Kokosová polievka
Kokosová polievka

Krémová kokosová polievka šmahnutá smerom do Thajska videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 10. marca 2023

Komlexné vrstvy chutí a pritom úplne jednoduchý postup, všetko postavené na základoch z mrkvy a voňavých aromatík.

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1 ks
6 ks
1/4 ks
2 strúčiky
1 ks
1 hrsť (čerstvá)
4 ks
1 liter
1 hrsť (mladé)
400 ml
1 PL
1/2 ks
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    V hrnci si rozohrej na strednom plameni olej a za stáleho miešania v ňom opraž nakrájanú cibuľu a ošúpanú mrkvu, rovnako nejak nahrubo nasekanú. Dochuť soľou.

  2. 2

    V ďalšej fáze pridaj aromatiká - čiže nakrájaný a ošúpaný zázvor, cesnak a citrónovú trávu, stonky z koriandru (lístky si odlož bokom na dozdobenie), limetkové listy, následne ich párkrát na tom oleji premiešaj, nech sa uvoľnia vône a zalej vodou. Prikry, priveď do varu, stíš teplotu a na miernom výkone var 20 minút.

  3. 3

    Vo vedľajšej rozpálenej panvici, ktorá bude imitovať wok, si sprudka a za stáleho miešania opraž hrášky. Ja ich rád prekrojím napoly, aby sa to jednoduchšie jedlo lyžicou. Dôležité je, aby panvica bola horúca, hrášky budú potom také zadymené a stále chrumkavé, nie mäkké a rozvarené.

  4. 4

    Polievku po 20 minútach premixuj tyčovým mixérom dohladka, úplne slobodne so všetkým, čo v nej pláva. Primiešaj tam kokosové mlieko, slanosť reguluj pomocou rybacej omáčky. Na kyslastý profil dobre poslúži limetka a sladkosť tam už je vďaka mrkve.

  5. 5

    Podávaj dozdobené čerstvým koriandrom, s čili a ako proteín navrhujem krevety, ktoré len rýchlo predvaríš na 30 sekúnd v osolenej vriacej vode.

  6. 6

    Budem rád, ak mi dáš follow na Instagrame @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia