Obľúbená bylinka:
Pažítka sa nehodí len do nátierky. 11 nápaditých receptov, kde ju môžete nechať vyniknúť
Pažítku sa podarí dopestovať aj tomu najväčšiemu amatérovi. Tak by bola škoda používať ju len ako ozdobu....
5 minút čítania

Najbližšie vyskúšajte:
Ako zohriať lazane zo včera? Použite tento malý trik a budú chutiť ako čerstvé
Že lazane z predchádzajúceho dňa nie sú nič moc? Skôr než ich dáte zohriať, nevynechajte jeden dôležitý krok....
3 minúty čítania

Všestranný doplnok:
9 jedál s holandskou omáčkou. Podávať ju môžete k zelenine, mäsu aj rybám
Zvyčajne si ju spájame so špargľou a s vajíčkom Benedikt, ale táto univerzálna omáčka, ktorej základ tvoria žĺtky, sa hodí k viacerým...
4 minúty čítania

Bublinky na pomoc:
Užitočné tipy, ako využiť minerálku pri varení a pečení. Vylepší palacinky, koláče aj fašírky
Minerálna voda má v kuchyni omnoho širšie využitie než je len zapíjanie jedla či uhasenie smädu.
5 minút čítania
Fedor Malík:
Írske karé s kapustou
Juraj odišiel do Írska pred štvrťstoročím. Žije si tam spokojne.
2 minúty čítania
Záchrana zo špajzy:
12x rýchla večera z konzervy tuniaka
Cestoviny, šaláty, fašírky, slané muffiny... Poznáme dosť chutných dôvodov, prečo je dobré mať doma v zásobe tuniakovú konzervu.
5 minút čítania
Jemné mäsko:
12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
Panenka je najkvalitnejšia časť bravčoviny....
5 minút čítania
Víťaz Pečie celé Slovensko Pavel Nikov:
V šou som musel aj zariskovať
Zručný sympaťák musel pred kamerami krotiť svoje emócie, popasovať sa so svojím perfekcionizmom a po suverénnom víťazstve sa naučiť aj sám seba pochváliť.
21 minút čítania
Nielen do dubajskej čokolády:
Tajomné tahini si jednoducho urobíte aj doma. Stačia vám na to len dve bežné suroviny
Na ingredienciu so záhadným názvom natrafíte v rôznych receptoch, ale aj na obaloch známych cukroviniek....
5 minút čítania
TOP rebríčky:
Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
V apríli to na Vareche žilo prípravami na Veľkú noc, ale pribudli aj skvelé tipy, ako v kuchyni využiť obľúbené jarné rastlinky....
14 minút čítania
Grilovacia sezóna:
7 rád pre vždy dokonalé burgre. Na čo si dať pozor a čoho sa vyvarovať?
Lahodne šťavnatý a správne ochutený burger je sen každého grilmajstra aj jeho hostí.
4 minúty čítania
Na víkend:
Tradičné lúpačky, fantastické briošky aj rožteky. 11 receptov na sladké raňajkové pečivo
Doma upečené pečivo jednoducho nemá konkurenciu....
5 minút čítania
K mäsu, cestovinám aj fazuli:
Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!
Lahodne krémová a navyše veľmi univerzálna, nečudo, že je populárna na celom svete. A určite nesklame ani vás.
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 18/2025:
Chutné jedlá z karé
Varecha s receptami na chutné jedlá z bravčového karé z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 2. mája.
3 minúty čítania
Sviatok práce:
Ušetrite si námahu, dnes je to priam povinné. Upečte si tieto vynikajúce koláčiky z hotového lístkového cesta
Sladký dezertík sa na sviatočný deň hodí. A keďže oslavujeme Sviatok práce, našli sme pre vás také, pri ktorých sa ani veľmi nenarobíte....
5 minút čítania
Chémia v kuchyni:
10 reakcií, vďaka ktorým si môžeme pochutiť na karameli, chrumkavom chlebíku či kysnutých koláčoch
Kuchyňa nie je len miestom, kde vznikajú lahodné pokrmy, je to aj malé chemické laboratórium....
5 minút čítania
SÚŤAŽ na máj:
Pridajte svoj recept, aj tento mesiac hráme o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur
Na trhoch pribúda čerstvá zeleninka aj prvé jahôdky či čerešne, bude z čoho variť aj piecť....
6 minút čítania
13x špagety:
Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
Na tanieri môžu mať nespočet podôb, ale jedno je isté. Keď potrebujete výborné jedlo, na špagety sa môžete spoľahnúť vždy.
5 minút čítania
Taliansky syr:
Chýba vám do receptu ricotta? Vieme, čím sa dá nahradiť, aj ako si vyrobiť vlastnú
Krémovitá, zároveň nízkotučná a dá sa použiť do dezertov aj slaných jedál....
4 minúty čítania
V každom prípade to bude delikatesa:
10 receptov na slané pečivo, domáci chlebík či krekry so sušenými paradajkami
Oplývajú výraznou chuťou a tak ich stačí len pár, aby vaše dobroty poskočili na vyšší level....
5 minút čítania
Sladký fenomén:
Po dubajskej čokoláde svet dobýja ďalšia zaujímavá čokoláda. Tentoraz s anjelskými vlasmi
Ružová čokoláda s ohromujúcou plnkou pripomínajúcu cukrovú vatu je aktuálnym hitom internetu....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Sója tofu
Bez vetra sa ani lístok nepohne. Nuž a bez sóje by ľudstvo nikdy nepoznalo čosi také ako je tofu.
2 minúty čítania
Od pondelka do nedele:
Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
V tomto týždni nás čaká jeden voľný deň naviac, tak sa inšpirujte, čo dobré si môžete počas pracovných aj sviatočných dní pripraviť...
6 minút čítania
Najobľúbenejšie recepty:
Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
Hovädzie mäso nemávame na tanieri každý deň, tak keď konečne príde na rad, treba si ho poriadne vychutnať....
4 minúty čítania
Moderátorka Lucia Hlaváčková:
Jedlo si treba užívať
Moderátorka Lucia Hlaváčková miluje taliansku kuchyňu, cestoviny, parmezán a na raňajky má najradšej vlastnoručne vyrobenú granolu s jogurtom....
14 minút čítania