Zemiakový šalát
Zemiakový šalát

Zemiakový šalát s mladým špenátom a parmezánom

Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 21. marca 2021
Zemiakový šalát s mladým špenátom a parmezánom
Foto: Peter Ondrejka
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g nové
50 g
100 ml
 (nemusí byť)
50 g mladý
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nové zemiaky varíme v osolenej vode asi 20 minút a necháme schladiť.

  2. 2

    Sójové mlieko dáme do mixéra, ochutíme soľou, korením, začneme mixovať a pomaly prilievame hľuzovkový olej, ako keď robíme majonézu. Mixujeme, kým nevznikne krémovejšia konzistencia. Ak máme, nakoniec pridáme nasekanú čerstvú hľuzovku.

  3. 3

    Sójovo–hľuzovkový dresing zmiešame so zemiakmi a špenátom, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme hoblinami parmezánu.

Diskusia k receptu