Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Lajči rezy fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 12. januára 2018
Lajči rezy (fotorecept)
Foto: nikola166

Mäkučké medové pláty plnené dvojakým krémom. Je to tradičný maďarský zákusok (Lajči = Ľudovít).

20
porcií
50 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Medové pláty:
400 g
2 KL
50 g
200 g
2 PL
4 PL
2 ks
Biely krém:
1 bal
300 ml
1 bal
125 g
100 g
Ružový krém:
1 bal (alebo malinový)
300 ml
1 ks
125 g
100 g
podľa chuti
Na ozdobu:
 (alebo čokoládová poleva)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto okrem múky vložíme do misky a varíme nad parou asi 5 minút.

    Lajči rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ihneď pridáme múku a spracujeme hladké cesto. Rozdelíme na tri rovnaké časti.

    Lajči rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto je dosť lepkavé, odporúčam vaľkať na papieri na pečenie. Veľkosť 30x25 cm.

    Lajči rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetky tri pláty pečieme na 180 °C maximálne 10 - 12 minút. Pláty nesmú byť vysušené.

    Lajči rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z mlieka, vanilkového pudingu a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

    Lajči rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tak isto si pripravíme aj ružový puding. Ja som použila punčový, ale môžte použiť jahodový či malinový, hlavne aby bol ružový.

  7. 7

    Maslo s cukrom vymiešame do peny, po lyžiciach pridávame vychladnutý vanilkový puding.

    Lajči rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tým istým postupom pripravíme aj ružový krém. Do ružového som pridala aj trochu rumu.

    Lajči rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na vychladnutý plát natrieme najprv vanilkový krém. Priložíme druhý plát.

    Lajči rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Opäť natrieme krémom, tentoraz ružovým a prikryjeme tretím plátom.

    Lajči rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Aby nám vznikli pekné rezy pri krájaní, odporúčam koláčik zaťažiť a nechať cez noc odpočívať na chladnom mieste.

    Lajči rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na druhý deň ozdobíme buď práškovým cukrom alebo čokoládou. Ja som zvolila práškový cukor, keďže cez Vianoce bolo čokolády až-až. Sú to výborné rezy, odporúčam vyskúšať :)

    Lajči rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
@Ancicka (12.1.2018 12:45)

ahaa takže už je na vareche podobný recept, to som si nevšimla :) tvoje rezy vyzerajú krásne a ty si robila cesto zo štyroch častí ak dobre vidím... super.. nabudúce vyskúšam takto :))))
@Mimy (12.1.2018 14:39)

ďakujem za pochvalu :) nie elektrický nôž nemám, iba jednoduchý kuchynský nôž .... asi to bude tým, že som koláčik zaťažila a nechala v chladničke pár hodín :))
@Nikola166 (12.1.2018 17:16)
Pozor, elektrickým nožom by jsi podobné rezy určitě neukrojila. Laser se ještě v kuchyni neudomácnil, ale někteří už ho tajně zkouší. Krásné rezy, moc se mi líbí! Jsi šikulka!

Pridaj komentár k receptu: