Foto: vavan
turecký plnený chlieb
porcií
Suroviny
3 šálky 250ml |
|
1 1/2 lyžičky |
|
2 PL |
|
300 ml, vlažná |
|
Kvások: | |
30 g |
|
1 lyžička |
|
1/2 dcl, vlažné |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
1/2 kg mleté |
|
1 ks, pásiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti, malý |
|
|
|
strúhaný |
|
na potretie cesta |
|
Postup
-
1
Z droždia cukru a mlieka si pripravíme kvások necháme nakysnúť.Do misy si dáme,múku,soľ,vlažnú vodu,olej kvásoka mixerom zo špirálovitými metličkami vypracujeme hladké cesto.Cesto povrchu naolejujeme.Necháme na teplom mieste vykysnúť.Medzitým si pripravíme plnku: Na oleji usmažíme cibuľu pridáme papriku,mleté mäso,soľ,korenie,pretlak.Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí vyvaľkáme na oválky,stáčame najprv z jednej potom z druhej strany ako roládu a protiľahlé strany spojíme do lodičky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie,na plechu ich ešte upravíme aby sme mali v strede dosť veľkú medzeru na plnku.
-
2
Kraje lodičky potrieme vajcom,vložíme plnku na vrch dáme nastrúhany syr a dáme piecť. Pečieme pri 200°C dozlatista.
-
3
Dobrú chuť.
že Vám chutili.