Zemiakovo-citrónová polievka s poľníčkovým pestom (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Kombináciu tejto polievky s pestom mám zo stránky Essen und Trinken. Polievka je zľahka kyselkavá a s matnou chuťou pesta sa veľmi dobre dopĺňa.
2 porcie |
10 minút príprava |
17 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na polievku.
- Očistené a nakrájané zemiaky a cibuľu si dve minúty opražíme na oleji. Následne ich zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme čierne korenie a soľ, a 15 minút na miernom plameni prikryté povaríme.
- Po uplynutí času varenia pridáme citrónovú kôru a polievku zmixujeme na pyré. Následne ešte dochutíme soľou, čiernym korením ak treba a ochutíme citrónovou šťavou, premiešame. Pridáme aj jogurt a opäť dobre zamiešame.
- Podávame s poľníčkovým pestom.