
... šunka s chrenom😋

...toto bolo u nás, na východe, skoro povinné ako predjedlo na svadbách alebo rodinných oslavách životných jubilei

Príbeh:
...pod oknom našej spálne je chodník, ktorý prechádza okolo baru a ďalej k ďalším sídliskovým bytovkám...a po ňom, občas, aj väčšinou okolo tretej hodiny ráno, keď je tam záverečná, aj skupinky dobre naladených a nahlas debatujucich ľudí
...nezabudnem, že pred pár rokmi takto debatovali dvaja:..."šak ti hovorím, že zajtra (hoci bolo už dnes) je celoštátny sviatok!...to ten deň, čo ku nám prišli"zvieroveštci"🙂 svätý Cyril a Ko...Ko..., kur*a ja som nadrbany, že ani Konštantin nedokážem povedať, ta si môžeme pospať, ňe?"...a ta dáma, čo s ním išla dokázala povedať len:..."Metód"

... pokojný sviatočný deň prajem 🙂


lubokazimir
„Pomoc!!”
RIESENIE! tiez som mal ten problem, ze sa mi hromadila voda v spodnej casti chladnicky a odtokova rurka bola zamrznuta ľadom. odmrazil som chladnicku, odmontoval som zadny chladic, vyrezal som dieru do izolacie v zadnej casti kde je odtokova rurka (mne vychadza hned von a je vyustena do spodbej nadoby) v tej penovej izolacii bol namrznuty ľad, penova izolacia bola zmrnuta a zarovej aj odtokova rurka bola obalena ľadom, vysprtal som to vsetko von, vysusil a nanovo zapenil PUR penou. PUR penu treba po 20min. pomaly natlacit dnu a zase zapenit, je potom pevnejsia. odtokova rurka uz nieje obalena ľadom a voda v nej nezamrza a samozrejme sa mi uz nehromadi v spodnej casti voda :) Ak mate chladnicku a odtokovu rurku nieje vidno v zadnej casti, treba vyrezat cely pas az dole ale pomaly, v tej izolacii su chladiace rurky aby ste ich neposkodili, potom vysusit, vycistit od ľadu a nanovo zapenit PUR penou (nizkoexpanznou)
sovka62
„Čo dnes varíte? Júl 2023”
@kimlo (4.7.2023 06:52)

Plech vysteliem papierom na pecenie a papier natriem trochou oleja. Kurca musi byt s kostou, skusala som vykostene prsia i stehna, nebolo to ono. Stehna som rozdelila v klbe, spodne som v strede narezala ku kosti. Sol a klasicky trojobal, poukladat na plech, pokvapat olejom a piect pri 180°C cca 40 minut. Su ovela stavnatejsie ako klasika, dokonca aj prsia.
stefanm
„Čo dnes varíte? Júl 2023”
...u nás dnes:
Zemiaková s párkou
Kuracie s kelom, cestovina, kompót

Poznámka:...malo byť aj na zajtra ale pre veľký záujem (keď som zverejnil foto na Messenger, v skupine najbližšej rodiny, odrazu všetci majú cestu okolo a, že sa zastavia... ešteže syn je ďaleko 400km!) určite budem musieť variť zajtra inú "lakocinku"!!😄