Recepty, kde je múka hladká na zátrepku
Apolenkin cesnekáč so slaninkou
Moja maminka Apolenka zo
Slávnického Podhoria nám vždy urobí
radosť so svojim "cesnekáčom"...
Rožky ako z pekárne
Pripravíme kvások:
V miske zmiešame vlažnú vodu (180 ml), mlieko (120 ml), sušené droždie (7 g)...
Bravčové rezne s plesňovým syrom, luxusná chrumkavá klasika
Neuveriteľne šťavnaté, vo vnútri ukrývajú krémový roztekajúci sa syr a zvonku majú dokonalý chrumkavý obal....
Dvojfarebné pudingové keksíky
Skvelé suroviny ako sú BB puding a Zlatý klas sa výborne hodia nielen na prípravu pudingu a...
Palacinky s miešanými vajíčkami a fazuľou
Palacinka naslano naplnená miešanými vajíčkami je výborná. Baklažány do tejto náplne prinášajú intenzívnu chuť a fazuľa...
Jablkový mrežovník s chrumkavým maslovým cestom
Tradičný jablkový koláč na plech s maslovým cestom a voňavou šťavnatou jablkovou plnkou, doplnený chrumkavou mriežkou....
Makrela v šalviovej omáčke
Ryby sú nenahraditeľné a nevyrovná sa im žiadne iné mäso....
Pudingový koláč s perníkovou posýpkou, sladká vôňa domova v každom kúsku
Tento koláč spája to najlepšie z klasických domácich receptov....
Vianočné pečivo - podkovičky
Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Ja miesim v robote na dvojku rýchlosť.
Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku
Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm....
Mäsové mešce
Tento recept mi prišiel pred rokmi zaujímavý tým, že je to "niečo iné"....
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník
Ak milujete slané chrumkanie, toto jednoduché syrové drobné pečivo si vás získa po prvom súste....
Slivkový koláč s mrveničkou
Tento koláč je klasika, ktorá nesklame. Nie je to žiadna „rýchlovka“, ale po upečení...
Plnené pečené zemiaky s bryndzovou omáčkou a bôčikom
Sýte, tradičné jedlo, ktoré zasýti.
Perník s jahodovou polevou
Rúru rozohrejeme na 180 ºC a hlbší plech (25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie.
Čokoládové cupcakes
Kávu zalejeme horúcou vodou a necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme s trstinovým cukrom a soľou do...
Škoricovo-orechové slimáčiky s jahodovým prekvapením
Tieto slimáčiky sú mäkké, voňavé a chutné. Hodí sa ich pripraviť cez víkend, keď...
Tradičný francúzsky jablkový koláč
Výborný koláč jemnej maslovej chuti
plný šťavnatých jabĺk.
Orechovo-čokoládový pletenec
Cesto: Vo veľkej mise zmiešame múky, soľ a cukor. Pridáme maslo izbovej teploty, droždie,...
Šúľance s mletým mäsom a ružičkovým kelom
Vydržte tú vôňu pečených zemiakov, nezjedzte ich a použite ich na prípravu týchto šúľancov....
Medovo-karamelová kocka bez vaľkania - falošná Marlenka
Plnka: Kryštálový cukor pri nízkej teplote rozpustíme na karamel, pridáme teplú vodu, necháme znova rozpustiť....

Apolenkin cesnekáč so slaninkou
Moja maminka Apolenka zo Slávnického Podhoria nám vždy urobí radosť so svojim "cesnekáčom"...

Rožky ako z pekárne
Pripravíme kvások: V miske zmiešame vlažnú vodu (180 ml), mlieko (120 ml), sušené droždie (7 g)...
Bravčové rezne s plesňovým syrom, luxusná chrumkavá klasika
Neuveriteľne šťavnaté, vo vnútri ukrývajú krémový roztekajúci sa syr a zvonku majú dokonalý chrumkavý obal....
Dvojfarebné pudingové keksíky
Skvelé suroviny ako sú BB puding a Zlatý klas sa výborne hodia nielen na prípravu pudingu a...

Palacinky s miešanými vajíčkami a fazuľou
Palacinka naslano naplnená miešanými vajíčkami je výborná. Baklažány do tejto náplne prinášajú intenzívnu chuť a fazuľa...

Jablkový mrežovník s chrumkavým maslovým cestom
Tradičný jablkový koláč na plech s maslovým cestom a voňavou šťavnatou jablkovou plnkou, doplnený chrumkavou mriežkou....

Makrela v šalviovej omáčke
Ryby sú nenahraditeľné a nevyrovná sa im žiadne iné mäso....
Pudingový koláč s perníkovou posýpkou, sladká vôňa domova v každom kúsku
Tento koláč spája to najlepšie z klasických domácich receptov....

Vianočné pečivo - podkovičky
Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Ja miesim v robote na dvojku rýchlosť.

Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku
Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm....

Mäsové mešce
Tento recept mi prišiel pred rokmi zaujímavý tým, že je to "niečo iné"....
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník
Ak milujete slané chrumkanie, toto jednoduché syrové drobné pečivo si vás získa po prvom súste....

Slivkový koláč s mrveničkou
Tento koláč je klasika, ktorá nesklame. Nie je to žiadna „rýchlovka“, ale po upečení...

Plnené pečené zemiaky s bryndzovou omáčkou a bôčikom
Sýte, tradičné jedlo, ktoré zasýti.

Perník s jahodovou polevou
Rúru rozohrejeme na 180 ºC a hlbší plech (25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie.

Čokoládové cupcakes
Kávu zalejeme horúcou vodou a necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme s trstinovým cukrom a soľou do...

Škoricovo-orechové slimáčiky s jahodovým prekvapením
Tieto slimáčiky sú mäkké, voňavé a chutné. Hodí sa ich pripraviť cez víkend, keď...

Tradičný francúzsky jablkový koláč
Výborný koláč jemnej maslovej chuti plný šťavnatých jabĺk.

Orechovo-čokoládový pletenec
Cesto: Vo veľkej mise zmiešame múky, soľ a cukor. Pridáme maslo izbovej teploty, droždie,...

Šúľance s mletým mäsom a ružičkovým kelom
Vydržte tú vôňu pečených zemiakov, nezjedzte ich a použite ich na prípravu týchto šúľancov....
Medovo-karamelová kocka bez vaľkania - falošná Marlenka
Plnka: Kryštálový cukor pri nízkej teplote rozpustíme na karamel, pridáme teplú vodu, necháme znova rozpustiť....
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje