Lajči rezy fotorecept
Foto: nikola166
Mäkučké medové pláty plnené dvojakým krémom. Je to tradičný maďarský zákusok (Lajči = Ľudovít).
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Medové pláty: | |
400 g |
|
2 KL |
|
50 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
Biely krém: | |
1 bal |
|
300 ml |
|
1 bal |
|
125 g |
|
100 g |
|
Ružový krém: | |
1 bal (alebo malinový) |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
125 g |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
Na ozdobu: | |
(alebo čokoládová poleva) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto okrem múky vložíme do misky a varíme nad parou asi 5 minút.
-
2
Ihneď pridáme múku a spracujeme hladké cesto. Rozdelíme na tri rovnaké časti.
-
3
Cesto je dosť lepkavé, odporúčam vaľkať na papieri na pečenie. Veľkosť 30x25 cm.
-
4
Všetky tri pláty pečieme na 180 °C maximálne 10 - 12 minút. Pláty nesmú byť vysušené.
-
5
Z mlieka, vanilkového pudingu a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
-
6
Tak isto si pripravíme aj ružový puding. Ja som použila punčový, ale môžte použiť jahodový či malinový, hlavne aby bol ružový.
- 7
Maslo s cukrom vymiešame do peny, po lyžiciach pridávame vychladnutý vanilkový puding.
- 8
Tým istým postupom pripravíme aj ružový krém. Do ružového som pridala aj trochu rumu.
- 9
Na vychladnutý plát natrieme najprv vanilkový krém. Priložíme druhý plát.
- 10
Opäť natrieme krémom, tentoraz ružovým a prikryjeme tretím plátom.
- 11
Aby nám vznikli pekné rezy pri krájaní, odporúčam koláčik zaťažiť a nechať cez noc odpočívať na chladnom mieste.
- 12
Na druhý deň ozdobíme buď práškovým cukrom alebo čokoládou. Ja som zvolila práškový cukor, keďže cez Vianoce bolo čokolády až-až. Sú to výborné rezy, odporúčam vyskúšať :)
- 7
ahaa takže už je na vareche podobný recept, to som si nevšimla :) tvoje rezy vyzerajú krásne a ty si robila cesto zo štyroch častí ak dobre vidím... super.. nabudúce vyskúšam takto :))))
ďakujem :)) ako záťaž som použila plech na pečenie plus 2 kg cukru :) ale môžu byť aj kompóty rovnakej veľkosti alebo múka .... :)))
ďakujem za pochvalu :) nie elektrický nôž nemám, iba jednoduchý kuchynský nôž .... asi to bude tým, že som koláčik zaťažila a nechala v chladničke pár hodín :))
ďakujem pekne :) od varecháčky, ktorej recepty vyzerajú ako vystrihnuté z časopisu, je to pre mňa veľká pochvala :)))
Pozor, elektrickým nožom by jsi podobné rezy určitě neukrojila. Laser se ještě v kuchyni neudomácnil, ale někteří už ho tajně zkouší. Krásné rezy, moc se mi líbí! Jsi šikulka!
ďakujem :)))
a ja zo srdiečka ďakujem za milé slové :)))
preto som vaľkala priamo na papieri na pečenie, potom nemáš problém s prenášaním na plech :) A ako to nakoniec dopadlo ?
ahaa takže už je na vareche podobný recept, to som si nevšimla :) tvoje rezy vyzerajú krásne a ty si robila cesto zo štyroch častí ak dobre vidím... super.. nabudúce vyskúšam takto :))))
ďakujem :)) ako záťaž som použila plech na pečenie plus 2 kg cukru :) ale môžu byť aj kompóty rovnakej veľkosti alebo múka .... :)))
ďakujem za pochvalu :) nie elektrický nôž nemám, iba jednoduchý kuchynský nôž .... asi to bude tým, že som koláčik zaťažila a nechala v chladničke pár hodín :))
ďakujem pekne :) od varecháčky, ktorej recepty vyzerajú ako vystrihnuté z časopisu, je to pre mňa veľká pochvala :)))
Pozor, elektrickým nožom by jsi podobné rezy určitě neukrojila. Laser se ještě v kuchyni neudomácnil, ale někteří už ho tajně zkouší. Krásné rezy, moc se mi líbí! Jsi šikulka!
ďakujem :)))
a ja zo srdiečka ďakujem za milé slové :)))
preto som vaľkala priamo na papieri na pečenie, potom nemáš problém s prenášaním na plech :) A ako to nakoniec dopadlo ?