Srbský paprikáš

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 7. mája 2019     Dĺžka videa: 6 minút 1 sekunda.

Foto a video: TV Varecha

Speváčka Gitana pripraví srbský paprikáš s domácimi cestovinami

Postup

  1. 1

    Paradajky a papriku pokrájame, cibuľu nasekáme na drobno, Kuracie stehná trochu narežeme do hĺbky, aby sa rýchlejšie uvarili.

  2. 2

    Na panvici s olejom orestujeme cibuľu, pridáme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán. Opečené mäso vyberieme a na panvicu s cibuľou nasypeme mletú červenú papriku, krátko opražíme. Pridáme roztlačený cesnak a paradajky. Orestujeme a zmes ochutíme soľou a vegetou.

  3. 3

    Do panvice vrátime kuracie mäso a dusíme. Netreba pridávať vodu, stačí šťava z paradajok. Na záver, keď sú už stehná takmer hotové, pridáme nakrájanú papriku. Paprika sa dáva ako posledná, aby sa nevarila veľmi dlho a zostala krásne chrumkavá.

  4. 4

    Kým sa mäso varí, pripravíme domáce cestoviny. Do múky pridáme dve vajíčka, osolíme a vymiešame cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2 mm. Cesto preložíme na tretiny a na doske nakrájame na širšie rezance. Rezance vkladáme do vriacej osolenej vody. Varíme 3-4 minúty. Uvarené rezance scedíme.

  5. 5

    Srbský paprikáš podávame s uvarenými cestovinami a môžeme dozdobiť kopčekom kyslej smotany.




Diskusia k videoreceptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Mne sa to celkom páči....podobne, aj keď nie úplne tak, robím aj ja, len nedávam toľko paradajok a papriky, tú krájam na menšie pásiky a dávam ju hneď aj s paradajkami....a tie rezance sa mi tiež páčili, domáce....šikovná kuchárka.
Vymazať
Robím podobne, paradajky vopred, lebo potrebujú dlhšiu dobu na ich rozvarenie ako paprika. Vynikajúce jedlo.
Vymazať
No, hádam za pol hodiny, ale aj viac, sa mi aj tá paprika uvarí....ale nechápem, paradajkysa dlhšie rozvárajú, nie je to jedno?