Zemiakový šalát s mladým špenátom a parmezánom
Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 21. marca 2021
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 21. marca 2021

Foto: Peter Ondrejka
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g nové |
|
50 g |
|
100 ml |
|
(nemusí byť) |
|
50 g mladý |
|
60 g |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nové zemiaky varíme v osolenej vode asi 20 minút a necháme schladiť.
- 2
Sójové mlieko dáme do mixéra, ochutíme soľou, korením, začneme mixovať a pomaly prilievame hľuzovkový olej, ako keď robíme majonézu. Mixujeme, kým nevznikne krémovejšia konzistencia. Ak máme, nakoniec pridáme nasekanú čerstvú hľuzovku.
- 3
Sójovo–hľuzovkový dresing zmiešame so zemiakmi a špenátom, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme hoblinami parmezánu.
Tiež zemiakový šalát:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu