
Kuracie v paradajkovo-bazalkovej omáčke
Hydinové mäso je vo väčšine prípadov rýchlo hotové a nezaberie veľa času na prípravu, najmä ak...

Mandľovo-lieskovcové makrónky s levanduľovou ganache a bazovým želé
Nie celkom typická príchuť, ale chcela som ju vyskúšať už dlhšie. Čakala som pokiaľ rozkvitne moja levanduľa v záhrade a pustila som sa do toho....

Marmeláda z bazových kvetov
Jemná, voňavá marmeláda.

Pečené šťavnaté prsia z morky s krutónovou prílohou
Tak toto je rada, ako spríjemniť v detstve zásadne odmietanú konzumáciu „suchého” mäsa z kuracích či morčacích pŕs....

Chlebové placky s bazalkovo-cesnakovým maslom
Fantasticky chutné placky, ktoré sa hodia k polievkam, Tave, ku kebabu, grilovačke alebo len...

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

Cestovinový teplý šalát s bazalkovým pestom
Vo väčšine mojich receptgov a nie je tomu inak ani v tomto, Vám predstavujem chute...

Mušle s chilli džemom a bazalkou
Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food...

Paradajková polievka s bazalkou a mascarpone
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobné kocky a opražíme na oleji.

Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského