Magazín

Víkendový koláč: 11x čerešňová bublanina, klasika, ktorá nás nikdy neomrzí

Víkendový koláč:
11x čerešňová bublanina, klasika, ktorá nás nikdy neomrzí

Je to asi najjednoduchší ovocný koláč aký vôbec môže byť a predsa je taký výnimočný. Chutí totiž každému!...
5 minút čítania

Overené praxou: Natvrdo, na polomäkko, namäkko. Ako dlho variť vajíčka, aby boli podľa vášho gusta

Overené praxou:
Natvrdo, na polomäkko, namäkko. Ako dlho variť vajíčka, aby boli podľa vášho gusta

Každému chutia troška inak. Niekto je rád, keď je žĺtok pevný, iného poteší skôr tekutý....
2 minúty čítania

10x domáci chlieb: Nie len taký obyčajný, upečte si vylepšený orieškami, syrom či zeleninou

10x domáci chlieb:
Nie len taký obyčajný, upečte si vylepšený orieškami, syrom či zeleninou

Tieto jedinečné bochníky sú dôkazom, že aj pri pečení chlebíka je priestor na kreativitu. Pozrite sa, čím všetkým ich môžete ozvláštniť...
4 minúty čítania

Rýchla chuťovka: Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet

Rýchla chuťovka:
Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet

Ak máte v chladničke otvorený pohár s uhorkami, tento virálny hit foodblogerov vám s nimi pomôže.
3 minúty čítania

Základ vína sa rodí vo vinohrade: Príbeh Chateau Topoľčianky

O víne:
Základ vína sa rodí vo vinohrade: Príbeh Chateau Topoľčianky

Ako je živá kyselina chrbticou vína, tak sú najpevnejším základom vinárstva jeho vinohrady....
12 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 22/2025: Na detskú oslavu

PRÍLOHA VARECHA 22/2025:
Na detskú oslavu

Varecha s receptami na detskú oslavu z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 30. mája
3 minúty čítania

Rozkošné madlenky: 9 receptov na chutné francúzske pečivo v tvare mušle

Rozkošné madlenky:
9 receptov na chutné francúzske pečivo v tvare mušle

Na raňajky, na desiatu, aj ako dezert ku káve či k čaju....
4 minúty čítania

Všetko, čo ste nevedeli o mangolde: Vyzerá ako dúha, chutí ako špenát a dá sa pestovať aj v kvetináči

Všetko, čo ste nevedeli o mangolde:
Vyzerá ako dúha, chutí ako špenát a dá sa pestovať aj v kvetináči

Možno ste mangold ešte nikdy v kuchyni nepoužili, ale táto listová zelenina plná vitamínov a vlákniny určite stojí za zoznámenie.
5 minút čítania

Dokonalá grilovačka podľa kuchára Dávida Géczyho

Dokonalá grilovačka podľa kuchára Dávida Géczyho

INZERCIA - Začalo sa obdobie, keď sa neodolateľné vône z grilu miešajú s letnou atmosférou a spoločnosťou priateľov či rodiny....
3 minúty čítania

Nezničte si kariéru: 5 pravidiel obedovej etikety v kancelárii

Nezničte si kariéru:
5 pravidiel obedovej etikety v kancelárii

Nič nepokazí pracovné vzťahy rýchlejšie ako teplý tuniak o dvanástej.
3 minúty čítania

Naše ovocie: Najklikanejší, od babky, s minimom cukru aj pre začiatočníkov. 10 receptov na domáci jahodový džem

Naše ovocie:
Najklikanejší, od babky, s minimom cukru aj pre začiatočníkov. 10 receptov na domáci jahodový džem

Sezóna slovenských jahôd je tu, otvárajú sa samozbery a to je ten najlepší čas na prípravu džemu....
5 minút čítania

Neželaní návštevníci: Špacírujú sa vám po dome mravce? Vytiahnite tieto zbrane zo špajze

Neželaní návštevníci:
Špacírujú sa vám po dome mravce? Vytiahnite tieto zbrane zo špajze

Vyskúšajte niekoľko účinných metód, ako sa nevyžiadaných hostí v domácnosti zbaviť.
4 minúty čítania

Treska so špenátom

Fedor Malík:
Treska so špenátom

Nie som rybár, ba ani milovník rybích bielkovín. Napokon, som suchozemec a k rybám som sa nedostával často....
3 minúty čítania

Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň

Overené recepty:
Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň

Super inšpirácie, čo dobré pod zub pripraviť pre celú rodinu.
6 minút čítania

Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom

Sladký poklad:
9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom

Klasické sladené zahustené mlieko dochutí krémy namiesto cukru a dodá aj troška pevnosti riedkej plnke....
4 minúty čítania

Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva

Dobré rady:
Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva

Bravčové karé obsahuje veľmi málo tuku a tak ho pri príprave môžeme ľahko vysušiť. Tu je niekoľko tipov, ako tomu predísť.
5 minút čítania

Moderátorka Katka Brychtová: Pri pečení cítim šťastie a radosť

Moderátorka Katka Brychtová:
Pri pečení cítim šťastie a radosť

Obľúbená herečka a moderátorka nám porozprávala o dôležitých novinkách vo svojom živote, kulinárskych vychytávkach aj ženských témach.
15 minút čítania

Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú

Sobotný obed:
Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú

Keď máte doma balík obľúbených cestovín, vychutnajte si ich s mäsom, rybou či šampiňónmi.
5 minút čítania

Gurmánske cesty: Ako chutí Tenerife

Gurmánske cesty:
Ako chutí Tenerife

Ostrov večnej jari, aj takto poeticky turisti často nazývajú najväčší kanársky ostrov Tenerife.
10 minút čítania

Toto oceníte: 12 praktických rád skúsenej cukrárky, ako urobiť perfektný piškótový korpus na roládu

Toto oceníte:
12 praktických rád skúsenej cukrárky, ako urobiť perfektný piškótový korpus na roládu

Vďaka týmto tipom od profesionálky Petry Hübler sa vám biskvit určite podarí.
5 minút čítania

Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné

Na večeru aj k telke:
12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné

Chcelo by to niečo pod zub? Ak nemáte náladu púšťať sa do zložitého varenia, tieto sýte chuťovky vás uspokoja....
5 minút čítania

Stuhne, nestuhne: Je pre vás práca so želatínou lotériou? Vyhnite sa týmto chybám a pôjde to ako po masle

Stuhne, nestuhne:
Je pre vás práca so želatínou lotériou? Vyhnite sa týmto chybám a pôjde to ako po masle

Na osviežujúcu želé vrstvu na zákusok či na spevnenie krému do torty želatína dobre poslúži....
5 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 21/2025: Lahodná ryba na tanieri

PRÍLOHA VARECHA 21/2025:
Lahodná ryba na tanieri

Varecha s receptami na lahodné ryby z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 23. mája
3 minúty čítania

Univerzálne arašidové maslo: Návod, ako si ho spraviť doma a 14 jedál a dezertov, kde ho s úspechom využijete

Univerzálne arašidové maslo:
Návod, ako si ho spraviť doma a 14 jedál a dezertov, kde ho s úspechom využijete

Že arašidové maslo vašej kuchyni nič nehovorí? To je celkom škoda....
9 minút čítania