Magazín

PRÍLOHA VARECHA 6/2024: Užite si fašiangy

PRÍLOHA VARECHA 6/2024:
Užite si fašiangy

Varecha s odskúšanými receptami na sladké fašiangové dobroty vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 9. februára.
3 minúty čítania

Dobrota z plechu: Dali by ste si fánky, ale nevonia vám vyprážanie? Upečte ich v rúre, ušetríte kalórie aj čas

Dobrota z plechu:
Dali by ste si fánky, ale nevonia vám vyprážanie? Upečte ich v rúre, ušetríte kalórie aj čas

Kúsky cesta vyprážané v masti alebo oleji, to je riadna kalorická bomba a tomu množstvu tuku sa ani váš žlčník nepoďakuje....
3 minúty čítania

Využite ich naplno: 6 kuchynských náradí, ktoré dokážu viac, než si myslíte

Využite ich naplno:
6 kuchynských náradí, ktoré dokážu viac, než si myslíte

Aj keď ste si ich zadovážili na jednu konkrétnu vec, bežné kuchynské pomôcky majú oveľa širšie využitie....
4 minúty čítania

Ako ju nepoznáte: Tarhoňa, to nie je len príloha. 10 receptov, v ktorých naozaj zahviezdi

Ako ju nepoznáte:
Tarhoňa, to nie je len príloha. 10 receptov, v ktorých naozaj zahviezdi

Bola by škoda obľúbenú drobnú cestovinu odsúdiť do nevďačnej roly obyčajnej prílohy. Dajú sa z nej uvariť skvelé jedlá....
5 minút čítania

Vyskúšali sme: Rovnako chutné a aj lacnejšie? Otestovali sme recept na domáce Salko. A takto to dopadlo...

Vyskúšali sme:
Rovnako chutné a aj lacnejšie? Otestovali sme recept na domáce Salko. A takto to dopadlo...

Vedeli ste, že sladené kondenzované mlieko sa dá pripraviť aj doma? Tak sme sa do toho pustili, aby sme zistili, či to...
3 minúty čítania

TOP 15 videoreceptov: Žemličky, pagáče aj trdelníky, upečte si to najlepšie podľa najsledovanejších januárových videí

TOP 15 videoreceptov:
Žemličky, pagáče aj trdelníky, upečte si to najlepšie podľa najsledovanejších januárových videí

Sladké aj slané fašiangové dobroty, sýte obedy aj výborné pečivo. Navariť a napiecť podľa videí je také jednoduché!...
6 minút čítania

Pozor na ňu: Mrkva s tmavými škvrnkami - zjesť alebo vyhodiť?

Pozor na ňu:
Mrkva s tmavými škvrnkami - zjesť alebo vyhodiť?

Stačí tmavé škvrny, ktoré sa objavia na mrkve, povykrajovať a ďalej ju použiť ako plánujeme?
3 minúty čítania

Mladý diviak, rakúske „prézle“

Fedor Malík:
Mladý diviak, rakúske „prézle“

Ak vyhlásite v okruhu svojich priateľov malú gastronomickú anketu o najlepší mäsový pokrm, krk dám na to, že na stupni víťazov bude figurovať rezeň...
3 minúty čítania

Toto s ňou urobte: Zostala vám od nedele zemiaková kaša? 11 spôsobov, ako z nej spraviť dobrú večeru

Toto s ňou urobte:
Zostala vám od nedele zemiaková kaša? 11 spôsobov, ako z nej spraviť dobrú večeru

Mäso je fuč, v hrnci zostal z nedeľného obeda len zvyšok zemiakovej kaše. Nezúfajte, aj z nej môžete vykúzliť dobrú pondelkovú večeru....
5 minút čítania

Aby chutili aj neskôr: Ako udržať šišky dlhšie čerstvé

Aby chutili aj neskôr:
Ako udržať šišky dlhšie čerstvé

Šišky sú najlepšie čerstvé. Čo s nimi, ak ich vypražíte a nezjedia sa všetky v ten deň?
2 minúty čítania

TOP rebríčky: Najklikanejší koláč a najukladanejšie domáce pečivo. Toto sú tie najlepšie januárové recepty

TOP rebríčky:
Najklikanejší koláč a najukladanejšie domáce pečivo. Toto sú tie najlepšie januárové recepty

Super inšpiráciu, čo navariť a napiecť nájdete medzi receptami, ktoré v januári excelovali na našom portáli....
14 minút čítania

Moderátorka Kvetka Horváthová: Milujem, keď sa rodina stretne pri dobrom jedle

Moderátorka Kvetka Horváthová:
Milujem, keď sa rodina stretne pri dobrom jedle

Pre sympatickú moderátorku je varenie veľkým relaxom. Rada skúša nové recepty a spokojná je vtedy, keď všetkým pri stole chutí....
10 minút čítania

Neodolateľná desiatka: Upečte si z oškvarkov vynikajúce pagáče, rožteky, tyčinky či slimáky

Neodolateľná desiatka:
Upečte si z oškvarkov vynikajúce pagáče, rožteky, tyčinky či slimáky

Sú síce Fašiangy, obdobie hojnosti, ku ktorému oškvarky patria, ale tieto slané chuťovky si môžete upiecť kedykoľvek....
4 minúty čítania

Jednoduché rady: 13 trikov od profíkov, ktoré vám uľahčia varenie aj zlepšia chuť jedál

Jednoduché rady:
13 trikov od profíkov, ktoré vám uľahčia varenie aj zlepšia chuť jedál

Či už varíte denne, alebo len občas, vždy je dobré poznať zopár overených tipov, ktoré používajú pri príprave jedál profesionáli...
5 minút čítania

Vyprážaná dobrota: 10x úžasné šišky. Tradičné, jablkové, tvarohové, z fľaše aj bez kysnutia, zjedia sa všetky!

Vyprážaná dobrota:
10x úžasné šišky. Tradičné, jablkové, tvarohové, z fľaše aj bez kysnutia, zjedia sa všetky!

V období fašiangov snáď nie je domácnosť, kde by sa aspoň raz nerobili šišky. Aj keď ide o tradičnú maškrtu, dajú sa pripraviť rôzne....
4 minúty čítania

Dajte mu ešte šancu: Účinné triky, ako prinavrátiť čerstvosť starému pečivu

Dajte mu ešte šancu:
Účinné triky, ako prinavrátiť čerstvosť starému pečivu

Stvrdnuté staršie pečivo nie je odsúdené iba na strúhanku, či súce do koša. S týmito trikmi si na ňom ešte môžete pochutnať...
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 5/2024: Báječné rezne

PRÍLOHA VARECHA 5/2024:
Báječné rezne

Varecha s odskúšanými receptami na vynikajúce rezne vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 2. februára.
3 minúty čítania

Zo zásob v špajzi: Fašírky, šaláty aj guľky do omáčky. A to všetko z jednej obyčajnej konzervy sardiniek

Zo zásob v špajzi:
Fašírky, šaláty aj guľky do omáčky. A to všetko z jednej obyčajnej konzervy sardiniek

Sardinky v oleji, vo vlastnej šťave, či paradajkovej omáčke sa oplatí mať doma vždy....
4 minúty čítania

Nech ani v zime nezaháľa: 6 praktických tipov, na čo použiť naberačku na zmrzlinu

Nech ani v zime nezaháľa:
6 praktických tipov, na čo použiť naberačku na zmrzlinu

Zmrzlinová sezóna je riadne ďaleko a tak je teraz kopčeková naberačka určite niekde zahrabaná. Ale ako skoro všetky kuchynské pomôcky, aj táto má skryté rezervy....
4 minúty čítania

SÚŤAŽ na február: Pridajte recept a hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur!

SÚŤAŽ na február:
Pridajte recept a hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur!

Fašiangové hody aj sviatok zamilovaných, to sú skvelé príležitosti uvariť a upiecť si vo februári niečo fajnové. Podeľte sa s nami o svoje...
6 minút čítania

Obed, ktorý poteší: 8x domáce dukátové buchtičky, sladká odmena za polročné vysvedčenie

Obed, ktorý poteší:
8x domáce dukátové buchtičky, sladká odmena za polročné vysvedčenie

Polovicu školského roka majú deti za sebou a tak si zaslúžia nejakú tú dobrotu....
4 minúty čítania

Rada nad zlato: Zrazil sa vám maslový krém? Dajte pozor na jednu vec a už sa to viac nestane

Rada nad zlato:
Zrazil sa vám maslový krém? Dajte pozor na jednu vec a už sa to viac nestane

Ako to, že pri čítaní receptu vyzerá príprava maslového krému tak jednoducho, ale ten váš je plný hrčiek?...
4 minúty čítania

Nenáročné a chutné: 10x rýchle cestoviny na večeru. Tieto jednoduché recepty vás zachránia, keď nie je času nazvyš

Nenáročné a chutné:
10x rýchle cestoviny na večeru. Tieto jednoduché recepty vás zachránia, keď nie je času nazvyš

Keď treba čím skôr servírovať teplú večeru, často siahneme po cestovinách. Vyskúšajte tentoraz niektorú z týchto rýchloviek....
4 minúty čítania

Korenina dvoch tvárí: Škorica vám môže prospieť, ale aj ublížiť. Prečo a koľko by ste jej mali denne zjesť?

Korenina dvoch tvárí:
Škorica vám môže prospieť, ale aj ublížiť. Prečo a koľko by ste jej mali denne zjesť?

Kvôli pozitívnym zdravotným účinkom sa odporúča škoricu konzumovať každý deň. Ale prehnať to s jej dávkovaním môže byť nebezpečné.
3 minúty čítania

Srbská sarma

Fedor Malík:
Srbská sarma

Pochádzam z rodiny „pracujúcej“ inteligencie. Tie úvodzovky tam patria. Leninov roľník či robotník totiž nikdy neverili, že inteligent dokáže pracovať....
3 minúty čítania