Krémová tekvicová polievka
Krémová tekvicová polievka

Tekvicová polievka podľa Petra Vargu videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 1. februára 2020

Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná. Zobraziť celý popisNemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná. Skúste tento skvelý a jednoduchý recept, ktorý nám prezradil.

Suroviny

600 g
1 PL
4 PL
3 dl
1 ks
1 l
5 g
3 g
3 g (čerstvé)
 štipka (strúhaný)
2 PL
5 g




Postup

  1. 1

    Z tekvice odstránime vnútro so semienkami a nakrájame na mesiačiky, ktoré dáme do pekáča, na vrch položíme niekoľko vetvičiek čerstvého tymianu alebo posypeme sušeným. Pridáme maslo, posypeme cukrom, pokvapkáme medom a olivovým olejom, okoreníme a pečieme do mäkka v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35-40 minút.

  2. 2

    Z upečenej tekvice odstránime šupku a dužinu pokrájame na kocky. V hrnci na troške rozpusteného masla orestujeme najemno pokrájanú šalotku, okoreníme. Pridáme tekvicu, zalejeme zeleninovým vývarom a povaríme asi 15 minút.

  3. 3

    Prilejeme trošku sladkej smotany na zjemnenie, lyžičku masla a rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok.

  4. 4

    Polievku pred podávaním pokvapkáme tekvicovým olejom a smotanou. Na záver pridáme nasucho upražené tekvicové semienka.

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pridáme trošku sladkej smotany na zjemnenie, ale v rozpise je tej smotany 3 dl. Tak ako ? Koľko tej smotany ide do tej polievky ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia