Rôzne mäso aj plnky:
11 receptov na vyprážané plnené rezne, aby každú nedeľu nechutili rovnako
Zunovali sa vám klasické rezne? Tieto rezne s výbornými plnkami a z rôznych druhov mäsa posunú váš sviatočný obed o úroveň vyššie.
5 minút čítania
Módna návrhárka Lýdia Eckhardt:
Jedlo sa nevyhadzuje, využijem všetko, čo mám v chladničke
Lýdia Eckhardt žne úspechy nielen v módnom svete, ale je aj autorkou kuchárskej knihy, ktorá sa okamžite vypredala....
15 minút čítania
Receptová zbierka:
Toto sú najobľúbenejšie klasické jedlá s kyslou kapustou. Je tam aj to vaše?
Varia sa v našich domácnostiach celé generácie a najviac nám chutia teraz v zime. A to je dobre, pretože kyslá kapusta je jednou z najzdravších potravín....
4 minúty čítania
Ovládnite ho:
3 spôsoby, ako naplniť cukrárske vrecko bez neporiadku
Nejde vám práca s cukrárskym vreckom od ruky? Prezradíme vám zopár tipov, ako ho skrotiť.
4 minúty čítania
Obľúbená ingrediencia:
10 dobrôt z klasického bieleho Salka, ktoré nemusíte vopred hodiny variť
Sladené kondenzované mlieko je výborné na ochutenie rôznych krémov a plniek do pečených aj nepečených zákuskov....
4 minúty čítania
Je v tom háčik:
Umývať vajíčka alebo nie? Rozlúsknite túto dilemu s nami
Odpoveď na otázku, či umývať vajíčka, znie: áno aj nie. Dôležité je totiž kedy...
2 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 4/2024:
Kyslá kapusta je zdravie na tanieri
Varecha s odskúšanými receptami na výborné jedlá s kyslou kapustou vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 26. januára.
3 minúty čítania
Vďačný a jednoduchý:
5x prešívaná deka, praktické hrnčekové recepty na šťavnatý koláč plný tvarohu
Hotový bude raz-dva a každý doma si ho bude pochvaľovať. A prečo sa tento koláč tak volá? To je zrejmé už na prvý pohľad....
3 minúty čítania
Zabíjačková špecialita:
Čo robiť a nerobiť, aby jaternice boli chrumkavé a pri pečení nepraskli
Ako obľúbenú pochúťku upiecť, aby neskončila pripálená na plechu a mäso zostalo pekne v črievku?
3 minúty čítania
Obľúbené jedlo na druhú:
13x mäsová pochúťka v zemiakovej placke
Zemiakové placky milujeme len tak samotné, ale ak treba navariť výdatnejší obed, dorobte k nim aj dobré mäsko....
6 minút čítania
Elixír pre imunitu:
Naučte sa denne vypiť pohár vody z kyslej kapusty, spraví s vaším zdravím zázraky
Kyslá kapusta je pokladom slovenskej kuchyne, no jej skrytým bohatstvom je šťava, nazývaná tiež juška....
3 minúty čítania
Prekvapivý trik:
Pridajte k parmezánu túto jednu obyčajnú surovinu a vydrží vám oveľa dlhšie
Parmezán kúpený vcelku je kvalitnejší, ale do jedla ho stačí troška. Ako sa postarať o ten zvyšok, aby nesplesnivel ani nevyschol?
3 minúty čítania
Návykové maškrtenie:
10 lahodných zákuskov z gaštanového pyré. Upečte si fajnový cheesecake, krémeš alebo roládu
Keď sa povie gaštanové pyré, vybaví sa vám klasika so šľahačkou? Aj v týchto receptoch ho nájdete, ale trochu inak.
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Orechovica Vilmy Žákovej
To sa mi nesníva. To si len desiatky rokov premietam v mojej starnúcej hlave...
2 minúty čítania
Klasika v novom šate:
Praženica s klobáskou, hubami, či so syrom. Rýchla teplá večera z miešaných vajíčok na 11 rôznych spôsobov
S tými správnymi doplnkami môže byť praženica plnohodnotnou večerou počas pracovného týždňa, kedy nie je čas na veľké vyváranie.
5 minút čítania
Virálny tip:
Rozmarínový odvar ako zázračný elixír na vlasy? Naša redaktorka vyskúšala, či naozaj funguje
Návod na odvar z rozmarínu, po ktorom vraj rastú vlasy ako z vody, ovládol sociálne siete. Ale naozaj má také účinky?...
4 minúty čítania
Nedeľný múčnik:
8 receptov na zaručene vláčne jogurtové bábovky
Bábovka sa ako nedeľný dezert bez debaty osvedčila, nesmie byť však drobivá a suchá....
4 minúty čítania
Tajomstvo krehkosti:
Nedojedené čipsy? Toto je najlepší spôsob, ako ich skladovať, aby ostali chrumkavé
Zemiakové lupienky v otvorenom vrecúšku toho veľa nevydržia, zakrátko zvlhnú a nechutia práve najlepšie....
4 minúty čítania
Máme ich radi:
Dnes je deň milovníkov syrov. Ak k nim patríte, tieto lahôdky by ste mali vyskúšať
Existuje mnoho rôznych druhov syrov a tak si každý môže vybrať taký, ktorý mu chutí. Aj preto je syrových vychutnávačov neúrekom a dokonca dnes oslavujú svoj deň....
9 minút čítania
Aby bola perfektná:
Už žiadna šlamastika s čokoládovou polevou. 5 dobrých rád, ktoré vás vysekajú z problémov
Zrazená, netuhne, láme sa, to je len pár komplikácií, ktoré vás môžu postretnúť pri príprave čokoládovej polevy....
7 minút čítania
Na cestách:
Čarovná Kuba, karibský raj, ktorý vám zostane navždy v srdci
Predstavte si atmosféru päťdesiatych rokov s americkými veteránmi, koloniálnu architektúru, Ernsta Hemigwaya popíjajúceho daiquiri ...
14 minút čítania
Receptové tipy:
Vysmážané múčniky z odpaľovaného cesta, na ktoré len tak ľahko nezabudnete
Nevľúdne počasie za oknom a na tanieri teplé vysmážané sladké kúsky. To je predvíkendová idylka ako vyšitá!...
4 minúty čítania
Pre zdravý chrup:
7 potravín, ktorým sa vaše zuby poďakujú
Stav nášho chrupu a ďasien ovplyvňuje nielen ich dôkladná hygiena, ale aj strava, ktorú prijímame. Aké potraviny by v našom jedálničku nemali...
3 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 3/2024:
Najlepšie orechové koláče
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie orechové koláče vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 19. januára.
3 minúty čítania
K mäsu, fašírke či údenine:
10x sýty prívarok, super spôsob, ako zahnať hlad celej rodine
Hustý prívarok zo strukovín či zeleniny dobre zaplní žalúdok, a tak k nemu bude stačiť oveľa menší kúsok mäsa, sekanej či klobásky....
4 minúty čítania