Starý chlieb je poklad. Slovenskí pekári radia, pri akých receptoch ho využijete
Kým je chlieb a pečivo čerstvé a mäkké, je ho radosť jesť. Často sa však stane, že nespotrebujeme všetko, čo sme...
4 minúty čítania
Zatočte so zákuskami:
Roládové inšpirácie
Chcete svojim hosťom ponúknuť efektný dezert? Tak upečte roládu. Chutí skvele a vyzerá efektne. Veď sa pozrite na tú krásu.
7 minút čítania
Toto sú základné pravidlá, ako spoznáte kvalitný chlieb
Cereálne pečivá, tmavé či biele chleby. Ktorý z nich si vybrať?
4 minúty čítania
Nadýchaný, slaný a slovenský. Pekári zabojujú o top tradičný pagáč
Na veľtrhu Danubius Gastro 2017, ktorý už zajtra štartuje v bratislavskej Inchebe, budú Slováci súťažiť o to, kto upečie najchutnejší tradičný pagáč.
4 minúty čítania
Bratislavský rožok? Tradícia ožije na akcii Danubius Gastro (+recept)
Na veľtrhu Danubius Gastro 2017 si študenti stredných škôl, mladí pekári, zasúťažia o to, kto vyrobí najlepší Bratislavský rožok. Poďme si spolu...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Bažant s mandľovou plnkou
Cez Modru tečú tri potoky. Pri
každom z nich stálo v minulosti
zopár mlynov a horární.
2 minúty čítania
Na Danubius Gastro vám pekári ukážu, prečo milujú pečenie
Danubius Gastro je akási oslava všetkých slovenských pekárov aj cukrárov. Tu je môj príbeh, prečo som sa do pečenia zaľúbila ja. Snáď vás...
5 minút čítania
SÚŤAŽ + VÝHERCOVIA:
Vyhrajte degustačné kupóny do najlepších reštaurácií na Slovensku
Doprajte zážitok z exkluzivity sebe aj svojim blízkym vo forme pracovných obedov či kúzelných večerí!
7 minút čítania
Slaný Pondelok:
Mäsový vývar = elixír pre zdravie
Liečili sa ním už naše mamy, staré i prastaré mamy. Mäsový vývar nielenže zahreje, ale je doslova elixírom pre pevné zdravie...
7 minút čítania
Varecha 4/2017:
Poklady zo špajzy (4)
Časopis Varecha v piatok 27. januára v denníku Pravda.
2 minúty čítania
Roztopašné fašiangy:
Pripravte si stôl plný farieb a skvelých chutí
Obdobie medzi zimou a jarou - od Troch kráľov až po Popolcovú stredu - sa v mnohých krajinách sveta oslavuje zábavami a karnevalmi. U...
5 minút čítania
Šéfkuchár Zoltán Baláž:
Bez kreativity to nejde
Jedlá od neho prinášajú nefalšovanú chuť jedla. Gastronómii sa pôvodne vôbec neplánoval venovať profesionálne, nakoniec ho zlákala svojou nekonečnou premenlivosťou. Šéfkuchár reštaurácie...
5 minút čítania
Babičkine buchty:
10 receptov voňajúcich domovom
Kysnuté, parené i z kvásku. Buchty môžu byť všelijaké, ale vždy sú sladučké. Poďte si s nami pripraviť buchty podľa overených...
7 minút čítania
Katalánska kuchyňa:
Keď sa večera začína v noci o desiatej
Poďte s nami do slnečného Katalánska a vďaka našej Varecháčke Kucharke si prečítajte o tom, ako a kedy sa v tomto severovýchodnom cípe Španielska...
11 minút čítania
Katalánska kuchyňa:
Všetko sa tu točí okolo jedla
V našom seriáli Svetové kuchyne tento krát zablúdime do severovýchodnej časti Španielska – do Katalánska. Nielen jeho hlavné mesto Barcelona, ale celé Katalánsko...
7 minút čítania
Svetová slovenská vodka vyzvala na súboj barmanskú elitu
Už 26. 1. 2017 sa v bratislavskej Inchebe rozpúta medzinárodný súboj medzi najlepšími barmanmi Európy. Barmanskú elitu z Londýna, Prahy, Budapešti a...
2 minúty čítania
Slaninka to zachráni:
10 jedál, ktoré by bez nej boli o ničom
Aj chuťovo menej výrazným pokrmom dokážete pomôcť. Postačí kúsok chutnej slaniny a z inak nezáživného kúska mäsa či cestovín sa razom stane dobrota hodná...
7 minút čítania
Varecha 3/2017:
Poklady zo špajzy (3)
Časopis Varecha v piatok 20. januára v denníku Pravda.
2 minúty čítania
Sladký Piatok:
Čo nesmie chýbať na fašiangovom stole? No predsa sladučké šišky alebo...
Alebo pampúšiky, fánky, krapne, božie milosti... To všetko sú dobroty charakteristické pre toto obdobie roka plné zábavy. Tak si zamaškrťte,...
7 minút čítania
Súťaž:
Súťaž na január o najlepší nápad, návod či fotopostup
Naša súťaž o zaujímavý nápad od exteriéru alebo interiéru pokračuje aj v novom roku. Podeľte sa s ostatnými fanúšikmi našej stránky Nápady. Pravda. sk...
8 minút čítania
Fedor Malík:
Mrkvičkové rizoto
Keď moji vnuci koncom jesene vykopávali
v našej záhrade mrkvu,
súťažilo sa. Najväčšiu vykopal
Max a najstrapatejšiu Hugo.
2 minúty čítania
Slaný Pondelok:
Fašiangové zábavy sú tu, hodujte s nami!
A sú tu fašiangy - čas zábav, plesov, karnevalov, zabíjačiek. Vystrojte si opulentnú fašiangovú hostinu a potešte vaše chuťové bunky týmito...
7 minút čítania
Varecha 2/2017:
Poklady zo špajzy (2)
Časopis Varecha v piatok 13. januára v denníku Pravda.
2 minúty čítania
Súťaž:
Najlepšie nápady mesiaca december 2016
Vianočné sviatky sú za nami a práve oni hrali prvé husle aj v decembrových príspevkoch na Nápady. Pravda. sk. Pozrite sa s nami, ...
4 minúty čítania