PRÍLOHA VARECHA 6/2024:
Užite si fašiangy
Varecha s odskúšanými receptami na sladké fašiangové dobroty vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 9. februára.
3 minúty čítania
Dobrota z plechu:
Dali by ste si fánky, ale nevonia vám vyprážanie? Upečte ich v rúre, ušetríte kalórie aj čas
Kúsky cesta vyprážané v masti alebo oleji, to je riadna kalorická bomba a tomu množstvu tuku sa ani váš žlčník nepoďakuje....
3 minúty čítania
Využite ich naplno:
6 kuchynských náradí, ktoré dokážu viac, než si myslíte
Aj keď ste si ich zadovážili na jednu konkrétnu vec, bežné kuchynské pomôcky majú oveľa širšie využitie....
4 minúty čítania
Ako ju nepoznáte:
Tarhoňa, to nie je len príloha. 10 receptov, v ktorých naozaj zahviezdi
Bola by škoda obľúbenú drobnú cestovinu odsúdiť do nevďačnej roly obyčajnej prílohy. Dajú sa z nej uvariť skvelé jedlá....
5 minút čítania
Vyskúšali sme:
Rovnako chutné a aj lacnejšie? Otestovali sme recept na domáce Salko. A takto to dopadlo...
Vedeli ste, že sladené kondenzované mlieko sa dá pripraviť aj doma? Tak sme sa do toho pustili, aby sme zistili, či to...
3 minúty čítania
TOP 15 videoreceptov:
Žemličky, pagáče aj trdelníky, upečte si to najlepšie podľa najsledovanejších januárových videí
Sladké aj slané fašiangové dobroty, sýte obedy aj výborné pečivo. Navariť a napiecť podľa videí je také jednoduché!...
6 minút čítania
Pozor na ňu:
Mrkva s tmavými škvrnkami - zjesť alebo vyhodiť?
Stačí tmavé škvrny, ktoré sa objavia na mrkve, povykrajovať a ďalej ju použiť ako plánujeme?
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Mladý diviak, rakúske „prézle“
Ak vyhlásite v okruhu svojich priateľov malú gastronomickú anketu o najlepší mäsový pokrm, krk dám na to, že na stupni víťazov bude figurovať rezeň...
3 minúty čítania
Toto s ňou urobte:
Zostala vám od nedele zemiaková kaša? 11 spôsobov, ako z nej spraviť dobrú večeru
Mäso je fuč, v hrnci zostal z nedeľného obeda len zvyšok zemiakovej kaše. Nezúfajte, aj z nej môžete vykúzliť dobrú pondelkovú večeru....
5 minút čítania
Aby chutili aj neskôr:
Ako udržať šišky dlhšie čerstvé
Šišky sú najlepšie čerstvé. Čo s nimi, ak ich vypražíte a nezjedia sa všetky v ten deň?
2 minúty čítania
TOP rebríčky:
Najklikanejší koláč a najukladanejšie domáce pečivo. Toto sú tie najlepšie januárové recepty
Super inšpiráciu, čo navariť a napiecť nájdete medzi receptami, ktoré v januári excelovali na našom portáli....
14 minút čítania
Moderátorka Kvetka Horváthová:
Milujem, keď sa rodina stretne pri dobrom jedle
Pre sympatickú moderátorku je varenie veľkým relaxom. Rada skúša nové recepty a spokojná je vtedy, keď všetkým pri stole chutí....
10 minút čítania
Neodolateľná desiatka:
Upečte si z oškvarkov vynikajúce pagáče, rožteky, tyčinky či slimáky
Sú síce Fašiangy, obdobie hojnosti, ku ktorému oškvarky patria, ale tieto slané chuťovky si môžete upiecť kedykoľvek....
4 minúty čítania
Jednoduché rady:
13 trikov od profíkov, ktoré vám uľahčia varenie aj zlepšia chuť jedál
Či už varíte denne, alebo len občas, vždy je dobré poznať zopár overených tipov, ktoré používajú pri príprave jedál profesionáli...
5 minút čítania
Vyprážaná dobrota:
10x úžasné šišky. Tradičné, jablkové, tvarohové, z fľaše aj bez kysnutia, zjedia sa všetky!
V období fašiangov snáď nie je domácnosť, kde by sa aspoň raz nerobili šišky. Aj keď ide o tradičnú maškrtu, dajú sa pripraviť rôzne....
4 minúty čítania
Dajte mu ešte šancu:
Účinné triky, ako prinavrátiť čerstvosť starému pečivu
Stvrdnuté staršie pečivo nie je odsúdené iba na strúhanku, či súce do koša. S týmito trikmi si na ňom ešte môžete pochutnať...
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 5/2024:
Báječné rezne
Varecha s odskúšanými receptami na vynikajúce rezne vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 2. februára.
3 minúty čítania
Zo zásob v špajzi:
Fašírky, šaláty aj guľky do omáčky. A to všetko z jednej obyčajnej konzervy sardiniek
Sardinky v oleji, vo vlastnej šťave, či paradajkovej omáčke sa oplatí mať doma vždy....
4 minúty čítania
Nech ani v zime nezaháľa:
6 praktických tipov, na čo použiť naberačku na zmrzlinu
Zmrzlinová sezóna je riadne ďaleko a tak je teraz kopčeková naberačka určite niekde zahrabaná. Ale ako skoro všetky kuchynské pomôcky, aj táto má skryté rezervy....
4 minúty čítania
SÚŤAŽ na február:
Pridajte recept a hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur!
Fašiangové hody aj sviatok zamilovaných, to sú skvelé príležitosti uvariť a upiecť si vo februári niečo fajnové. Podeľte sa s nami o svoje...
6 minút čítania
Obed, ktorý poteší:
8x domáce dukátové buchtičky, sladká odmena za polročné vysvedčenie
Polovicu školského roka majú deti za sebou a tak si zaslúžia nejakú tú dobrotu....
4 minúty čítania
Rada nad zlato:
Zrazil sa vám maslový krém? Dajte pozor na jednu vec a už sa to viac nestane
Ako to, že pri čítaní receptu vyzerá príprava maslového krému tak jednoducho, ale ten váš je plný hrčiek?...
4 minúty čítania
Nenáročné a chutné:
10x rýchle cestoviny na večeru. Tieto jednoduché recepty vás zachránia, keď nie je času nazvyš
Keď treba čím skôr servírovať teplú večeru, často siahneme po cestovinách. Vyskúšajte tentoraz niektorú z týchto rýchloviek....
4 minúty čítania
Korenina dvoch tvárí:
Škorica vám môže prospieť, ale aj ublížiť. Prečo a koľko by ste jej mali denne zjesť?
Kvôli pozitívnym zdravotným účinkom sa odporúča škoricu konzumovať každý deň. Ale prehnať to s jej dávkovaním môže byť nebezpečné.
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Srbská sarma
Pochádzam z rodiny „pracujúcej“ inteligencie. Tie úvodzovky tam patria. Leninov roľník či robotník totiž nikdy neverili, že inteligent dokáže pracovať....
3 minúty čítania