Výborná Pavlovovej torta

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 11. novembra 2022     Dĺžka videa: 4 minúty 47 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Dnes sa s vami podelíme o nádhernú Pavlovovej tortu. Pripraviť ju je tak trochu veda, ale keď budete postupovať presne podľa nášho videoreceptu týždňa, zvládnete ju ako profesionálni cukrári.

Suroviny

6 ks
330 g
1 PL
1,5 ČL
štipka
Navrch:
400 ml (40 %)
 (na posypanie)

Postup

  1. 1

    Práškový cukor dôkladne preosejeme cez jemné sitko. Bielky so štipkou soli šľaháme asi tri minúty do polotuhej peny. Na vyšších otáčkach postupne pridávame po lyžiciach cukor, každú zapracúvame asi 30 sekúnd. Potom zotrieme stierkou cukor z krajov aj zospodu misky.

  2. 2

    Prisypeme kukuričný škrob a šľaháme ešte 5 minút. Bielková pena má byť hladká, pevná, lesklá a má krásne držať špičku. Nakoniec pridáme vínny ocot a šľaháme ešte pol minúty.

  3. 3

    Papier na pečenie prilepíme na plech tak, že na rohy nanesieme trochu snehového cesta. Doprostred plechu pomocou dvoch lyžíc vytvoríme z bielkovej peny kruh. Potom naň naukladáme aj zvyšnú bielkovú hmotu a špachtľou zarovnáme.

  4. 4

    Tortu vložíme do rúry vyhriatej na 150 ºC. Teplotu v rúre znížime na 120 ºC a pečieme približne 90 minút. Upečený snehový korpus necháme vo vypnutej rúre vychladnúť.

  5. 5

    Torta po vychladnutí preložíme na podnos, na ktorom ju budeme podávať. Studenú smotanu vyšľaháme do tuha a nanesieme doprostred torty.

  6. 6

    Na vrch poukladáme bobuľové ovocie. Nakoniec tortu posypeme práškovým cukrom. Netrápte sa, ak torta na povrchu popraská. Pod jemnou škrupinkou sa ukrýva lahodná pena, ktorú ocenia všetci milovníci sladkostí.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Krásna torta ❤
Môžem vás poprosiť o upresnenie, na akej funkcii mám mať nastavenú rúru? Tiež som ju piekla s dcérou cez víkend, nastavila som funkciu teplovzduch. Zo spodu bola veľmi mäkká, možno to bolo iným postupom, teplotou a časmi pečenia, robili sme podľa iného receptu a v staršej rúre. Ale naozaj by som chcela vedieť presne, či je lepšie nastaviť teplovzduch plus ohrev zhora a zdola alebo len klasický ohrev zhora a zdola alebo len teplovzduch. Ďakujem pekne ☺️
Vymazať
@violeta (11.11.2022 10:52)

Dobrý deň, pri pečení Pavlovovej torty odporúčame klasický ohrev zhora a zdola, ktorý zabezpečí stabilnú teplotu, pri ktorej sa korpus najlepšie vysuší. Ideálne je, keď pečieme večer a tortu necháme aj po vypnutí rúry postupne chladnúť v zavretej rúre.
Vymazať
@redakcia (11.11.2022 14:33)

Ďakujem za rýchlu odpoveď 😊
Nabudúce vyskúšam podľa vášho receptu. My sme piekli dva pláty naraz, na teplovzduchu, kratšie a pri nižšej teplote.
Ďakujem za recept, aj rady. Dúfam, že sa mi nabudúce podarí lepšie, aj vďaka vám. Pozdravujem ❤
Vymazať
Pekná, dobre vyzerá tá torta, a konečne správne - Pavlovovej a nie Pavlova, ako sa väčšinou chybne píše.
Vymazať
Vděčná dobrota, rada v komente k pečení je bezva, díky za sdílení!