Chutná príloha aj samostatné jedlo:
11 receptov na šťuchané zemiaky, plus malé triky, aby na tanieri vyzerali krajšie
Niekto s opraženou cibuľou, iný aj so slaninkou a ďalší si ich vylepšuje po svojom... Šťuchané zemiaky sú variabilnou prílohou, ale pokojne obstoja aj samotné ako večera....
5 minút čítania
Pre dobrý výsledok:
Aj pri polievke sa dá všeličo pokaziť. Toto sú najčastejšie chyby, ktoré pri varení robíme
Akých prešľapov by ste sa pri príprave polievky mali vyvarovať a ako ich vyriešiť, ak si ich neustrážite?
5 minút čítania
Pečenie pre každého:
10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
Téglik kyslej smotany dokáže divy. Vďaka nej žiadny koláč nezostane suchý.
4 minúty čítania
Nepatrí do výlevky:
Prečo by ste nemali vylievať vodu, v ktorej sa namáčali sušené huby?
V lete ste sa za nimi naháňali, tak sa teraz nenechajte pripraviť ani o trošku ich chute.
2 minúty čítania
Výhercovia 10. kola:
Veľká súťaž s Maresi o 555 cien pokračuje. Pošlite jednu fotku a ste v hre
Ďalšia várka skvelých darčekov a súťaž stále pokračuje! Zapojte sa aj vy do veľkej hry, v ktorej každý mesiac žrebujeme až 26 súťažiacich!
3 minúty čítania
10 receptov na cibuľovú polievku:
Od poctivej staročeskej až po francúzsku klasiku
Dobrá cibuľačka zahreje počas chladných dní. A nemusí byť vždy rovnaká. Vyskúšajte zaradom všetky tieto variácie, jeseň a zima budú dlhé.....
4 minúty čítania
Taká malá dilema:
Je olej z tuniakovej konzervy zdravý? Rozhodnite sa, či ho chutne zrecyklovať alebo radšej vyhodiť
Na šalát, opraženie vajíčok, namáčanie chleba… Tí, ktorým je ľúto vyliať zvyšky oleja z konzervy tuniaka, poznajú spôsoby, ako ho v kuchyni využiť....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Gala dinner v hoteli Bigio
Dvadsiaty ročník degustácie svetových kabernetov a merlotov bol za nami. „Emozioni dal Mondo“ v lombardskom San Pellegrino Terme sa opäť vydaril....
2 minúty čítania
Pomíňajte všetko:
Zbierka receptov z kategórie Uprac chladničku!
Načatý syr, plátok šunky, kúsky zeleniny, posledné vajce, nejaký ten zemiak, v chladničke sa toho nájde. Využite všetky zvyšky a premeňte ich na chutnú večeru....
5 minút čítania
Boli aj budú:
12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
Obľúbené klasické zákusky po roku 1989 na čas prevalcoval sortiment dezertov zo Západu. Ale na dobré sa len tak ľahko nezabúda....
5 minút čítania
Pravda alebo mýtus:
Bol chlieb za socializmu lepší ako dnes?
Voľakedy bolo maslo smotanovejšie, mlieko hustejšie a chlieb? Ten bol mäkší a vydržal dlhšie ako ten dnešný....
4 minúty čítania
Chutné spomienky:
Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
Párky s horčicou na tácke, majonézový šalát na váhu, ruské vajce a ako vrchol luxusu mliečny koktail či gofry so šľahačkou....
5 minút čítania
Len drobnosti, ale zásadné:
5 rozdielov medzi muffinom a cupcakom
Na prvý pohľad sú si tieto malé koláčiky podobné, často sa dokonca zamieňajú....
5 minút čítania
Hit gazdiniek za socíku:
Máte radi francúzsku polievku z vrecúška? Doprajte si jej nezameniteľnú chuť podomácky
Keď sa pred viac ako 50 rokmi objavila v obchodoch, stala sa senzáciou....
3 minúty čítania
Vynájdite sa:
8 spôsobov, ako spevniť šľahačku bez stužovača
Aby šľahačka na dezerte nejaký čas vydržala, stužovač je obľúbeným pomocníkom na dosiahnutie jej pevnej a stabilnej konzistencie. Čo však keď ho zrovna nemáte?...
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 46/2024:
Čaro pomalého pečenia
Varecha s receptami na skvelé pomaly pečené mäsá z portálu Varecha. sk vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 15. novembra.
3 minúty čítania
Pivo, kde by ste ho nečakali:
Pridajte ho do štrúdle, bábovky, nátierky, oškvarkov či polievky
Mäso na pive, to nie je žiadna novinka. Ale vyskúšajte, čo sa stane, keď ho použijete pri pečení koláčov, pečiva...
5 minút čítania
10 tipov ako na tekvicu:
Vyskladajte z nej celé menu vrátane dezertu
Ako tekvicu pripravovať a čo všetko sa z nej dá robiť, nám prezradil šéfkuchár Michal Škorec.
5 minút čítania
10 receptov na bravčové fašírky:
Najobľúbenejšie klasické, ale aj so syrom, zeleninou či s arašidmi
Urobiť fašírky, to je vždy dobrý nápad. Či už ich vyprážate alebo pečiete v rúre, určite sa zjedia do posledného kúska...
4 minúty čítania
Dobre vedieť:
Nefungujúca váha? Takto odvážite cukor aj bez nej
Potrebujete nadávkovať presné množstvo cukru, ale poruke nemáte žiadnu váhu? Prezradíme vám, ako si v takejto situácii poradiť.
4 minúty čítania
Sacherka 8x inak:
Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
Výzor klame, chuť ostáva. Hoci na to sprvu nevyzerajú, keď do nich zahryznete, očakávaný pôžitok sa dostaví....
3 minúty čítania
Dobré tipy:
Ako si dopriať cesnak, keď doma nikomu okrem vás v jedle nevonia?
Chuť cesnaku perfektne obohatí každé grilované či pečené mäso a trebárs aj plnenú bagetu. Čo však, keď vášeň pre cesnak s vami nezdieľajú...
5 minút čítania
Fedor Malík:
Orechové spomienky
Tento príspevok je dokladom, že naše spomienky možno viazať na hocičo. Napríklad aj na orechy.
2 minúty čítania
Menu nielen pre Martina:
Pečená hus a ako dezert svätomartinské rožteky. A to všetko šesťkrát...
S dnešným sviatkom sv. Martina sa spája tradícia pečenej husi, sladkých rožtekov a mladého vína....
5 minút čítania
Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko:
České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
Dnešná epizóda sladkej šou bude venovaná dobrotám od našich susedov....
8 minút čítania