Víkendový koláč:
11x čerešňová bublanina, klasika, ktorá nás nikdy neomrzí
Je to asi najjednoduchší ovocný koláč aký vôbec môže byť a predsa je taký výnimočný. Chutí totiž každému!...
5 minút čítania

Overené praxou:
Natvrdo, na polomäkko, namäkko. Ako dlho variť vajíčka, aby boli podľa vášho gusta
Každému chutia troška inak. Niekto je rád, keď je žĺtok pevný, iného poteší skôr tekutý....
2 minúty čítania

10x domáci chlieb:
Nie len taký obyčajný, upečte si vylepšený orieškami, syrom či zeleninou
Tieto jedinečné bochníky sú dôkazom, že aj pri pečení chlebíka je priestor na kreativitu. Pozrite sa, čím všetkým ich môžete ozvláštniť...
4 minúty čítania

Rýchla chuťovka:
Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet
Ak máte v chladničke otvorený pohár s uhorkami, tento virálny hit foodblogerov vám s nimi pomôže.
3 minúty čítania
O víne:
Základ vína sa rodí vo vinohrade: Príbeh Chateau Topoľčianky
Ako je živá kyselina chrbticou vína, tak sú najpevnejším základom vinárstva jeho vinohrady....
12 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 22/2025:
Na detskú oslavu
Varecha s receptami na detskú oslavu z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 30. mája
3 minúty čítania
Rozkošné madlenky:
9 receptov na chutné francúzske pečivo v tvare mušle
Na raňajky, na desiatu, aj ako dezert ku káve či k čaju....
4 minúty čítania
Všetko, čo ste nevedeli o mangolde:
Vyzerá ako dúha, chutí ako špenát a dá sa pestovať aj v kvetináči
Možno ste mangold ešte nikdy v kuchyni nepoužili, ale táto listová zelenina plná vitamínov a vlákniny určite stojí za zoznámenie.
5 minút čítania
Dokonalá grilovačka podľa kuchára Dávida Géczyho
INZERCIA - Začalo sa obdobie, keď sa neodolateľné vône z grilu miešajú s letnou atmosférou a spoločnosťou priateľov či rodiny....
3 minúty čítania
Vylepší aj vývar:
12 receptov, v ktorých využijete bohatú chuť parmezánu. Ani tvrdá kôrka nepríde nazmar!
Univerzálnosť parmezánu je naozaj veľkolepá....
7 minút čítania
Nezničte si kariéru:
5 pravidiel obedovej etikety v kancelárii
Nič nepokazí pracovné vzťahy rýchlejšie ako teplý tuniak o dvanástej.
3 minúty čítania
Naše ovocie:
Najklikanejší, od babky, s minimom cukru aj pre začiatočníkov. 10 receptov na domáci jahodový džem
Sezóna slovenských jahôd je tu, otvárajú sa samozbery a to je ten najlepší čas na prípravu džemu....
5 minút čítania
Neželaní návštevníci:
Špacírujú sa vám po dome mravce? Vytiahnite tieto zbrane zo špajze
Vyskúšajte niekoľko účinných metód, ako sa nevyžiadaných hostí v domácnosti zbaviť.
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Treska so špenátom
Nie som rybár, ba ani milovník rybích bielkovín. Napokon, som suchozemec a k rybám som sa nedostával často....
3 minúty čítania
Overené recepty:
Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
Super inšpirácie, čo dobré pod zub pripraviť pre celú rodinu.
6 minút čítania
Sladký poklad:
9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
Klasické sladené zahustené mlieko dochutí krémy namiesto cukru a dodá aj troška pevnosti riedkej plnke....
4 minúty čítania
Dobré rady:
Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
Bravčové karé obsahuje veľmi málo tuku a tak ho pri príprave môžeme ľahko vysušiť. Tu je niekoľko tipov, ako tomu predísť.
5 minút čítania
Moderátorka Katka Brychtová:
Pri pečení cítim šťastie a radosť
Obľúbená herečka a moderátorka nám porozprávala o dôležitých novinkách vo svojom živote, kulinárskych vychytávkach aj ženských témach.
15 minút čítania
Sobotný obed:
Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
Keď máte doma balík obľúbených cestovín, vychutnajte si ich s mäsom, rybou či šampiňónmi.
5 minút čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Tenerife
Ostrov večnej jari, aj takto poeticky turisti často nazývajú najväčší kanársky ostrov Tenerife.
10 minút čítania
Toto oceníte:
12 praktických rád skúsenej cukrárky, ako urobiť perfektný piškótový korpus na roládu
Vďaka týmto tipom od profesionálky Petry Hübler sa vám biskvit určite podarí.
5 minút čítania
Na večeru aj k telke:
12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
Chcelo by to niečo pod zub? Ak nemáte náladu púšťať sa do zložitého varenia, tieto sýte chuťovky vás uspokoja....
5 minút čítania
Stuhne, nestuhne:
Je pre vás práca so želatínou lotériou? Vyhnite sa týmto chybám a pôjde to ako po masle
Na osviežujúcu želé vrstvu na zákusok či na spevnenie krému do torty želatína dobre poslúži....
5 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 21/2025:
Lahodná ryba na tanieri
Varecha s receptami na lahodné ryby z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 23. mája
3 minúty čítania
Univerzálne arašidové maslo:
Návod, ako si ho spraviť doma a 14 jedál a dezertov, kde ho s úspechom využijete
Že arašidové maslo vašej kuchyni nič nehovorí? To je celkom škoda....
9 minút čítania