Varecha.sk a TV Varecha sú internetové stránky plné receptov vydavateľstva OUR MEDIA SR a.s. © 2009 - 2023.
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami. Viac info.
Varecha využíva súbory cookies, všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe - Yegon.
Made in Slovakia Vyrobené na Slovensku
...dobre pripravená kuracia pečeň poteší v lete i v zime!!
A k tomu som podávala obalený a opečený baklažán, posypaný syrom. Recept je podľa Jamieho, bola to dobrota, všetkým chutilo.
Veru,aj mne chýba .
Súhlasím. @haji dodávala Vareche a komentárom “ľudskú dušu” :-))
Viacerí sme navrhovali, aby jej Varecha prispela na nový tablet … 🤩 …. Zaslúžila by si to.
Šéfovia Varechy, čo vy nato? 😎
Súhlasím ..reklám tu má varecha dosť takže si myslím že 500euro či kolko stojí tablet by mohli pustiť keď im to tu haji tak rozbehla..ináč by to tu bolo mŕtve ...
Tu je …
fb.watch/j0nmXuasGo/...
Geniálny recept🤗veľmi pekne ďakujem
@Haji ti dakuje a vsetkych pozdravuje. Technicke problemy pretrvavaju, ale pracuje sa na rieseni. Urcite sama potom vysvetli podrobnosti.
Ďakujem za pozdrav a tiež @Haji úprimne pozdravujeme. Niežeby som ju chcela suplovať, iba som PN a všimla som si, že chýba nový diel. Snáď sa čoskoro ukáže :)
... a s akým pekným výsledkom!
Tie boli k hustej fazuľovej polievke.
Cestoviny a mäsové guľky ..chutí to výborné :))
Síce som to varila a piekla večer, no dnes na obed😄fazuľkova omáčka a k nej pide. Veľmi to pasuje.
cesto je úplne vynikajúce, a plnku som dala morčacie stehná mleté, trocha viac ochutené tým pádom. To cesto je fakt pecka. To aby som mala s čím porovnávať.
Vyzerá to skvele! Tuším aj ja skúsim. Už som si recept nalistovala a uložila.
Dobrý večer, tento recept si jeho autor/autorka vypol (schoval), preto sa k nemu nedá pridať komentár.
Mala som také tušenie, lebo ho nemá ani v zozname svojich receptov. Škoda. Ďakujem za oznam.
...ale ja som už v duchu mal všetko premyslené a časovo rozbehnuté, tak som sa rozhodol neustupiť a po krátkom "rokovaní" som pristúpil na kompromis a v "časovom rozpise" som našiel voľné okno, keď sa moje široké rezance a drobné zemiaky varili a urobil som jej na želanie...zeleninu na pare s pečenú cviklu 🙂
...no a ja som si vychutnal svoj granadír
...aj s pohárom piva!... dobré bolo 😋😋
...je mi ľúto...zeleninka už není a granadír nedám!!!😀
To je tá čo tu máš na ňu aj recept, že? Veľmi dobrá polievka už som ju robil viac krát.
...aj u nás klasika..."čevabčiči"😋
Len prečo sa to tak volá netuším 🙂
Aj tie máme radi. Tiež len googlim, ak neviem, hádam sa tá informácia hádam blíži k pravde . cs.m.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cevab%C4%8Di%C4%8Di...
skús nakrájať cibuľu na jemnejšie a zmiešať s horčicou ako na dresing , pasuje to super k čevabčiči 😉
Na trhu už je to všetko plné ovocia a zeleniny, stoly sa prehýbajú …
Jarný šalát preto, aj keď teoreticky jar ešte nieje, ale je u nás tento týždeň teplo, cez deň sa teploty vyšplhajú okolo 20st. V noci boli 4st. Des a hrúza :-)
Vraj boli výborné … 🤩
Zajimava kombinace koření. Nejak se s tim nedokazu popasovat a k tomu mrkev? :-)
Toho bych se užrala! :-)
To neumim, ani jsem nikdy nejedla :-) U vas je podavaji i v rest nebo jen domaci produkce?
LIlek obaleny v cem? To se mi libi, to chci, to udelam! :-)
Kúsok pod komentármi je link na recept na baklažán, čo som pridala pre @kukulienka71 , aj jej sa recept pozdával. Tak si to pozri, je to dobrota.
Pečené artičoky sú tu bežné, aj v reštike, na rôzne spôsoby. Aj v domácnostiach sú veľmi obľúbené a často používané . Pečené, varené, do omelety … je veľa super receptov.
S čím sa nedokážeš popasovať, s byriani alebo s tým mrkvovým šalátom?
Ja mám veľmi rada oboje, niekedy skús, uvidíš a hádam ti to zachutí :-)
Diky, perfektni!
Švestkové gombolce je jedno z mala sladkych jidel, kde mam ráda mák! Dokonce tuhle variantu doslova miluju! :-)
Jednoduché pečené kura na cesnaku a vine a k tomu Jazmínová ryža..chutilo výborné 😁
Je to rýchlovka a z jedného hrnca.
varecha.pravda.sk/recepty/vyborne-rezy-so-slahackou/45091...
Vydarili sa
Ja som mal v piatok niečo podobné, ale naopak. Panenka pečená v klobásovej zmesi. To som nerobil len kus dostal. Jedol som len tak na studeno a bez ničoho 😂 bolo to výborné.
To vyzerá veľmi dobre… sú to zemiakové krokety?
Muž je vegetarián alebo mu tam vadila tá zelenina? 😂
Fašírky
zelenina nie, lebo je väčšinou bielkoviny a zeleninu...vadila mu citrónová kôra a kapary
praobyčajné fašírky :-)
...ja ochkam nad výrazom "zadný"!!! kurací behak 🙂
Predný vyletel z pekáča 😀
Pridala bych smetanu :-)
Vegan nejsem, ale zasadne pouzivam smetanu sojovou. Neni tucna, je kremova a lahodna. Gran Cucina nebo Halali viz Google :)
...to ja mám najradšej kyslú smotanu...aj dnes som dal do Seged a pochutili sme si 😋
poznám ale ak je sojová ako píšeš je to rastlina , takže to vyjde na rovnako, z kyslej sa dá urobiť pekný cesnakový dresing napríklad , ten kukuričný škrob je lepší ako zemiakový podľa mňa :-)
Skrob krome cinskych jidel nikde nepouzivam. S perkeltom nepletu, jen by se mi do toho smetana libila, chutnala :-)
Podla mna smotana ide do paprikasu, nie do perkeltu.
Asi áno, Preto som písal že robím "Ala držky na paprieke" Nie paprikáš a tam smotana aspoň čo som poznal recepty nepatrí. Krémovú štruktúru (napísal som smotanovú) mne osobne najviac ide práve z kukuričného škrobu.
varecha.pravda.sk/diskusie/perkelt-alebo-paprikas-/8661-f...
na Profikuchár :-)
podobá sa na minestrone len tá slovenská ryža trochu ma mýli 😉
Uhádnem autora @cesminaz
Práve som dočítal.... A áno je veľmi smutné keď profikuchár ma k tomu takýto prístup. Preto je úroveň v našich reštauráciach jedna z najhorších aké som videl (nehovorím, že v každej). Objednáš si paprikáš a dostaneš perkelt....? nevadí, hlavne, že chutí. Doma s rodinou je to tak v pohode, v reštaurácii od profikuchara je to akurát na hanbu. A za seba len doplním, že paprikáš som nikdy so zemiakmi nevidel, nejedol a ani by som nechcel. 😂😂 K paprikašu niečo iné ako halušky, alebo kolienka je hriech 😂 ale koľko ľudí toľko chutí. Určite nikomu nezazlievam ak mu chutia k paprikašu zemiaky, teoreticky by som si vedel predstaviť zemiakovu kašu (k omáčkam ju mám rád). Ale plávať zemiaky v paprikáši som veru nevidel nikdy a nikde.
Vyzerá to výborne. Neviem ako pripravuješ takéto jedlá, takže len podľa tvojej foto jedna rada. Keďže foto môže klamať, ak tak postupuješ, moja rada je zbytočná. Prvé si nakrájaj mäso a nalož ho aspoň na pol hodinku do marinády zo sezamového oleja a kukuričného škrobu (samozrejme sú aj iné možnosti). Ide hlavne o ten škrob, urobí na mäse takú "glazuru" a mäso je potom oveľa šťavnatejšie. Ak pripravuješ na nejakej panvici bez antiadhezneho povrchu tak treba viac oleja, škrob veľmi lepí.
A @kimlo tvoja rascová vyzerá parádne.
Presne si trafil, takto sme postupovali resp. podobne. Mäso bolo naložené cca 3 hod v páce a skrobe, potom už narýchlo bum pac orestované samozrejme všetko zvlast rezance nakoniec. Píšem to z hlavy lebo to robil manžel vo woku hádam na 3x 😋 mäsko fakt šťavnaté zelenina chrumkavá Ďakujem za rady učíme sa stále. Inak neskutočné, koľko sa toho dá zjesť 😄
...ja som urobil "veľkej" tiež kuracie stehienko...ale so šampiňónmi, to ma veľmi rada 🙂😋
Chrenová polievka je niečo ako riedka chrenová omáčka? A ryža na spôdob krupota je zrejme rizito, v tvojom prípade zeleninové.😊
...spôsob...rizoto...
Nerobím to na spôsob omáčky ale do vývaru zo zeleniny v ktorom je mrkva na kolieska urobím zátrepok z mandľového mlieka a strúhaného chrenu ten vmiešam do vývaru a nechám prejsť varom preto tá farba. Samozrejme nesmie chýbať soľ a korenie ale tak aby bolo cítiť že polievka má chuť chrenu.
U rizota preto som nepísal rizoto lebo by to kritizovali že rizoto má byť krémové a vláčne. Podobné som jedol pod názvom krupoto miesto ryže použili krúpy a zeleninu , ja som dal mexickú , všetko sa to robí na panvici a tak ryža dostane chuť zeleniny podobne ako u Paelly. Dá sa ochutiť na veľa spôsobov. Často to mením keďže som vegán. Dnes bola chuť gyrosu.
Hovädzie fašírky so syrom emental ..vyskúšal som do nich pridať smotanu kyslú 30% miesto vajca ..sú parádne
Take redis brynzu nebo se jen rozpustila?
V mise bol tuk z vytopenej slaniny, priamo naň sitkom vyberám uvarené halušky cedidlom, nepremývam, nenechám odkvapkať a vmiešam bryndzu. Neriedim ničím iným.
Dekujuuu! :-) Redeni bryndzy je mne totiz naprosto nepochopitelne. Takova delikatesa! Jen 1x jsem se v rest na Slov setkala s neredenou! Vzdycky se napred zeptam, nez si halusky objednam.
...ja teda premývam...a furt mi aspoň jedna haluška ostane prilepená na dne hrnca kde sa varili...ale ju tam nenechám, vynadam jej, mrche ( občas použijem aj už zľudovely výrok bývalého Českého prezidenta "kun*a jedna!🙂), a zhrabnem ju s varechou ku ostatným!!!
... premývane, nepremývane, hlavne, že chutia, no nie??
Z tej vody ked som bol malý mama nám robila polievku pridaním sladkého mlieka a ešte to niečím ochutila, pamätám si to lebo nám hovorila aby sme jedli že si v tom halušky umývali ritky :-)
Ja se to docetla v mnoha rc i tady na Varese! A take jsem se o haluskach bavila s lidmi na Slovensku. Ano, je to redena bryndza zakysanou smetanou! Ochutnala v rest v Rajecke doline i v kolibe na Spiši. Opravdu nestesti! Ale pokud to nekomu chutna.....
Vydrz do rana, pridam ti novou :):):)
Ako dezert pripravujem pomarančovú pannacottu s mascarpone.
Ó, dezert vyzerá náramne dobre!
Poznámka:... toto jedlo vzniklo pri telesnej teplote skoro 38°C, sopľom v nose, neprestavajucom kašľi a bolesťou každého kĺbu v tele...ale jesť sa musí, nie?...tak si ležím s dávkou Paralenu, šálkou lipoveho čaju a potim sa...a varím si "tekutý penicilín" (čítaj "silný hovädzí vývar") ktorý si dáme pred spaním s manželkou, lebo aj ona je v rovnakom stave ako ja (čitajte potichu, prosím, lebo spí 🙂)
...
Prajem skoré uzdravenie obom!!
... pekná práca...tie knedličky z Číny nepoznám, ale vyzerajú lákavo
...mne sa páči aj jedlo pred tvojím od @kukulienka71 len sa jej to bojím napísať tak jej to nevyzraď...jej "fúzia" Talianskych cestovín, kapusty z Čínskej metropoly a "domáceho" vajca, ktorá vytvára Vietnamské!! jedlo je neskutočná 🙂
...tak my sme mali hovädzí vývar ešte od minula, keď som sa s ním liečil...
...a urobil som bravčové "kotlety" (vysoké karé s kosťou) lebo manželka rada okusuje kostičky...a k tomu jarná kapusta na karameli a zemiaky
...tak nejako🙂😋