Vychytaná klasika:
Chutné a rýchle jedlo za pár drobných? Urobte granadír, máme dokonca aj recept z jedného hrnca
Zemiaky, cestoviny, kúsok slaninky a výborný obed alebo večera bude raz-dva na stole. Uvarte si klasiku podľa starých mám, ale vyskúšať môžete aj nové metódy....
4 minúty čítania
Užitočný pomocník:
Mikrovlnka nie je len na ohrievanie potravín. 4 zaujímavé tipy, ako vám ešte môže poslúžiť
Mikrovlnnú rúru môžete využiť aj na veci, ktoré by vám možno nenapadli.
3 minúty čítania
Radosť variť:
Mäso a smotanová omáčka, to je dobrá dvojka. 10 jedál, v ktorých im to spolu naozaj pasuje
Smotana perfektne zjemní každú omáčku a dobre ochutená sa potom výborne hodí k akémukoľvek mäsu.
5 minút čítania
Michal Kordoš:
Kuchár, ktorý varil prezidentom aj kráľovskému páru
Prečítajte si príbeh o tom, ako sa absolvent evanjelického lýcea dostal medzi slovenskú kuchársku špičku aj do Prezidentského paláca.
9 minút čítania
Aby to vyšlo:
5 začiatočníckych chýb, ktorým by ste sa mali vyhnúť pri príprave domácich rezancov
Ak sa na vlastné rezance do polievky chystáte po prvýkrát, hodí sa vedieť, čoho sa pri ich príprave vyvarovať.
3 minúty čítania
Bez mlynčeka:
11 makových koláčov pre lenivé gazdinky
Super recepty v situácii, keď je chuť na koláč, ale nálada na veľké prípravy už trocha pokrivkáva....
5 minút čítania
Zdravie nadovšetko:
Je bezpečné opakovane používať plastové nádoby z potravín a fastfoodov?
Odkladáte si plastové tégliky od jogurtu, nádoby zo zmrzliny či misky z kúpeného šalátu na ďalšie použitie? Dávať do nich potraviny však nie je...
6 minút čítania
Plnené pečivo:
11x sladké kysnuté rožteky, ako stvorené k čaju, bielej káve alebo poháru kakaa
Čokoládové, jablkové, makové či tvarohové, s akoukoľvek náplňou budú tieto rožteky z kysnutého cesta ideálne na víkendové raňajky....
5 minút čítania
Zoznámte sa:
Jogurt alebo syr? Ste si istí, že viete, čo je to skyr?
V obchodoch ste sa s ním už určite stretli, ale neviete, čo od neho môžete čakať? Prezradíme vám, v čom...
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 7/2024:
Pôst, ktorý vie ulahodiť
Varecha s odskúšanými receptami na lahodné jedlá, ktoré môžete jesť (aj) počas pôstu, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 16. februára....
3 minúty čítania
Bez výčitiek:
Aj keď je pôst, ryby sú povolené. 11 receptov, v ktorých si ich dokonale vychutnáte
V pôstnom období by sa podľa tradícií nemalo konzumovať mäso. Toho rybieho sa to však netýka....
5 minút čítania
Superpotravina:
Ako pripraviť brokolicu tak, aby v nej zostalo čo najviac vitamínov?
Zelené ružičky sú bombou pre naše zdravie, ale len vtedy, ak prospešné látky nezničíme nešetrnou prípravou. Ako v nej uchovať všetko cenné?
4 minúty čítania
Valentín last minute:
10x domáce bonbóny rýchlo a jednoducho
Najjednoduchšie je nejakú cukrovinku kúpiť v supermarkete, ale podarovať vlastnoručne urobené sladkosti, to je už iná káva!...
4 minúty čítania
Popolcová streda:
Kmíňanka, kyselica, kalkýš... Uvarte si tradičné pôstne jedlá našich predkov
Fašiangy skončili, prišiel čas striedmosti. Čo by sme podľa tradícií v pôstnom období mali jesť?...
8 minút čítania
Najvzácnejší darček:
Raňajky do postele, to je najkrajší prejav lásky. 10 tipov, čo by ste do nej mohli priniesť
Viac, ako po valentínskych darčekoch z obchodu, prahneme po prejavoch lásky a pozornosti....
4 minúty čítania
Hodí sa mať ju doma:
Poznáte túto tajnú prísadu, ktorá zaručene pozdvihne chuť každého jedla?
Neprebije pôvodnú chuť pokrmu, ale ju perfektne zvýrazní. Zoznámte sa s ingredienciou, vďaka ktorej zaboduje nielen vaše jedlo, ale aj vy...
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Pečená krkovička, slivková omáčka
Čas hojnosti, veselosti sa nám končí. Apropo fašiangy, sú krátke aj dlhé. Ja mám rád tie dlhé....
2 minúty čítania
Máme ho radi:
10 jedál vylepšených obľúbeným slovenským syrom. Urobte si zemiaky, langoše či rezance s oštiepkom
Rôzne syry radi používame na doladenie pokrmov. Vymeňte pre tentokrát eidam, goudu či parmezán za náš oštiepok....
4 minúty čítania
Čistenie bez chémie:
Ako vyčistiť rúru pomocou obyčajných kuchynských prísad, ktoré máte doma
Čím viac rúru na pečenie používate, tým častejšie ju treba čistiť. Nemusíte kvôli tomu kupovať žiadne drahé prípravky, stačí len vybrať pár...
3 minúty čítania
Rozvonia kuchyňu:
10 receptov, ako pripraviť neodolateľne chrumkavý pečený bôčik
Najchutnejší bôčik? Ten s dochrumkava upečenou kožou navrchu. A tieto recepty vám ukážu, ako taký urobiť.
5 minút čítania
Za vyskúšanie nič nedáte:
Ako zachrániť zakalený vývar? 4 kuchárske triky, vďaka ktorým bude o pár minút číry
Zabudli ste na vývar a ten sa pri prudkom varení zakalil? Prezradíme vám pár spôsobov, ako ho vyčíriť.
2 minúty čítania
Zdedené, aj zo starých kníh:
9 receptov na tradičné fašiangové koláče s oškvarkami, masťou aj sadlom
Upečte si fantasticky chutné kúsky ako stvorené na posledný fašiangový víkend. Ak milujete tradičné chute, v týchto starodávnych dobrotách ich nájdete.
4 minúty čítania
Vedci zistili, že:
Solíte jedlo pri varení prstami? Pozor, nie je to bezpečné!
Najradšej solíte jedlo pomocou prstov, pretože tak najlepšie odhadnete jej množstvo? Táto bežná praktika mnohých kuchárov vám však môže poriadne zavariť.
2 minúty čítania
Vytiahnite kompót zo špajzy:
10 super zákuskov zo zaváraných jahôd
Čerstvé jahody zo záhradky či trhu sú ešte nadlho v nedohľadne. Teraz je ten správny čas využiť tie zavárané....
4 minúty čítania
Smelo do toho:
Ako doma uvariť dobrú huspeninu? Nechajte si poradiť od šéfkuchára
Pripraviť si domácu huspeninu nie je až taká veda, ale aj tak je dobré poznať pár užitočných tipov od profíka.
4 minúty čítania