Magazín

Varecha 19/2016: Chute Slovenska

Varecha 19/2016:
Chute Slovenska

Časopis Varecha v piatok 13. mája v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Bryndza v hlavnej úlohe: 10 trúfalých májových receptov

Bryndza v hlavnej úlohe:
10 trúfalých májových receptov

Na tieto odvážne bryndzové recepty si budete možno chvíľu zvykať, no ak ich raz uvaríte, istotne sa stanú pre vás tradičné. "Refrešnite"...
7 minút čítania

Najlepšie nápady mesiaca apríl 2016

Súťaž:
Najlepšie nápady mesiaca apríl 2016

Pozrite si rebríček nápadov mesiaca apríl 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady. Pravda. sk.
4 minúty čítania

FOTOSÚŤAŽ o najkrajšiu tortu

Súťaž:
FOTOSÚŤAŽ o najkrajšiu tortu

Máš vo svojom fotoarchíve fotky svojich tortových výtvorov? Neváhaj, pridaj ich na našu stránku Najkrajšie torty a hraj o vstupenky na celoslovenskú cukrársku výstavu...
6 minút čítania

Torta pre mamičku: 10 inšpirácií ku Dňu matiek

Torta pre mamičku:
10 inšpirácií ku Dňu matiek

Druhá májová nedeľa patrí k najmilším sviatkom v roku. Potešte aj vy svoju mamičku krásnou tortou. Určite si to zaslúži. Všetkým mamičkám želáme...
7 minút čítania

SÚŤAŽ: Aj tento mesiac varte s nami a vyhrajte poukaz do školy varenia v Poluse

SÚŤAŽ:
Aj tento mesiac varte s nami a vyhrajte poukaz do školy varenia v Poluse

Naša súťaž Varíme s Varechou o najobľúbenejšie recepty pokračuje aj v máji.
10 minút čítania

TOP 30 - Najlepšie recepty mesiaca apríl 2016

Súťaž:
TOP 30 - Najlepšie recepty mesiaca apríl 2016

Nie je to žiaden aprílový žart: najúspešnejší aprílový recept bol zverejnený v predvečer posledného dňa súťaže, a preda vyhral. Čítajte ďalej a dozviete...
11 minút čítania

VÝSLEDKY aprílového kola súťaže Varíme s Varechou

Súťaž:
VÝSLEDKY aprílového kola súťaže Varíme s Varechou

Kto pôjde s nami do školy varenia v bratislavskom Poluse? Rozhodli ste vy, naši užívatelia. Na desiatich z vás sa už teší lektorka...
12 minút čítania

Šalát či polievka. Pozrite sa, ako sa dá špargľa jednoducho použiť v každodennej kuchyni

Slaný Pondelok:
Šalát či polievka. Pozrite sa, ako sa dá špargľa jednoducho použiť v každodennej kuchyni

Špargľa ako zelenina či liečivá bylinka je známa od nepamäti. Biela špargľa vyrastá na poli pod fóliami, bez fólie - vystavená slnečným lúčom...
7 minút čítania

FOTOSÚŤAŽ: Balkón či terasa – pochváľ sa

FOTOSÚŤAŽ:
Balkón či terasa – pochváľ sa

Máš doma balkón alebo terasu, na ktorej si môžu ľudia nechať OČI vyOČIť? Pochváľ sa a zasúťaž si o pekné ceny na našej stránke...
8 minút čítania

Varecha 18/2016: Pečieme jarné koláčiky

Varecha 18/2016:
Pečieme jarné koláčiky

Časopis Varecha v piatok 6. mája v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Hrnčekové koláče: V jednoduchosti je krása (a chuť)

Hrnčekové koláče:
V jednoduchosti je krása (a chuť)

Dnes nevážime na gramy, ale meriame na hrnčeky. Vyberte si z 10 receptov na rýchle koláče pre začiatočníkov i pokročilých.
7 minút čítania

Varecha v akcii

Trendy:
Varecha v akcii

Vedia redaktorky variť? Upečú zdravý cheesecake? Zvládnu uvariť quinou tak, aby nebola horká? Čítajte ďalej a dozviete sa.
6 minút čítania

Krémová k meninám

Fedor Malík:
Krémová k meninám

Pätnásteho apríla o pol siedmej ráno mi zazvonil telefón. Zdvihol som ho a nevrlo poďakoval za blahoželanie k meninám.
2 minúty čítania

Radosť variť v Poluse s blogerkou Zuzanou Frešo – varte a vyhrajte!

Súťaž:
Radosť variť v Poluse s blogerkou Zuzanou Frešo – varte a vyhrajte!

Takáto súťaž tu ešte nebola! Od 13. apríla 2016 štartujeme na Varecha. sk novú pravidelnú súťaž Varíme s Varechou.
10 minút čítania

Pesto nemusí byť len bazalkové: Pripravte si 10 druhov zeleného pesta

Pesto nemusí byť len bazalkové:
Pripravte si 10 druhov zeleného pesta

Pesto pochádza z oblasti talianskeho Janova a v preklade znamená drviť, pretože jeho jemná chuť vzniká drvením ingrediencií v mažiari. Najčastejšie sa s...
7 minút čítania

Repkový olej vo vašej kuchyni

Repkový olej vo vašej kuchyni

Repkový olej patrí k rastlinným olejom s najširším využitím. Mnohí ho preto právom nazývajú aj zlatý olej. Hodí sa tak do šalátov ako aj...
3 minúty čítania

Zažite nezabudnuteľnú jar plnú vôní a chutí

Zažite nezabudnuteľnú jar plnú vôní a chutí

Predstavte si ideálny jarný deň. Zelené stromy, slnko, kvety, dobrá nálada. Ale k dokonalosti ešte niečo chýba. Čo také? No...
2 minúty čítania

Varecha 17/2016: Sviatočná hydina

Varecha 17/2016:
Sviatočná hydina

Časopis Varecha v piatok 29. apríla v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Francúzsky piatok: Un petit dessert à la française?

Francúzsky piatok:
Un petit dessert à la française?

Vedeli ste, ze francúzska gastronómia bola pridaná UNESCOM do zoznamov svetového nehmotného kultúrneho dedičstva? Pripravte si tento víkend niektorý z našich 10 sladkých dezertov...
7 minút čítania

Schwarzwaldský zubáč

Fedor Malík:
Schwarzwaldský zubáč

Do štyridsiateho piateho roku žila v Modre asi šestina Nemcov. Červená armáda sa v tom čase približovala pod Malé Karpaty a oni utekali.
2 minúty čítania

Francúzsky pondelok: Naučte sa s nami variť 10 typických francúzskych jedál

Francúzsky pondelok:
Naučte sa s nami variť 10 typických francúzskych jedál

Keď sa povie Beef Bourguignon, Quiche či Ratatouille, každému je jasné, že dnes bude reč o francúzskych receptoch. Jednoduché i komplikovanejšie,...
7 minút čítania

Baroza restaurant – nový raj pre milovníkov jedla v Petržalke

Trendy:
Baroza restaurant – nový raj pre milovníkov jedla v Petržalke

Ľudia žijúci v bratislavskej Petržalke vedia, aké krásne zákutia sa tu dajú nájsť. K jedným z nich prednedávnom pribudla i reštaurácia so zaujímavým názvom, Baroza restaurant...
7 minút čítania

Varecha 16/2016: Jarné polievky

Varecha 16/2016:
Jarné polievky

Časopis Varecha v piatok 22. apríla v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Hľadáte recept na jednoduchý, ale efektný dezert? Vyskúšajte tartaletky

Sladký Piatok:
Hľadáte recept na jednoduchý, ale efektný dezert? Vyskúšajte tartaletky

Tartaletky sú koláčiky z krehkého cesta plnené krémom, navrchu obvykle ozdobené ovocím. Tento dezert pochádza z Francúzska a na jeho pečenie sa používajú...
7 minút čítania