ďumbier čerstvý strúhaný

ďumbier čerstvý strúhaný ako ingrediencia v receptoch:

  • Hovädzí perkelt Iowa s maslovými nokerdľami (fotorecept)

    Hovädzí perkelt Iowa s maslovými nokerdľami (fotorecept)

    Staré všeobecne na našom krásnom Slovensku známe, teda okrem halušiek, „každá chižka inakša variška“, platí aj o guľášoch, perkeltoch a paprikášoch! Aj ja pridávam ďalší z mojich, ktorý svetlo sveta získal ďaleko od mojej...

  • Zemiakový paprikáš na lečovom podklade (fotorecept)

    Zemiakový paprikáš na lečovom podklade (fotorecept)

    Ak niečo ľahké, rýchle, jednoduché, ale rozhodne chutné, v priebehu týždňa, tak určite túto lahôdku z domácej klenotnice. Podobne, ako pri guľášoch, huspeninách, či mäsových polievkach, aj so zemiakovým...

  • Hovädzie s vôňou Slovenského raja (fotorecept)

    Hovädzie s vôňou Slovenského raja (fotorecept)

    V chladiacom boxe obchodu som videl prekrásny kus hovädzieho mäsa. Nemohol som ho tam nechať, „šlohol“ by ho niekto iný a ja by som to neprežil. Už v „kšefte“ som vedel, ako ho pripravím a...

  • Voňavá zemiaková polievka s plejádou húb (fotorecept)

    Voňavá zemiaková polievka s plejádou húb (fotorecept)

    Kto má rád vôňu slovenských hôr, lúk a strání, tak ako my, určite si pri tomto našom domácom rcp príde na svoje. Dúfam, že aj nastupujúce generácie vychádzajú z poznaní chutí a vôní domácich...

  • Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept)

    Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept)

    Práca s mäsom všetkého druhu, od zabíjačky až po vlastnú tepelnú prípravu, sa u Blaškovcov dedí „po meči“. Samotné servírovanie je už problém „po praslici“. Takto sa k dielu pristupovalo „rukou spoločnou“ a chutilo naozaj...

  • Kuracia pečeň v nalešníku na dusenej kapuste (fotorecept)

    Kuracia pečeň v nalešníku na dusenej kapuste (fotorecept)

    Návšteva si želala slovenské jedlo, tak som ho skombinoval podľa seba. Pečeň, bársakú do 15´na stole, ma naučila pripravovať zlatá pani Blaženiaková, jedna z vynikajúcich kuchárok za čias mojeho „kvestorovania“ vo Vojenskej leteckej akadémii....



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist