Magazín

Starý chlieb je poklad. Slovenskí pekári radia, pri akých receptoch ho využijete

Starý chlieb je poklad. Slovenskí pekári radia, pri akých receptoch ho využijete

Kým je chlieb a pečivo čerstvé a mäkké, je ho radosť jesť. Často sa však stane, že nespotrebujeme všetko, čo sme...
4 minúty čítania

Zatočte so zákuskami: Roládové inšpirácie

Zatočte so zákuskami:
Roládové inšpirácie

Chcete svojim hosťom ponúknuť efektný dezert? Tak upečte roládu. Chutí skvele a vyzerá efektne. Veď sa pozrite na tú krásu.
7 minút čítania

Toto sú základné pravidlá, ako spoznáte kvalitný chlieb

Toto sú základné pravidlá, ako spoznáte kvalitný chlieb

Cereálne pečivá, tmavé či biele chleby. Ktorý z nich si vybrať?
4 minúty čítania

Nadýchaný, slaný a slovenský. Pekári zabojujú o top tradičný pagáč

Nadýchaný, slaný a slovenský. Pekári zabojujú o top tradičný pagáč

Na veľtrhu Danubius Gastro 2017, ktorý už zajtra štartuje v bratislavskej Inchebe, budú Slováci súťažiť o to, kto upečie najchutnejší tradičný pagáč.
4 minúty čítania

Bratislavský rožok? Tradícia ožije na akcii Danubius Gastro (+recept)

Bratislavský rožok? Tradícia ožije na akcii Danubius Gastro (+recept)

Na veľtrhu Danubius Gastro 2017 si študenti stredných škôl, mladí pekári, zasúťažia o to, kto vyrobí najlepší Bratislavský rožok. Poďme si spolu...
4 minúty čítania

Bažant s mandľovou plnkou

Fedor Malík:
Bažant s mandľovou plnkou

Cez Modru tečú tri potoky. Pri každom z nich stálo v minulosti zopár mlynov a horární.
2 minúty čítania

Na Danubius Gastro vám pekári ukážu, prečo milujú pečenie

Na Danubius Gastro vám pekári ukážu, prečo milujú pečenie

Danubius Gastro je akási oslava všetkých slovenských pekárov aj cukrárov. Tu je môj príbeh, prečo som sa do pečenia zaľúbila ja. Snáď vás...
5 minút čítania

SÚŤAŽ + VÝHERCOVIA: Vyhrajte degustačné kupóny do najlepších reštaurácií na Slovensku

SÚŤAŽ + VÝHERCOVIA:
Vyhrajte degustačné kupóny do najlepších reštaurácií na Slovensku

Doprajte zážitok z exkluzivity sebe aj svojim blízkym vo forme pracovných obedov či kúzelných večerí!
7 minút čítania

Mäsový vývar = elixír pre zdravie

Slaný Pondelok:
Mäsový vývar = elixír pre zdravie

Liečili sa ním už naše mamy, staré i prastaré mamy. Mäsový vývar nielenže zahreje, ale je doslova elixírom pre pevné zdravie...
7 minút čítania

Varecha 4/2017: Poklady zo špajzy (4)

Varecha 4/2017:
Poklady zo špajzy (4)

Časopis Varecha v piatok 27. januára v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Roztopašné fašiangy: Pripravte si stôl plný farieb a skvelých chutí

Roztopašné fašiangy:
Pripravte si stôl plný farieb a skvelých chutí

Obdobie medzi zimou a jarou - od Troch kráľov až po Popolcovú stredu - sa v mnohých krajinách sveta oslavuje zábavami a karnevalmi. U...
5 minút čítania

Šéfkuchár Zoltán Baláž: Bez kreativity to nejde

Šéfkuchár Zoltán Baláž:
Bez kreativity to nejde

Jedlá od neho prinášajú nefalšovanú chuť jedla. Gastronómii sa pôvodne vôbec neplánoval venovať profesionálne, nakoniec ho zlákala svojou nekonečnou premenlivosťou. Šéfkuchár reštaurácie...
5 minút čítania

Babičkine buchty: 10 receptov voňajúcich domovom

Babičkine buchty:
10 receptov voňajúcich domovom

Kysnuté, parené i z kvásku. Buchty môžu byť všelijaké, ale vždy sú sladučké. Poďte si s nami pripraviť buchty podľa overených...
7 minút čítania

Katalánska kuchyňa: Keď sa večera začína v noci o desiatej

Katalánska kuchyňa:
Keď sa večera začína v noci o desiatej

Poďte s nami do slnečného Katalánska a vďaka našej Varecháčke Kucharke si prečítajte o tom, ako a kedy sa v tomto severovýchodnom cípe Španielska...
11 minút čítania

Katalánska kuchyňa: Všetko sa tu točí okolo jedla

Katalánska kuchyňa:
Všetko sa tu točí okolo jedla

V našom seriáli Svetové kuchyne tento krát zablúdime do severovýchodnej časti Španielska – do Katalánska. Nielen jeho hlavné mesto Barcelona, ale celé Katalánsko...
7 minút čítania

Svetová slovenská vodka vyzvala na súboj barmanskú elitu

Svetová slovenská vodka vyzvala na súboj barmanskú elitu

Už 26. 1. 2017 sa v bratislavskej Inchebe rozpúta medzinárodný súboj medzi najlepšími barmanmi Európy. Barmanskú elitu z Londýna, Prahy, Budapešti a...
2 minúty čítania

Cibuľkový tabbouleh

Fedor Malík:
Cibuľkový tabbouleh

Často sa vraciam spomienkami na Blízky východ...
2 minúty čítania

Slaninka to zachráni: 10 jedál, ktoré by bez nej boli o ničom

Slaninka to zachráni:
10 jedál, ktoré by bez nej boli o ničom

Aj chuťovo menej výrazným pokrmom dokážete pomôcť. Postačí kúsok chutnej slaniny a z inak nezáživného kúska mäsa či cestovín sa razom stane dobrota hodná...
7 minút čítania

Varecha 3/2017: Poklady zo špajzy (3)

Varecha 3/2017:
Poklady zo špajzy (3)

Časopis Varecha v piatok 20. januára v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Čo nesmie chýbať na fašiangovom stole? No predsa sladučké šišky alebo...

Sladký Piatok:
Čo nesmie chýbať na fašiangovom stole? No predsa sladučké šišky alebo...

Alebo pampúšiky, fánky, krapne, božie milosti... To všetko sú dobroty charakteristické pre toto obdobie roka plné zábavy. Tak si zamaškrťte,...
7 minút čítania

Súťaž na január o najlepší nápad, návod či fotopostup

Súťaž:
Súťaž na január o najlepší nápad, návod či fotopostup

Naša súťaž o zaujímavý nápad od exteriéru alebo interiéru pokračuje aj v novom roku. Podeľte sa s ostatnými fanúšikmi našej stránky Nápady. Pravda. sk...
8 minút čítania

Mrkvičkové rizoto

Fedor Malík:
Mrkvičkové rizoto

Keď moji vnuci koncom jesene vykopávali v našej záhrade mrkvu, súťažilo sa. Najväčšiu vykopal Max a najstrapatejšiu Hugo.
2 minúty čítania

Fašiangové zábavy sú tu, hodujte s nami!

Slaný Pondelok:
Fašiangové zábavy sú tu, hodujte s nami!

A sú tu fašiangy - čas zábav, plesov, karnevalov, zabíjačiek. Vystrojte si opulentnú fašiangovú hostinu a potešte vaše chuťové bunky týmito...
7 minút čítania

Varecha 2/2017: Poklady zo špajzy (2)

Varecha 2/2017:
Poklady zo špajzy (2)

Časopis Varecha v piatok 13. januára v denníku Pravda.
2 minúty čítania

Najlepšie nápady mesiaca december 2016

Súťaž:
Najlepšie nápady mesiaca december 2016

Vianočné sviatky sú za nami a práve oni hrali prvé husle aj v decembrových príspevkoch na Nápady. Pravda. sk. Pozrite sa s nami, ...
4 minúty čítania