Recepty, kde je mletá
Rybacie filé na zemiakoch
Všetko, čo je pripravované v jednom hrnci alebo pekáči, je obľúbené. Nie je s...
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
Tento recept je u nás veľmi obľúbený. Moji chlapci ho zbožňujú. Dokonca aj svokra toto...
Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...
Mrkvové hranolky s parmezánom
Sú ideálne ako príloha k mäsu, ale s dobrým dipom môžu byť aj výbornou chuťovkou na večeru....
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou
Jednoduché rezy z lístkového cesta zaručujú chuťou, že si ich zamilujete......
Čerešňová štrúdľa
Túto štrúdľu Katka Brychtová ochutnala počas nakrúcania Naj dedinka Slovenska.
Bezlepkový granatiersky pochod - granadír od Liany
Klasika, ktorá nesklame – tentokrát v bezlepkovej verzii....
Pečené kuracie stehná na zelenine
Toto je trocha odlišná príprava pečených kuracích stehien, ktorá ale nezaberie veľa času a troška zmení...
Škoricové waffle
Podmienkou tohto receptu je mať doma waflovač, ale ak ho máte, nenechajte ho zaháľať....
Šošovicová polievka s párkom
Šošovicu prepláchneme a namočíme na hodinku do vody.
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju do sklovita...
Ryža s bravčovým mäsom
Táto ryža s bravčovým mäsom naplní vôňou celú kuchyňu, je to ten recept, ktorý vonia ako víkend doma....
Mrkvová torta podľa Katky Brychtovej
Na mrkvovú tortu som spočiatku hľadela s nedôverou. Dá sa vôbec urobiť dobrá torta zo zeleniny? Veru áno!...
Tvarohový závin z lístkového cesta s pohánkou a jablkami
Obohatiť závin pohánkou napadne málokoho....
Ryža s kondenzovaným mliekom
Tento tradičný dezert je dokonalou kombináciou jemnosti, sladkosti a krémovosti....
Šťavnaté fašírky s hubami
Šampiňóny nasekáme nadrobno, rovnako ako aj petržlenovú vňať. Do misky dáme mleté mäso, pridáme...
Omáčka mojo rocho (červená omáčka)
Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.
Pravý valašský frgál
Je to moravský koláč, ale nie tak neznámy na Slovensku ako koláč, makovník... Ja...
Laskonky podľa Jožky Zaukolcovej
Obľúbený zákusok v podaní cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko Jozefíny Zaukolcovej.
Paella s artičokami
Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny...
Pečený karfiol v paprikovej kruste
Karfiol je vďačnou zeleninou na všetky spôsoby, nie iba vyprážaný. Skúste ho niekedy pripraviť takto,...
Pohánkový nákyp s jablkami
Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa...
Banánové lievance
Banány rozmixujeme alebo dobre rozpučíme vidličkou. Pridáme ovsené vločky, proteín a škoricu. Nakoniec vmiešame...
Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....
Palacinky plnené jablkovou náplňou
Príprava týchto palaciniek je troška dlhšia, ale výsledok stojí za to.
Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.
Perník s orechami a jablkami
Poväčšinou si recept trošku upravím, keď som robil perník, tak navyše som doň pridal posekané vlašské orechy....
Dusená kapusta s ryžou
Toto jednoduché a chutné jedlo kombinuje jemnú dusenú kapustu s ryžou SOS Long, ktorá skvele absorbuje chute....
Banánová ovsená kaša s jablkom
Vodu dáme do hrnca a necháme variť. Vsypeme ovsené vločky a občas premiešame.
Paradajková ryža s párkami
Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou....

Rybacie filé na zemiakoch
Všetko, čo je pripravované v jednom hrnci alebo pekáči, je obľúbené. Nie je s...

Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
Tento recept je u nás veľmi obľúbený. Moji chlapci ho zbožňujú. Dokonca aj svokra toto...

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...

Mrkvové hranolky s parmezánom
Sú ideálne ako príloha k mäsu, ale s dobrým dipom môžu byť aj výbornou chuťovkou na večeru....

Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou
Jednoduché rezy z lístkového cesta zaručujú chuťou, že si ich zamilujete......

Čerešňová štrúdľa
Túto štrúdľu Katka Brychtová ochutnala počas nakrúcania Naj dedinka Slovenska.

Bezlepkový granatiersky pochod - granadír od Liany
Klasika, ktorá nesklame – tentokrát v bezlepkovej verzii....

Pečené kuracie stehná na zelenine
Toto je trocha odlišná príprava pečených kuracích stehien, ktorá ale nezaberie veľa času a troška zmení...

Škoricové waffle
Podmienkou tohto receptu je mať doma waflovač, ale ak ho máte, nenechajte ho zaháľať....

Šošovicová polievka s párkom
Šošovicu prepláchneme a namočíme na hodinku do vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju do sklovita...

Ryža s bravčovým mäsom
Táto ryža s bravčovým mäsom naplní vôňou celú kuchyňu, je to ten recept, ktorý vonia ako víkend doma....

Mrkvová torta podľa Katky Brychtovej
Na mrkvovú tortu som spočiatku hľadela s nedôverou. Dá sa vôbec urobiť dobrá torta zo zeleniny? Veru áno!...

Tvarohový závin z lístkového cesta s pohánkou a jablkami
Obohatiť závin pohánkou napadne málokoho....

Ryža s kondenzovaným mliekom
Tento tradičný dezert je dokonalou kombináciou jemnosti, sladkosti a krémovosti....

Šťavnaté fašírky s hubami
Šampiňóny nasekáme nadrobno, rovnako ako aj petržlenovú vňať. Do misky dáme mleté mäso, pridáme...

Omáčka mojo rocho (červená omáčka)
Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.

Pravý valašský frgál
Je to moravský koláč, ale nie tak neznámy na Slovensku ako koláč, makovník... Ja...

Laskonky podľa Jožky Zaukolcovej
Obľúbený zákusok v podaní cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko Jozefíny Zaukolcovej.

Paella s artičokami
Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny...

Pečený karfiol v paprikovej kruste
Karfiol je vďačnou zeleninou na všetky spôsoby, nie iba vyprážaný. Skúste ho niekedy pripraviť takto,...

Pohánkový nákyp s jablkami
Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa...

Banánové lievance
Banány rozmixujeme alebo dobre rozpučíme vidličkou. Pridáme ovsené vločky, proteín a škoricu. Nakoniec vmiešame...

Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....

Palacinky plnené jablkovou náplňou
Príprava týchto palaciniek je troška dlhšia, ale výsledok stojí za to.

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

Perník s orechami a jablkami
Poväčšinou si recept trošku upravím, keď som robil perník, tak navyše som doň pridal posekané vlašské orechy....

Dusená kapusta s ryžou
Toto jednoduché a chutné jedlo kombinuje jemnú dusenú kapustu s ryžou SOS Long, ktorá skvele absorbuje chute....

Banánová ovsená kaša s jablkom
Vodu dáme do hrnca a necháme variť. Vsypeme ovsené vločky a občas premiešame.

Paradajková ryža s párkami
Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou....