Zemiakovo-citrónová polievka s poľníčkovým pestom (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Kombináciu tejto polievky s pestom mám zo stránky Essen und Trinken. Polievka je zľahka kyselkavá a s matnou chuťou pesta sa veľmi dobre dopĺňa.

2
porcie
10 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny na polievku.
  2. Očistené a nakrájané zemiaky a cibuľu si dve minúty opražíme na oleji. Následne ich zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme čierne korenie a soľ, a 15 minút na miernom plameni prikryté povaríme.
  3. Po uplynutí času varenia pridáme citrónovú kôru a polievku zmixujeme na pyré. Následne ešte dochutíme soľou, čiernym korením ak treba a ochutíme citrónovou šťavou, premiešame. Pridáme aj jogurt a opäť dobre zamiešame.
  4. Podávame s poľníčkovým pestom.