Kúcsos kalács - kľúčový koláč (fotorecept)
Foto: Kukulienka71Kúcsos kalács - kľúčový koláč Symbolizuje spájanie, asi preto je po stáročia tradičným koláčom na svadbách v maďarských oblastiach. Torta Eszterházy (fotorecept)
Foto: ShutterstockTorta Eszterházy Upečte si doma slávny dezert a vyzdobte ho ako profesionálni cukrári. Šúľaný koláč (csotros kalács)
Foto: CsicsiŠúľaný koláč (csotros kalács) Úžasný kysnutý koláč nasiaknutý sladučkým medom. Maďarský krémeš (fotorecept)
Foto: Kukulienka71Maďarský krémeš Fantastický orechový zákusok so žĺtkovým krémom. Šomloi halušky bez lepku (fotorecept)
Foto: NovalimŠomloi halušky bez lepku Slávny maďarský dezert v bezlepkovej verzii. Upiecť si však môžete piškótu aj z klasickej pšeničnej múky. Maďarský závin (fotorecept)
Foto: MedovnicekMaďarský závin S týmto cestom budete určite spokojní. Képviseló fánk - poslanecké fánky (fotorecept)
Foto: MariaklaraKépviseló fánk - poslanecké fánky Tento recept mám od mojej maminky, ktorý mala v originál maďarskej kuchárskej knihe. Ferdinand - maďarská karamelová bábovka (fotorecept)
Foto: PustaFerdinand - maďarská karamelová bábovka V Maďarsku je Ferdinand veľmi obľúbený dezert. Kossuth kifli - Kossuthove rohlíky (fotorecept)
Foto: Kukulienka71Kossuth kifli - Kossuthove rohlíky Tento maďarský recept má množstvom verzií. Táto je z tých menej prácnych. Gundel palacinky
Foto: Pravda - Robert HüttnerGundel palacinky Čo ich robí takými výnimočnými? Tá orechová plnka... Rákócziho tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: Izabella929Rákócziho tvarohový koláč Veľmi krehký a výborný koláč. Lajči rezy (fotorecept)
Foto: Nikola166Lajči rezy Mäkučké medové pláty plnené dvojakým krémom. Rezy žerbo podľa autora pána Gerbeaud
Foto: PustaRezy žerbo podľa autora pána Gerbeaud Autorom tohto receptu je cukrár Emil Gerbeaud, ktorý prišiel do Budapešti v r. 1884. Jeho rezy sa stali takými populárnymi, že sa dodnes predávajú nielen v cukrárňach, ale sa pečú aj v domácnostiach. Dobošové rezy (fotorecept)
Foto: Izabella929Dobošové rezy Klasika, ktorou nikdy nepohrdneme. 



Diskusia k článku