Pošírované vajce
Pošírované alebo aj takzvané stratené vajce, je skvelé na raňajky na chlebík či pečivo, ale...
Zemiakové lokše
Perfektná príloha k pečenej kačke alebo husi, výborná na plnenie restovanou pečeňou, ale aj na sladko s makom či lekvárom....
Restovaná chrumkavá cibuľka
Je stvorená na posypanie šalátov, polievok, do burgerov aj k pečenému či dusenému mäsu...
Dusená hlávková kapusta k pečenému mäsku a knedliam
Jednoduchá chutná príloha, bez ktorej si nevieme predstaviť pečené mäso a knedle. Našu obľúbenú dusenú...
Rýchle placky k polievke
Naše rýchle placky nachystáte raz dva a perfektne sa budú hodiť k polievkam od výmyslu sveta, ...
Rýchly domáci kečup
V sezóne čerstvých paradajok je ideálne využiť ich naplno. Aj na tento náš rýchly domáci kečup,...
Jednoduché domáce lečo
V sezóne paprík a paradajok si určite nenechajte ujsť šťavnaté lahodné lečo. Chutí výborne samotné, ...
Tvarohové knedličky so strúhankou
Práve teraz je ten najlepší čas na vychutnávanie sladkých obedov u mamky či babičky a preto pre...
Paradajková omáčka na cestoviny
V lete sú paradajkové jedlá veľmi obľúbené a v omáčke na cestoviny skvelo vynikne ich chuť....
Rýchly a jednoduchý marhuľový džem
Keď sa zima opýta, čo sme robili v lete, tak sa jednoznačne budeme mať čím...
Tzatziki - uhorkový šalát s jogurtom
Výborný šalát, ktorý je ideálny počas celého leta. Tzatziki využijete na každej grilovačke či opekačke...
Domáca zeleninová pasta
Namiesto klasickej bujónovej kocky alebo rôznych práškových ochucovadiel môžeme mať doma v chladničke výbornú zeleninovú zmes, ktorou sa dajú dochutiť polievky a omáčky....
Jemný cícerový hummus
Vynikajúci krémový dip z cícera je skvelou lahôdkou ku všetkým druhom chlebových placiek, alebo aj ako...
Domáce bylinkové maslo
Lahodné domáce bylinkové maslo sa fantasticky hodí na hrianku, pečivo, grilované mäsko, zeleninu aj na pečené či varené zemiaky....
Čerstvé bazalkové pesto
Voňavé bazalkové lístky sú ideálne na prípravu domáceho pesta na cestoviny....
Šalátový dresing vinaigrette
Jemný kyslastý dresing úžasne pozdvihne chuť každého zeleninového šalátu. Ak ste ho doteraz nerobievali, tak...
Výborná domáca mliečna ryža
Pochúťka od mamky či babičky, spomienka na detstvo... Pripraviť si fajnovú sladkú mliečnu ryžu bude...
Rýchla holandská omáčka
Tradičná holandská omáčka sa musí šľahať nad parou a treba sa jej naozaj venovať, aby sa...
Ako uvariť bielu a zelenú špargľu
Stonky bielej či zelenej špargle sú veľmi chutné aj zdravé. Je dobré variť ich v správne...
Jemné zemiakové knedle
Vynikajúca a pritom celkom jednoduchá príloha k pečenému mäsku, prívarkom alebo omáčkam.
Lahodná vanilková omáčka
Pre maškrtníkov, ktorí obľubujú lievance, vafle či dukátové buchtičky, je táto omáčka nenahraditeľná...
Talianske krémové rizoto
Je krémové a veľmi lahodné aj vďaka špeciálnemu druhu ryže, ktorá má veľa škrobu....
Domáce cesto na cestoviny
Či už rezance do polievky, široké rezance či fliačky – na domáce cestoviny nedáme dopustiť...
Výborné pečeňové knedličky do polievky
Skvelý tip na úžasnú závarku do polievky. Pečeňové knedličky sú ako stvorené do nedeľného vývaru.
Domáca kysnutá knedľa
K lahodnej omáčke a dusenému, či pečenému mäsku sa nám hodí najviac knedľa. A samozrejme,...
Základné cesto na palacinky
Pripraviť cesto na palacinky nie je nič zložité. Dôležitý je správny pomer surovín, aby sa...
Základná bešamelová omáčka
Naučte sa s nami pripraviť základnú bešamelovú omáčku, ktorú využijete do množstva skvelých receptov....